Suomi
Gamereactor
artikkelit
Resident Evil 6

Resident Evil 6 -trailerianalyysi

Resident Evil 6 julkistettiin näyttävällä videolla, joka pursuaa pieniä mutta kiinnostavia vihjeitä. Purimme trailerin kuviksi ja spekuloimme, mitä kuvat voisivat pelin kannalta tarkoittaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

OSA 1: SELVIYTYMISKAUHUA

Resident Evil 6

1. Leon S Kennedy tekee paluun, tuttua tukkatyyliä muuttamatta. Ensimmäinen huomionarvoinen yksityiskohta: lisätähtäin pistoolin alapuolella - asepäivityksiä?

Resident Evil 6
Tämä on mainos:

2. Kuva presidentistä: Leon pelasti hänen tyttärensä hengen Resident Evil 4:ssä.

Resident Evil 6

3. Ensimmäinen zombikuva: Kuvakulma henkii aivan ensimmäistä epäkuolleiden esiintymistä alkuperäisessä pelissä, kuten myös väläykset uutisotsikosta, joka kertoo tulevasta tragediasta. Alkuperäisen Resident Evilin avaus esitti leikkeitä Raccoon Forestin tapahtumista.

Resident Evil 6
Tämä on mainos:

4. "Se ei ole minun vikani." Nainen puristaa pistoolia - sama kuvakulma kuin Leonista. Mutta huolimatta tarkasta editoinnista tässä näyttäisi olevan kaksi eri kohtausta. Voisiko hahmo olla aikuinen Ashley?

Resident Evil 6

5. Zombi osoittautuu presidentiksi. Venyneet kädet ja horjuva kävely kertovat, että klassinen zombityyppi on taas mukana.

Resident Evil 6

6. Ensimmäinen väläys uudesta logodesignista. Valikot ja logot ovat aina jäljitelleet kunkin osan virustartunnan lähdettä. Kenties se, että tämä näyttää hämähäkinverkolta, kertoo jotain?

Resident Evil 6

7. "Sain aikaan tämän", naisen ääni jatkaa. Väläyksiä tuhon pyyhkimistä kaduista, joita liekit ja zombit riepottelevat.

Resident Evil 6

8. Ensimmäinen paikka! Kyltti kertoo, että olemme Tall Oaksissa, juna-aseman vieressä.

Resident Evil 6

9. Capcom herättelee selviytymiskauhua jälleen hienovaraisemmin, painottaen sanan jälkimmäistä osaa. Huomionarvoista on yhden valonlähteen käyttö ja siitä syntyvät syvät varjot; studio on omaksunut vaikutteita nykyelokuvista, tässä tapauksessa 28 päivää myöhemmin -elokuvan avainkohtauksesta.

Resident Evil 6

10. Linja-auton valot valaisevat metsää, joka on täynnä epäkuolleita. Myöhemmin leike paljastaa, että Leon ja hänen naispuolinen kumppaninsa ovat ohjaksissa, ja vihjaa, että Kennedyn tarina on klassista Resident Eviliä.

Resident Evil 6

11. "90% Tall Oaksin väestöstä on saanut virustartunnan." Sanamuoto tuo mieleen Raccoon Cityn - asia, jonka Leon mainitsee lyhyesti. Capcom haluaa selvästi kaapata sarjan huippuhetken hengen. Pieni videosoitin ruudun alareunassa puolestaan kertoo, että Leonilla ja tämän kumppanilla on jonkinlainen kontakti ulkomaailmaan; onko Leonilla edelleen yhteyksiä salaiseen palveluun, tai BSAA:han? Kontakti ennakoi viruksen leviämisen tuottavan 70 000 vihollista, ei aivan Raccoon Cityn 100 000 epäkuollutta, mutta riittävästi pienelle vastarinnalle. Kärsiikö Tall Oaks saman kohtalon neutralisoidakseen viruksen?

Resident Evil 6

12. Seuraa lisää toimintaa. Leon raivaa tietään Tall Oaksin ytimeen. Zombimäärä lähentelee kaksinumeroisia lukuja, ja zombit muuttuvat laahustavista aivokuolleista eläimellisiksi tappajiksi päästessään iholle.

Resident Evil 6

13. Lähitaistelua! Iskuilla voi hankkia hieman lisätilaa tiukan paikan tullen. Kannattaa huomata myös taustalla oleva kirkko: Resident Evil 6 näyttää jatkavan sarjan perinteitä hyytävien tapahtumapaikkojen ja hienon kenttäsuunnittelun saralla.

Resident Evil 6

14. Pikainen leike johonkin, joka todennäköisimmin on minipomo pelin alkuvaiheilta. Monsterin ihotekstuuri vihjaa visuaalisista parannuksista sitten Resident Evil 5:n.

Resident Evil 6

15. Kuva panoroituu kauas itään, jossa on tiedossa ongelmia. Mutta onko kyseessä sama infektio?

OSA 2: PAUKE ALKAKOON

Resident Evil 6

16. Chris Redfield on matkalla laskeutumispaikalle yhdessä raskaasti aseistetun ryhmän kanssa. Olkatarra osoittaa, että hän on edelleen BSAA:n riveissä. Tämä pakottaa kysymään, mihin väliin 3DS:n Revelations sijoittuu: rakentaako se siltaa Resident Evil 5:n ja 6:n välille?

Resident Evil 6

17. Sijainti? Kenties Shanghai? Kohtaus muistuttaa Resident Evil 5:n avausta, kun Chris kävelee ohi pakenevien paikallisten, sekä turhan uteliaan kameramiehen. Rynnäkkökivääri kädessä on selvä viesti: Capcom naittaa toimintakauhua klassisen selviytymiskauhun kanssa.

Resident Evil 6

18. Radiokeskustelu vahvistaa, että kyse on bioterrorismista. Chris ryhmineen kohtaa parhaillaan mutatoituvan uhrin: paisunut olkapää tuo mieleen William Birkin, Resident Evil 2:n tiedemiehen, josta tuli Tyrant.

Resident Evil 6

19. "Tämä on pahempaa kuin luulimme." Chris hakee suojaa ja tulittaa. Looginen askel Resident Evilin kontrollien evoluutiossa ottaen huomioon Redfieldin tarinan räiskintäpainotteisuuden.

Resident Evil 6

20. Capcom käyttää jälleen valoa hienosti. Valkea loiste täyttää ruudun, ennen kuin helikopteri putoaa kohti maata.

Resident Evil 6

21."Sehän regeneroituu." Pomot voivat tuttuun tapaan ottaa useita muotoja.

OSA 3: PALKKASOTILAS

Resident Evil 6

22. Jälleen uusi näkökulma, kun Capcom jatkaa uusien hahmojen esittelyä sarjaan. Kohtaus kietoutuu palkkasotilaiden ympärille ja - ensimmäistä kertaa koko sarjassa - näyttää nojaavan puhtaasti taisteluun. Kolmas pelityyli?

Resident Evil 6

23. Iso pahis paljastuu, ainakin tämän juonisäikeen osalta. Capcom nyökkää Resident Evil 3:n suuntaan, kun tämä valtava bioase jahtaa kahta uutta protagonistia. Merkille pantavaa on vihollisen mekaaninen käsi, mikä tuo jotain uutta sarjaan.

Resident Evil 6

24. Useat kehosta esiin tulevat ulokkeet kaappaavat ja murskaavat palkkasoturin. Dominoiko biomekaanisuus taistelukentillä?

Resident Evil 6

25. "Ei minua, vain vereni." Palkkasoturi näyttäisi olevan viruksen kantaja. Mutta hän tekee myös bisnestä: "Joku voi saada sen, jos maksaa tarpeeksi". Traileri leikkaa Chrisiin, joka ryhmineen törmää joukkoon itsensä piikittäjiä. Sattumaako? Vai onko palkkasoturi tahtomattaan edistänyt globaalia bioterrorismia?

OSA 4: UUDET KUJEET

Resident Evil 6

26. Viruksella täytetty pommi ampuu pistävää kuolemaa, jos laitetta lähestyy. Lienee paras varautua tutkimaan ympäristöjä huolellisesti, ellei halua jäädä tällaisten ansojen uhriksi.

Resident Evil 6

27. "Henkilökohtainen kostoretkesi ei johda mihinkään." Jälleen uusi hahmo, tällä kertaa BSAA:n Alpha-yksiköstä, ottaa yhteen Redfieldin kanssa. Nähdäänkö Resident Evil 6:ssa viimein ex-S.T.A.R.S.-agentin hikeentyminen?

Resident Evil 6

28. Lyhyt leike panssariajoneuvoista näyttäisi vahvistavan, että pelissä ohjaillaan BSAA:n ryhmänjäsentä jossain vaiheessa.

Resident Evil 6

29. Gears of Evil: uusi liike tulee ilmi, kun Chris hyppää kesken juoksun polvilleen ja liukuu suojan taakse. Lähellä olevat lonkerot kuitenkin nappaavat hänet suojasta, mikä on selvä nyökkäys Epicin Gears of War -sarjalle.

Resident Evil 6

30. Samaa liikettä voi käyttää zombien kaatamiseen. Leon näyttää mallia John Woon hengessä napsien pääosumia liukuessaan.

Resident Evil 6

31. Ensisilmäyksellä merkityksetön yksityiskohta, mutta tällaista turkista ei nähdä muualla trailerilla. Mahtaakohan tämä vihjata, että pelissä pistäydyttäisiin jossain Antarktiksen kaltaisella, kuten Code Veronican lopussa?

Resident Evil 6

32. Lisää pieniä vihjeitä: nähtävästi Leon hyppää moottoripyöräilijän niskaan - mutta taustagrafiikat vihjaavat, että nyt ei olla Tall Oaksissa. Lisäksi palkkasoturi hyökkää helikopterin kimppuun kesken lennon. Mikä mies.

Resident Evil 6

33. Runsaasti erilaisia olentoja. Merkille pantavaa ovat kirkon sisätilat, jotka näkyvät monsterin takana. Mikäli tämä linkittyy aiemmin trailerilla nähtyyn leikkeeseen, todennäköisimmin Leon on se, joka tämän pomon kohtaa. Jokaisella juonensäikeellä saattaa olla omat loppupomonsa.

Resident Evil 6

34. Esiin paukkii rakennuksen kokoinen kauhistus, joka näyttää kehittyneemmältä versiolta Resident Evil 4:n El Gigantesta. Huh huh!

Resident Evil 6

35. Jälleen lähes huomaamaton mutta mielenkiintoinen vihje. Toiminnan pysäyttämällä on mahdollista erottaa keltaiseen takkiin sonnustautunut mies, joka on joutunut alakynteen viemäriverkostossa. Takin väri tuntuu tässä liian läpitunkevalta ollakseen vain sattumanvarainen kohtaus - ja Barry Burtonin on huhuttu tekevän paluun jossain tulevassa Resident Evilissä.

Resident Evil 6

36. Chris painaa tuskissaan päätään. Myönnettäköön, että tämä puhdasta arvailua, ehkä jopa kaukaa haettua sellaista, mutta heti tämän perään välähtävä solukuva saa pohtimaan... onko Chris saanut tartunnan jollain tavalla?

Ja siinä se. Marraskuun 20. päivä 2012 tärähtää.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Resident Evil 6Score

Resident Evil 6

ARVIO. Kirjoittaja Joni Eriksson

Viime vuodet Resident Evil on etsinyt itseään räiskintä- ja toimintapelien hämärässä välimaastossa. Nyt kurssia on selvästi oikaistu.Ladataan seuraavaa sisältöä