Suomi
ARTIKKELI - SPONSOROITUA SISäLTöä

Saattaa olla päivityksen aika

On aika päivittää, jos käytössä on vanhempi NVIDIA GeForce 60 -luokan GPU. Kannattaa päivittää malliin RTX 4060.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

On aika päivittää, jos käytössä on vanhempi NVIDIA GeForce 60 -luokan GPU. Kannattaa päivittää malliin RTX 4060.

HQ

Pohjana on viimeisin Steamin laitteistokysely (Steam survey syyskuussa 2023), ja neljä viidestä suosituimmasta GPU:sta olivat luokkaa GeForce 60.

Näissä on aina ollut suorituskyvyn ja hinnan suhde kohdillaan, eikä GeForce RTX 4060 ole poikkeus. Kyseessä on mahtava päivitys niille 1080p-pelaajille, jotka haluavat siirtyä eteenpäin 10-sarjan, 16-sarjan tai 20-sarjan GPU:sta kokeakseen vaikuttavat grafiikat, vauhdikkaat ruudunpäivitykset ja sujuvat pelattavuudet.

Tietokonepelien muuttuessa alati vaativammiksi ikääntyvä näytönohjain on kovilla nykyajan kolmen A:n pelien kanssa.

Saattaa olla päivityksen aika

GTX 1060 -käyttäjillä suorituskyky saattaa keskimäärin 14-kertaistua RTX 4060:lla, ja esimerkiksi Microsoft Flight Simulator, Forza Horizon 5 ja F1 22 rullaavat yli 100 fps:n tasolla. Nousu on siis merkittävä. Lisäksi samalla pääsee käsiksi uusimpiin ominaisuuksiin, jotka tarjoavat Ada Lovelace GPU -arkkitehtuuri kera DLSS 3:n. Kun lisää mukaan DLSS 3:n ja säteenseurannan, graafinen ja suorituksellinen ero on merkittävä. NVIDIA DLSS aloitti uuden ajan grafiikassa käyttämällä tekoälyä lisätäkseen ruudunpäivitystä ja samalla antaen ulos terävää korkealaatuista kuvaa säteenseurantapeleissä.

Saattaa olla päivityksen aika

DLSS 3 lisäsi mukaan Frame Generationin, joka luo kokonaan uusia kuvia tekoälyä käyttämällä. Näin kuvanlaatu paranee siinä missä suorituskykykin. DLSS 3 lisää mukaan myös NVIDIA Reflexin alhaisen latenssin teknologian, joka toimii yhdessä GPU:n ja CPU:n kanssa taaten PC:n toimivan niin hyvin kuin mahdollista. Moinen on erityisen tärkeää kilpailullisessa pelaamisessa.

Energiatehokkuus on sekin iso asia, kun valitaan uutta GPU:ta. Ada GPU:t ovat erittäin tehokkaita tehden RTX 4060:stä merkittävän päivityksen käyttämällä vähemmän energiaa pitäen sähkölaskun pienempänä näinä energian hinnan nousun aikoina.

GeForce RTX 40 -sarja edustaa isoa edistystä suorituskyvyssä ja tehokkuudessa verrattuna aiempiin sukupolviin niin pelaajille kuin sisällöntuottajillekin. Suoratoistajat pääsevät hyödyntämään uutta kahdeksannen sukupolven enkooderia kera AV1-tuen, ja näin tuloksena on suoratoistolähetyksen parempi laatu, pääsy parempien tekoälytyökalujen pariin nopeampaa videoiden leikkausta ajatellen. 3D-taiteilijat huomaavat paremman suorituskyvyn reaaliaikaisessa kolmiulotteisessa mallintamisessa.

Saattaa olla päivityksen aika

Kasvanut suorituskyky yhdessä säteenseurannan ja DLSS 3 -kiihdytyksen päästää nauttimaan uusimmista peleistä korkeammilla ruudunpäivityksillä ja lisääntyneillä yksityiskohdilla. On sitten etsimässä itselleen uutta PC:tä valmiina peliin Cyberpunk 2077: Phantom Liberty tai haluaa vain ladata lisää tehoa luoviin sovelluksiin, MSI tarjoaa muhevia tarjouksia laitteista, joissa on GeForce RTX 4060.

MSI RTX 4060 Gaming X
Gaming X -vaihtoehdot ovat luotettavia ja hieman ylikellotettuja työhevosia, joissa on uusin yhdeksännen sukupolven MSI:n Twin FROZR -jäähdytysjärjestelmä yhdistetyillä tuuletinlavoilla ja savipohjaisilla lämpölevyillä. Kuparinen pohjalevy siirtää lämmön pois GPU-sirulta ja muistimoduuleilta. Näytönohjaimen muotoilu on rohkea mutta hienostunut, tiivis mutta tehokas, ja jopa sisäinen jäähdytin on optimoitu niin lämmön jakamiseen kuin hiljaisuuteenkin. Mukana on vielä alumiininen takalevy tehostamassa niin jäähdytystä kuin tukevoittamassa rakennetta.

MSI RTX 4060 Ventus 3X
Ventus 3X on se kaikkein tehokkaimmin jäähdytetty Ventus-sarjalainen. Se tarjoaa ylimääräisen puhaltimen, mutta myös aggressiivisemman muotoilun. Kolme puhallinta tekee käyttökokemuksesta paljon hiljaisemman. Vaihtoehtona on tasapainotettu kokemus ulkoisesti korkeissa lämpötiloissa, jolloin suuri määrä ilmaa saadaan virtaamaan läpi jäähdytyksen takaamiseksi. MSI on tehnyt ylikellotuksen tehtaalla.

Saattaa olla päivityksen aika

MSI RTX 4060 Ventus 2X Black
Ventus 2X:n mustassa versiossa on kaksi isoa puhallinta, ja yhtä iso jäähdytyselementti. Näin näytönohjain on tilanteen tasalla ja tiivis. Ventusit ovat sen verran pieniä, että niille on käyttöä pienemmissä laitteissa. Lämmöntuotto on sekin hieman pienempää, joten valinta on ihanteellinen tiukkoihin tiloihin. Käytössä on MSI Torx Fan 4.0, joten keskiössä on parempi ilmanvirtaus kuin tavallisissa puhaltimissa.

MSI RTX 4060 Ventus 2X White
Tämä näytönohjain on niille, jotka ovat taiteellisempia. Tai sitten niille, jotka eivät vain halua tavallista mustaa tai harmaata. Valkoinen ulottuu kaikkialle, ja oikein tehtynä se näyttää hyvältä, sillä jopa puhaltimet ovat valkoiset.

Itselle sopivan MSI RTX4060 -näytönohjaimen löytää täältä.Ladataan seuraavaa sisältöä