Suomi
Gamereactor
artikkelit
Mega Man X

Save: Mega Man X

Mega Manin 16-bittinen debyytti teki lähtemättömän vaikutuksen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Mega Man oli ehtinyt seikkailla jo kuudessa pelissä kahdeksanbittisellä Nintendo Entertainment Systemillä (ja neljästi Gameboylla), ennen kuin sarja teki hyppäyksen Super Nintendolle. Mega Man X ilmestyi Euroopassa alkuvuodesta 1994, mutta se ei ollut nimestään huolimatta suora jatko-osa, vaan eräänlainen spin off, joka esitteli uuden päähahmon nimeltään X.

HQ

Ulkoasultaan "Äksä" oli hieman pidempi ja aikuisempi kuin NES-konsolin lapsenomainen sininen pommittaja, mutta pelin peruskaava oli tuttu. Tohtori Lightin luomuksen piti kukistaa kahdeksan pahaa Maverick-robottia, jotta päästäisiin haastamaan robottivallankumousta havitteleva Sigma. Kentissä oli kuitenkin luvassa paljon enemmän yllätyksiä ja salaisuuksia. Esimerkiksi piilotettuja haarniskan osia löytämällä X sai käyttöönsä uusia kykyjä, jotka puolestaan mahdollistivat pääsyn aikaisemmin mahdottomiin osuuksiin. Uudelleenpelattavuutta oli tämän ansioista paljon enemmän kuin aikaisemmin. Kenttiä pelasi mielellään uudestaan, sillä energiatankkien ja muiden kerääminen palkittiin aina merkittävillä tavoilla.

Mega Man XMega Man XMega Man X
Mega Man X -sarja jatkui SNES:ltä aina Playstation 2:lle asti. 2005 julkaistun Mega Man X8:n jälkeen Capcom palasi tekemään 8-bittisen sarjan 9 ja 10 -osat PS3:lle, Xbox 360:lle ja Wiille.

Lukuisat salaisuudet ja hahmonkehitys ovat muutamia syitä, joiden takia Mega Man X nousi omalla kohdallani ylivoimaiseksi suosikiksi pelisarjasta. Yleisesti Mega Man 2 ja 3 nostetaan esiin sarjan parhaina, ja erityisesti jälkimmäinen on sekin mahtava peli. Omalta mielestäni X:n 16-bittinen seikkailu vie kuitenkin voiton.

Mega Man X:n ohjaus ansaitsee erityisesti kehuja. Se toimi ja toimii edelleen täydellisesti, ja etenkin pelissä esitelty seinähyppy oli upea lisäys liikevalikoimaan. Kokonaisuutena Mega Man X on myös huomattavasti helpommin lähestyttävä kuin NES:n Mega Man -pelit. Vaikeustaso antaa enemmän anteeksi, joten se ei aiheuta niin paljon kiroilua kuin armottomalla 8-bittisellä.

Tämä on mainos:

Tällä hetkellä pelin saa kätevästi hankittua kotikonsoleilla Wiille ja Wii U:lle sekä Applen Appstoresta iPadille. Jos siis kaipaa kunnon nostalgiatrippiä pelien 16-bittiselle kulta-ajalle tai haljaa muuten vain hyvää toimintatasoloikkaa, niin on Mega Man X edelleen mainio valinta.

Mega Man X
Mega Man XMega Man XMega Man X
Mega Man X ilmestyi joulukuussa 2011 Applen iPadille kosketusohjauksen kera.
Tämä on mainos:

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Save: Mega Man X

Save: Mega Man X

ARTIKKELI. Kirjoittaja Arttu Rajala

Mega Manin 16-bittinen debyytti teki lähtemättömän vaikutuksen. Arttu tunnelmoi Sinisen pommittajan legendaarista seikkailua Super Nintendolla.Ladataan seuraavaa sisältöä