Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Scott Pilgrim Takes Off

Scott Pilgrim Takes Off (Netflix) on laadukas animaatiosarja

Ikoninen tarina on palannut uusin keinoin, ja siihen palaavat tähtihahmot herättävät sen henkiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ottaen huomioon lukemattomia kertoja ja tapoja, joilla Scott Pilgrimin tarinaa on kerrottu vuosien varrella, saatat ajatella, että Netflixin luoma animeversio on hieman liian kaukana, jopa liioiteltua. En valehtele, sillä nähtyäni trailereita ja vuoden 2010 live-action-elokuvan kaikkien tähtinäyttelijöiden roolitoistoja, olen ollut skeptinen tämän sarjan olemassaolosta. Mutta voi pojat, miten väärässä olinkaan.

HQ

Vaikka tämän anime-ohjelman ja Edgar Wrightin live-action-elokuvan välillä on selviä yhtäläisyyksiä, se on myös täysin uusi ja ainutlaatuinen ote Scott Pilgrim -tarinaan lähinnä siksi, että se ei edes koske Scottia. Tämä animesarja seuraa täysin uutta juonta sen sijaan, että Scott taisteli Ramona Flowersin seitsemää pahaa exää vastaan, sillä hänet on siepattu. Tämä jättää Ramonan tehtäväksi selvittää, mitä hänelle tapahtui. Tämä lopulta johtaa tarinaan, joka on täynnä juonittelua ja mysteereitä, ja pidemmän esitysajan ansiosta tekijöille on annettu paljon enemmän aikaa kasvaa ja kehittää meille niin tuttuja hahmoja.

Vaikka suurin osa Scott Pilgrim -sovituksista pyörii enimmäkseen taistelujen ja Scottin lähes valkoisen ritarihahmon ympärillä, on se täällä hyvin erilainen. Jokainen jakso on omistettu pahoille ex-kumppaneille, jotka tutkivat dynamiikkaansa Ramonan kanssa, kuinka he olivat yhteydessä toisiinsa ja miksi he ovat nyt niin vihamielisiä toisilleen. Vaikka Michael Ceran Scottin nimenä on tämän sarjan otsikossa, päähenkilönä on tällä kertaa todella Mary Elizabeth Winsteadin Ramona. Täämä saa aikaan paljon täydellisemmän tarinan, joka on täynnä tunteita ja syviä kaaria, säilyttäen silti koko järjettömyyden. Scott Pilgrim -dynamiikkaa täydennetään todella oudolla lopetuksella ja taistelukohtauksilla, jotka rikkovat ja särkevät todellisuuden.

Tämä on mainos:
Scott Pilgrim Takes Off
Scott Pilgrim Takes OffScott Pilgrim Takes Off

Kun katsoin vuoden 2010 elokuvaa, yksi suurimmista epäonnistumisista silmissäni oli se, että mikään hahmoista ei koskaan saanut paljoa näyttöaikaa. Nämä vaikutusvaltaiset hahmot ilmestyivät, ilmoittivat aikeensa, taistelivat ja sitten lähtivät, ja siinä se. Täällä hahmot pysyvät mukana koko sarjan ajan, heillä on mahdollisuuksia olla vuorovaikutuksessa ja seikkailla toistensa kanssa ​​tavoilla, joita emme ole ennen nähneet. Kokonaisuuden keskellä onnistuu myös tämän animesarjan lahjakas näyttelijäkaarti, jossa Chris Evansille, Brie Larsonille, Aubrey Plazalle, Jason Schwartzmanille, Kieran Culkinille, Brandon Routhille ja Mae Whitmanille annetaan mahdollisuus ilmentää roolejaan ennennäkemättömällä tavalla. Myös Cera ja Winstead johtavat tavallisia hahmoja erinomaisilla esityksillä.

Koska tämä on Netflix-sarja graafisesta romaanista, joka on pohjimmiltaan tullut tunnetuimmaksi pelialan tilastaan, voit myös odottaa paljon nörttimäisiä nyökkäyksiä. Scott on anteeksiantamaton nörtti, joka viittaa jatkuvasti Nintendoon ja Sonic the Hedgehogiin. Tappeluissa on todella paljon menneisyyden retro beat em' up ja 2D fighter -tyyliä, ja siellä on jopa paljon viittauksia live-action-elokuvaan, mukaan lukien varma ja hilpeästi nimetty Edgar Wrong, joka ohjaa elokuvan tässä sarjassa. Sitten on vielä kokonainen A-listaus pienoiskuvia, joka saa sinut jatkuvasti kyseenalaistamaan ja pohtimaan, mistä olet kuullut tuon mieleen jääneen äänen aiemmin. Tämä on sarja, joka ei säästele, eikä siitä puutu faneja palvelevaa ajattelutapaa. Silti se onnistuu olemaan niin ainutlaatuinen sille, mitä olemme tottuneet odottamaan Scott Pilgrimiltä, ​​jotta se ei kyllästytä sinua tuttuudellaan.

Tämä on mainos:

Kyseessä on myös kauniisti animoitu sarja. Hahmot tuntuvat todella autenttisilta graafisten romaanien juuriltaan. Ympäristöt, erityisesti jotkin yliluonnollisemmat näyt, kuten Subspace-moottoritie, ovat eloisia ja täynnä värejä, ja taistelukohtaukset antavat animaatiotiimille mahdollisuuden revitellä ja näyttää luovia kykyjään.

Scott Pilgrim Takes OffScott Pilgrim Takes Off

Olen aiemmin sanonut, että Netflixistä on tuotantoyhtiön puutteista huolimatta tullut kultainen standardi aikuisten animaatioteoksille, jotka sijaitsevat pelisektorilla tai sen vieressä, ja Scott Pilgrim Takes Off on vain lisävahvistus tälle. Jos rakastat graafista romaania, live-action-elokuvaa, pelin lukemattomia versioita ja niin pois päin, ihastut varmasti myös tähän animesarjaan, sillä juuri tätä Scott Pilgrim tarvitsi: tuoreen ja rakkaudella tuotetun uuden otteen. Tämä on ikoninen ja ajaton tarina.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä