Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Silicon Valley

Silicon Valley, 6. kausi

Pillipiipareiden finaalikausi

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Teknologiastartupeja, pöhinää ja yleistä nörtteilyä täynnä ollut HBO:n komediasarja Silicon Valley on päässyt nyt kuudenteen ja viimeiseen kauteensa. Päätös on sille ominaiseen tapaan täynnä erilaisia teknologia-alan ilmiöitä ja ihmisiä, joista tekijät tekevät osuvaa pilaa vuorosanasta toiseen.

HQ

Mike Judgen, John Altschulerin ja Dave Krinskyn Piilaaksoon sijoittuva komediasarja on tullut päätökseensä. Autotallista Richardin, Gilfoylen ja Dineshin aloittava pakkausalgoritmi-startup Pied Piper on kasvanut lukuisten mullistusten seurauksena maailmanluokan yritykseksi. Tämä kehitys tuottaa selvästi pienempiin piireihin tottuneemmalle poppoolle lukuisia oikeasta elämästä tuttuja haasteita, joita ratkaistaan vaihtelevalla menestyksellä.

Alkukausien kädestä suuhun eläminen on muuttunut valtaviksi avotoimistoiksi ja entistä megalomaanisempien suunnitelmien säätämiseksi. Hahmot ovat kuitenkin ennallaan Richardin sohlaamisen, Gilfoylen nihilismin ja Dineshin itseriittoisuuden suhteen. Suurin osa merkittävistä sivuhahmoista on myös mukana menestyksen koettelemassa Pied Piperissa tai sen välittömässä läheisyydessä.

Huumori on edelleen pisteliästä ja osuvaa. Osansa saavat niin teknologiamessut kuin niitä pyörittävät egosentriset teknologiamessiaan ja niiden vastavoimina pöhisevät evankelistat kirjasopimuksineen päivineen. Yksityisyys ja megakorporaatioiden valta pääsee myös suurennuslasin alle ajankohtaisella tavalla. Lopussa mennään jo varsin utopistisiin, mutta toisaalta uskottaviin, sfääreihin näennäisen harmittoman keksinnön seurauksena, joka uhkaa upottaa yrityksen jos toisenkin.

Silicon Valley on joka kaudellaan onnistunut löytämään teknologia-alalta sitä ainakin hieman tunteville mielenkiintoisia ilmiöitä irvailtavaksi ja joskus nöyryytettäväksikin. Kuutoskausi ei poikkea tästä mitenkään ja jos sarjaa on seurannut tähän astikin, ei ole mitään valtakunnan syytä jättää erinomaista päätöstä katsastamatta.

Tämä on mainos:
Silicon ValleySilicon Valley
Silicon Valley
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä