Suomi
Gamereactor
artikkelit
The Sims 2

Simien pimeä puoli

The Sims ei monille tuo ensimmäisenä mieleen lentäviä suolenpätkiä ja pilvenkatkuisia seksisessioita. Perheystävällinen pelisarja vaikuttaa puhtoiselta ja viattomalta, vaikka kuinka tarkkaan kyyläisi. Se suurin tabu eli seksi on sievää ja nättiä, eli vaakamamboamaan pääsee romantiikan lakien mukaisesti vasta, kun ilmassa on rakkautta. Silloinkin temput tehdään turvallisesti peiton alla, piilossa pelaajien katseelta. Tappelukin on pientä läiskimistä ja koomista sähellystä, joka peittyy pölypilveen, ja hengiltä palava simi on viimeiseen asti hehkeä kuin kukka, ennen kuin sortuu mitäänsanomattomaksi tuhkakasaksi. Kuningas alkoholin sijasta siemaillaan mehujuomia ja tupakointi on tyystin tuntematon pahe. Pienten modifikaatioiden avulla voi kuitenkin virtuaalimaailmassakin toteuttaa itseään tavoilla, jotka jäisivät minkä tahansa pelistudion itsensensuurin kynsiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vaikka simit toki flirttailevat, suutelevat, jopa pettävät, kalkkiviivoilla tahti hyytyy periamerikkalaiseksi sievistelyksi ja seksi tapahtuu tiukasti näkymättömissä eikä alastomuuttakaan näytetä. Paljasta pintaa ei vilku edes suihkussa, sillä vaatteiden vähetessä simin vartalon verhoaa pikselipuuro. Alunperin The Sims 2 -pelissä oli huijauskoodi, jolla vartalon piirteet sensuroiva pikselimössö katosi ja ilkosillaan kirmailevat simit oli mahdollista nähdä tarkasti. Vaikka niin sanotut "kriittiset yksityiskohdat" puuttuivat kokonaan ja simeillä oli siten yhtä paljon esiteltävää kuin pula-ajan barbilla, nostatti moinen rietastelu niin kovan kohun ison rapakon takana, että EA nöyrtyi ja poisti koodin käytöstä. Pelaajien moraalista huolehtivat tahot huokaisivat helpotuksesta: se siitä irstailusta.

HQ
The Sims 2
Peseytyminen on toki simeillekin tärkeää, mutta eihän sitä herranjestas nyt tarvitse kaikkea nähdä!

Ja mitä vielä. Yhden koodin poisnyppääminen oli vain pisara meressä. Pelitalo itse tarjosi alusta alkaen pelaajille työkalut luoda itse vaatteita, asusteita ja genetiikkaa. Ajatuksena lienee ollut, että pelaajat voivat luoda muodikkaita vaatteita ja mieleisiään meikkejä. Suurin osa kymmenistä, ellei sadoista tuhansista tehdyistä lisukkeista onkin tätä: viatonta arkikamaa, jota jokaisen vaatekaapistakin löytyy. Tästä huolimatta jo aivan ensimmäisiä pelaajien tekemiä töitä olivat anatomisesti korrektit ihot hahmoille, jolloin sensuurin alle katsovalla oli jo jotain ihasteltavaa. Heti perässä marssi armadallinen hepeneitä stringeistä rooliasuihin ja pelkiin nahkanaruihin lantiolla, ja vaikka pelivalmistajan julkaisemilla ohjelmilla saattoikin taiteilla pelkkää päällepantavaa, ei aikaakaan, kun paljon muutakin pantavaa oli kehissä.

Pelkkä työkalujen puuttuminen ei ole ollut este, vaan pelaajat itse ovat luoneet vaaditut ohjelmat, eikä silloin tyydytä vain tuunaamaan olemassaolevia esineitä uudennäköisiksi. Uusia toimintoja luovia, tai vanhoja kumoavia modifikaatioita löytyy simsfanisivuilta pilvin pimein. Osa vain hienoisesti hio tai poistaa jotain, ihan viattomalla ja maailmaan sopivalla tavalla: ei enää pakollista potan tyhjennystä tai kuorsauksen ääniä simin yllä. Pidempi tutkiskelu tarjonnan parissa täräyttää kuitenkin verkkokalvoille koko kalvalkadin aivan toisen kategorian muunnoksia. Miltä kuulostaisi modifikaatio, jolla teinisimit kykevät siihen mihin vanhemmatkin, eli heittämään vaatteet nurkkaan ja peuhaamaan peiton alla. Pelkkää pelehtimistä ei tunnettu koodinpätkä kuitenkaan ole, vaan samassa paketissa peliin isketään teinien pamahtaminen paksuksi, vauvan odotusaika sekä siihen liittyviä todentuntuisia yksityiskohtia aina keskenmenoista vahinkolaukauksiin asti. Hups.

The Sims 2
Ei uskoisi, että tämäkin ex-kiltti tyttö on hädintuskin lukioon päässyt.
Tämä on mainos:

Teiniraskaushacki on kuitenkin kilteimmästä päästä, mitä uudellensorvauksiin tulee. Jos se on enemmänkin peliä todentuntuisemmaksi muuttava lisä, ovat perässä seuranneet petraukset keskittyneet silkkaan hauskanpitoon. Nettiä koluamalla peliin löytyy lukemattomia muokattuja esineitä, jotka mahdollistavat jos jonkinlaiset kelteisillään suoritettavat toimet muuallakin kuin sängyssä- tai poreammeessa, hississä, autoissa ja muissa alusta asti peliin kuuluneista pelehdintäpaikoissa. Osa muutoksista tulee esille simiä klikkaamalla, jolloin hässiminen ei ole sidottu tiettyyn esineeseen, vaan sitä voi harrastaa missä ja milloin vain, vieläpä monessa eri asennossa.

Yksinkertaisimmat esineet lainaavat pelistä muutoin tuttuja animointeja ja ääniefektejä, jotka uudelleenjärjestettynä ja yhdisteltynä ovat jotain aivan muuta. Esimerkiksi oksentamisesta lainattu posliinijumalan halailu on näppärästi siirretty matalan sohvan eteen, jolloin vastalaukkunsa tyhjentäminen muuttuukin edessä istuvan tai makoilevan simin jalkovälin lupsuttamiseen. Molempien noustessa sohvalle, on luvassa jo sitä vaakapainia. Mikäli paikalla ei ole ketään joka voisi seksileikkeihin osallistua, on tarjolla lukemattomia tuttuja esineitä, joiden kyydissä simi siivittää tiensä huipulle yksinkin.

The Sims 2
Yksinolo on aliarvostettua.

Perusesineisiin upotettuja uudistuksia on ympätty ainakin tuoleihin, peileihin, mattoihin, sohviin ja sänkyihin. Iloisesti valmiskamoihin sulautuvat muunnellut huonekalut houkuttavat simejä kuin hunaja kärpäsiä, ja niinpä tiedossa on hauskoja hetkiä, kun kylään tullut simi istahtaa kesken kesken kaiken masturbaatiotuoliin ja alkaa vinguttaa karvakannelta. Tietokonekin on tarjolla jos kaipaa erillistä visuaalista kiihoketta, ja myös yöpöydän laatikon värisevät lelut ovat saaneet simisovelluksensa. Myös puhallettavat barbarat ja erilaiset vipuvarsilla varustetut sinkkutyttöjen lelut on jo siirretty Sims kakkoseen, joskin melko säädyttömällä toteutuksella. Jos nämä tuntuvat liian kesyiltä, kokeile orgasmipyssyä!

Tämä on mainos:

Oikein yhdisteltynä leikkaa ja liimaa -tyyppinen toteutus toimii, mutta surkeimmillaan luvassa on laiskaa ilmanylpytystä matolla, joka näyttää lähinnä koomiselta ja sangen epätyydyttävältä sähläykseltä. Taidokkaimmissa simien seksielämää piristävissä muunnelmissa animoinnit eli hahmojen liikkeet on sorvattu alusta asti uusiksi, jolloin pelaaja välttyy huvittavilta mielikuvilta (onko tuo nautinnon huippu, vai äärimmäinen vessahätä?) ja tulos on näyttävämpi. Varsin usein tasokkaimmat muokkaukset myös päivittyvät tekniikan, tai taitojen, edetessä. Esimerkiksi temput eri asennoissa mahdollistava modifikaatio sisälsi aluksi vain kaksi asentoa, seisaallaan tehdyn suihinoton sekä perinteisen lähetyssaarnaaja-asennon, jotka oli kursittu, joskin onnistuneesti, kasaan muunmuassa simien kuntoilusta ja telkkarin korjauksesta napatuin paloin, mutta päivitetty versio toi tyrkylle tukun uusia asentoja. Sen myötä temput onnistuvat niin edestä kuin takaa maaten, seisten ja istuen, ja ilmeisesti käyttäjien toiveesta mukaan lisättiin mahdollisuus hoitaa hommat myös vaatteet päällä, jolloin jos jonkinlaiset nahkakorsetit ja koulutyttöpuvut tietysti pääsevät oikeuksiinsa.

The Sims 2
Modifikaatioiden myötä tuttu tapahtumapaikka eli sohva voi vaihtua parkettilattiaan.

Jotta akti olisi entistä aidomman oloinen, löytyy simimiehille jalkovälin täydennyssarja, jolla pikkuveikan saa iloisesti pystyyn, kieroon ja/tai karvattomaksi missä ja milloin vain, huolimatta kanssasimin viehättävyydestä. Saapa perhekalleuksien värin aina karvoista kaljupäiseen kostajaan säädettyä mieleisekseen. Pelaajan pokka tosin saattaa pettää, kun kesken kuumimman menon housuista pullahtaakin kirkkaanvihreä komistus. Tästäkin sortista on paraikaa netissä ainakin kaksi eri versiota, joista toinen sisältää suppeamman sarjoituksen kokoja, värejä ja käyryyskulmia, joskin itse instrumentin koko on oletusarvoisesti tökätty sangen mahtaviin mittoihin, uudemman version tuodessa tukun monipuolisempia vaihtoehtoja yksilöllisen meisselin räätälöintiin. Käyttäjäystävällisesti toteutetut säätimet pitävät huolen, ettei pippeli vilahtele ei-toivotuissa paikoissa. Naisille puolestaan löytyy muhkeampia muotoja ja nöpöllään olevia suloja, valtavasta asuvalikoimasta puhumattakaan. Nunnasta nakupelleen ja koulutytöstä nahkakorsettiin, jo vain.

The Sims 2The Sims 2
Valinnanvaraa löytyy yllättävän paljon.

Osa tuhmista hackeista keskittyy yksinomaan yksinollessa taattuun nautintoon, osa on suunniteltu ennenkaikkea kahdenkeskiseen kivaan ja kolmannet tarjoavat myös katselijoille mahdollisuuden hypätä tunnelmaan oman kätensä kautta. Kattavin otos tästä on orgiamatto, jolla temput onnistuvat jopa usemmalta parilta yhtä aikaa, monessa eri asennossa.

Tässä vaiheessa ei liene enää epäselvää, että kyseessä ei todellaan ole vain pikkutuhma touhuilu, vaan täysiverinen hurjastelu. Amorin ei tarvitse ampua nuoliaan jotta päästään itse asiaan, vaan touhuun voi käydä täysin vieraan simin kanssa. Saman sukupuolen välinen villi meno on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Jos poikkeuksia etsimään haluaa lähteä, niin aktiivinen kolmen kimppa loistaa poissaoloaan, mahdollisesti haastavan toteutuksen myötä. Tämä tosin on mahdollista kiertää huijauskoodia käyttämällä, mutta täysverisesti toteutettua kerrosvoileipää saadaan vielä vartoa. Kolmas, neljäs ja viides toki pääsevät jo nyt messiin, mutta katselijan ja kädenkäyttäjän roolissa.

Romanttisempaa tai hitaampaa etenemistä tahtoville tarjolla on kapineita, joilla alkulämmittely ennen tositoimiin ryhtymistä onnistuu. Toki pelissä on jo valmiiksi kattava katsaus erilaisia flirtti- ja hyväilytoimintoja, ja ihan rehellisesti sanoen se muhinointi sohvallakin lipsahtaa jo melkein itse aktin puolelle. Joka tapauksessa, tarjolla on tunnelmanvirittäjiä, jotka mukavasti mahdollistavat hemaisevien hepeiden käytön, toki paljaan pinnan ystävätkin niistä hyötyvät. Erilaisia strippausmahdollisuuksia on useita. Kesymmästä päästä löytyy yksityistanssiin tarkoitettu tuoli (josta löytyy myös suuseksillä varutettu versio) ja pikkuruinen esiintymislava, jolla tanssiessa vaatteet vähenevät tasaisesti.

The Sims 2
Harmitonta tanssiahan se vain on! Ainakin toistaiseksi.

Mellevämpään menoon sopii väriä vaihtava tanssilaatta, jolle voi palkata erillisen, tehtävää varten tehdyn pelihahmon, joka saapuu maksua vastaan paikalle paljastamaan sulojaan. Näin itse pelattavien simien ei tarvitse rasittaa itseään vartalonvatkuloinnilla, vaan he voivat keskittyä yksin tilanteen visuaaliseen antiin. Nämä palkattavat stripparit ovat kovan luokan ammattilaisia, eivätkä suostu niin sanotusti muihin aktiviteetteihin, mutta tätä tarkoitusta varten voi peliinsä ladata erillisen naisjoukon (ja muutaman säälittävän näköisen kaksilahkeisen) jonka edustaja tulee soitosta paikalle, ja pitää huolen, että myös soittaja tulee, ja monta kertaa...

Pikkutuhman tirkistelyn ääripäässä on muutama tämän sarjan muunnelmien mestariteos, jotka ovat niin viimeisen päälle hiottuja, että niissä itse asiassa killuu hintalappukin. Romantiikasta kauana oleva SM-setti sisältää kaksi erilaista kahletta, joilla simin saa killumaan joko katosta tai seinästä. Tästäpä ei niin vain irti päästäkään, ja avuttomana roikkuvan hahmon voi mielivaltaisesti pukea tai riisua ennenkuin annetaan isän kädestä piiskaa tai... no, pientä tai suurta, kieroa tai vihreää, ja niin että tuntuu.

The Sims 2The Sims 2
Kahleleikkeihin keskittyvä modifikaatio on selkeästi muokkausten parhaimmasta päästä.

Vaikka vaatteiden kasaan kursiminen onkin suhteellisen yksinkertaista puuhaa ainoana vaateenaan kuvankäsittelyohjelman käyttötaito ja hyvä silmä, ovat muut edellämainitut uudet vinkeydet sen verran haastavia tehdä, että ne ovat irronneet todellisten taitureiden käsistä. Siveydensipuleiden pahinta ahdinkoa helpottanee tieto, että kovemman luokan kamat ovat pääsääntöisesti täysi-ikäisten räätälöimiä, ja onpa pelaajakunta niinkin valistunutta, että on selvästi varustanut ne K18-lätkillä, ja muutenkin siirtänyt ne hitusen syrjenpään pienimpien pelaajien silmistä.

The Sims 3 on vielä niin tuore tuttavuus, että kovin monimutkaisia väännöksiä sille ei vielä toistaiseksi ole. Tosin ihka ensimmäinen hacki oli siihenkin pikselipuuron sivuuntyöntävä sovellus, joka ilmestyi noin kolmen minuutin kuluttua pelin tultua myyntiin. Tukku tuhmia tamineita löytyy jo verhoamaan anatomisesti anteliaaksi tuunattuja ihoja, ja miespuolisilla simeillä niiden alle voi jo kätkeä tai olla kätkemättä aidommat pelivälineet. Niin ja tietysti, naisten rintojen ja lantion kokoa voi jo muuttaa ja verkkosukat ovat jo lähes vakiovaruste. Ei siis varmaankaan mene kovinkaan kauaa, että kolmososankin simit pian pääse peuhaamaan kakkosesta tuttuun tahtiin!

Aiheeseen liittyviä tekstejä

9
Simien pimeä puoli

Simien pimeä puoli

ARTIKKELI. Kirjoittaja Milsa

The Sims ei monille tuo ensimmäisenä mieleen lentäviä suolenpätkiä ja pilvenkatkuisia seksisessioita. Perheystävällinen pelisarja vaikuttaa puhtoiselta ja viattomalta, vaikka kuinka tarkkaan kyyläisi. Se suurin tabu eli seksi on sievää ja nättiä, eli vaakamamboamaan pääsee romantiikan lakien mukaisesti vasta, kun ilmassa on rakkautta. Silloinkin temput tehdään turvallisesti peiton alla, piilossa p...Ladataan seuraavaa sisältöä