Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Star Wars: Tales of the Jedi

Star Wars: Tales of the Jedi (Disney+) on hyvä, kunhan on jo valmiiksi perillä Tähtien sodasta

Disney ja Lucasfilm ovat luoneet lyhyen sarjan, joka kronikoi jedisotureiden kuusi tärkeää tapahtumaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Star Wars on viime aikoina siirtynyt uudenlaiseen vaiheeseen. Disney+ -sarjat ovat olleet laadullisesti parempia verrattuna uusimpiin elokuvateattereissa nähtyihin elokuviin. Näistä sarjoista kovimpia ovat olleet The Clone Warsin viimeinen kausi, The Mandalorian ja menossa oleva Andor. Lucasfilm on nyt Dave Filonin valvonnassa julkaissut uuden animaatiosarjan, jota voi kuvailla toteamalla The Clone Wars meets Visions.

Mukana on kaikkiaan kuusi jaksoa, jotka keskittyvät Prequel-aikakauden tiettyjen jedien elämien tärkeisiin tapahtumiin. Mukana ovat muun muassa Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Mace Windu ja keisari itse, mutta pääosassa ovat silti Count Dooku ja Ahsoka Tano.

HQ

Sarjan voisi jakaa kahteen kolmen jakson mittaiseen osaan päähenkilönsä perusteella. Dooku nähdään elämänsä aikaisemmassa vaiheessa, ja Dookussa näkyy jo varhaisia merkkejä Sith Lordin elkeistä. Vuosia myöhemmin Dooku on yhteistyössä Windun kanssa, ja on lopuksi kokonaan siirtynyt Voiman pimeälle puolelle. Ahsoka nähdään puolestaan nuorena ennen aikaa koulutuksessa olevana jedinä, ja sitten taas sen jälkeen, kun Imperiumi on ottanut vallan. Ajassa siirrytään eteenpäin eri jaksojen välillä.

Sarja on loistava sellaisille Star Wars -faneille, jotka ovat halunneet nähdä enemmän sellaisista aikajaksoista, joihin ei ole aiemmin niin suuresti keskitytty. Samalla tavataan muuten vähemmän huomiolle jääneitä henkilöhahmoja, ja toisaalta nähdään tunnetumpien henkilöhahmojen kehitys sellaisiksi, jollaisina heidät paremmin muistetaan. Sarjalla olisi saanut olla mittaa enemmänkin, mutta toisaalta parempi näin kuin jaaritteleva liian pitkä sarja.

Tämä on mainos:

Tales of the Jedi on tehty niille, jotka ovat pysytelleet ajan tasalla Star Warsin parissa, toisin sanoen tuntevat The Clone Warsin, Rebelsin, The Bad Batchin ja ne kaikki mittavat elokuvatkin. On siis tiedettävä, mihin kukin jakso istuu tarinallisesti isommassa kuvassa.

Star Wars: Tales of the JediStar Wars: Tales of the Jedi
Star Wars: Tales of the JediStar Wars: Tales of the Jedi

Tales of the Jedi näyttää ulkoisesti hyvin samanlaiselta kuin The Clone Warsin viimeinen kausi. Toisin sanoen animaatio on kaunista ja mieleenpainuvaa. Sarja on harmillisesti ohi hetkessä, ja yhteiskesto on hädin tuskin 80 minuuttia pois lukien lopputekstit. Toisaalta tässä on sarja, jota tulee miettineeksi pitkään katsomisen jälkeenkin. Star Wars on ollut hyvä vuonna 2022.

Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä