Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Star Wars: The Bad Batch

Star Wars: The Bad Batch (Disney+), 1. kausi

Ensimmäinen kausi ei uskalla ottaa lainkaan riskejä, eikä siksi jää mieleen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Dave Filoni on vuosien varrella kerännyt varsin paljon mainetta Star Wars -fanien keskuudessa. TV-sarjojen ja elokuvien taso on vaihdellut paljonkin, mutta Star Wars: The Clone Wars ja Star Wars: Rebels ovat tarjonneet tasaisen hyvää animaatiolaatua. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että jopa Filoni tiimeineen ottaa varman päälle.

The Bad Batchin ensimmäinen kausi on saatu päätökseen, ja on aika katsoa, kuinka siinä kävi.

HQ

Harmillisesti Star Wars: The Bad Batch ei tee juuri mitään mieleenpainuvaa tai Star Warsia edistävää ensimmäisen kauden 16 jakson aikana. Suurin osa jaksoista on omia kokonaisuuksiaan, ja se iso draaman kaari edistyy vain vähän kerrallaan. Jaksot lipuvat ohi vaikutusta tekemättä, ja ainoastaan kovimmat Filonin fanit voivat sanoa saavansa tästä jotain erityistä irti. Tämä on harmillista, sillä Star Warsin kiinnostava aika eli Order 66 unohtuu sekin nopeasti, kun kausi asettuu jaksoihin jaettuun kaavaansa.

Kaudella on hetkensä, kuten vanhojen suosikkien paluu ruudulle Filonin muista sarjoista. Tämä tietenkin vihjaa johonkin isompaan kokonaisuuteen, joka on ehkä muodostumassa. Nyt käsillä on hauska, kevyt ja hyvin animoitu Star Wars -sarja, jota on helppo katsella. Ei kuitenkaan kannata odottaa, että katsojan ymmärrys Star Warsista ja sen maailmasta syvenisi The Bad Batchin myötä.

Tämä on mainos:
Star Wars: The Bad Batch

Clone Warsista sarjaan saadaan Ahsoka, joka on myös mukana The Mandalorianissa. Niin ja on hän saamassa sen oman ohjelmansakin. Rebelsista saadaan useita fanien suosikkeja, kuten Darth Maulin paluu. The Bad Batchin ensimmäinen kausi ei esittele juuri ketään, vaan keskittyy lähes yksinomaan jo nimessäkin keskiössä olevaan palkkionmetsästäjäjoukkioon. On heissäkin jotain ainesta, mutta mitään erityistä parannusta ei ole luvassa lukuun ottamatta Hunteria, joka ajan kanssa kiintyy Omegaan eräänlaisena isähahmona.

Hyvän animaation ohella ääninäyttely on toteutettu taidolla. Tarinankerronnassa luodaan valoa uusiin asioihin, kuten Caminon hallinnon luomiseen Galaktista Imperiumia muodostettaessa, ja kuinka kloonit itse prosessoivat Order 66:n ja sen aiheuttaman ison muutoksen. Harmillisesti The Bad Batchissa näistä hyvistä lähtökohdista ei lopulta edetä mihinkään suuntaan.

The Bad Batchin ongelmana on, että se ottaa aiheensa liian turvallisesti ja tarkasti määritellyin askelin luomatta mitään itse. Tarinat kerrotaan hyvin tiukkojen rajojen puitteissa. Nyt tarvittaisiin jo aidosti uusia Star Wars -tarinoita, eikä vain menneiden isojen tapahtumien kertausta eri näkökulmista. Riskien ottamatta jättäminen tekee ensimmäisestä kaudesta erittäin turvallisen, mutta samalla se tappaa kiinnostavuuden itseään kohtaan.

Tämä on mainos:
Star Wars: The Bad Batch
Star Wars: The Bad Batch
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä