Suomi
Gamereactor
artikkelit

Star Wars: The Bad Batch (Disney+), ensitunnelmat

The Bad Batch on eri tavalla nimetty Clone Wars, mutta se ei välttämättä ole huono asia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Star Warsin Episode I-III -trilogian laadusta voidaan keskustella, mutta niissä esitetty ajatus Order 66 on edelleen yksi mielenkiintoisimmista asioista Star Warsin tarinassa. Ja juuri tätä hetkeä lähtee tutkailemaan uusi sarja Star Wars: The Bad Batch. Siinä joukko parkkiintuneita kloonisotilaita uhmaa suoraa käskyä selvittäen, miten kohtalokas tapahtumasarja sai alkunsa.

Keskeiset henkilöhahmot on nimetty uudella tavalla, mutta kyseessä on silti lähinnä lisää Star Wars: Clone Warsia niin hyvässä kuin pahassakin.

Star Wars: The Bad Batch on Clone Wars -luoja Dave Filonin ja Lucasfilm Animationsin käsialaa. Monin tavoin kyseessä on ihan se sama joukko, joka suunnitteli, ohjasi ja tuotti suurimman osan Clone Wars -sarjasta. Sen vuoksi The Bad Batchissa on sama visuaalinen tyyli ja tunnelma. Kyse on monin tavoin jatko-osasta Clone Warsin viimeiselle kaudelle, joka kuvaa sodan viimeisiä päiviä. Toisin sanoen jedien ritarikunnan melkein täydellistä hävittämistä ja Darth Sidiousin valtaannousua.

Tämä on mainos:

Elokuvan mittainen avausjakso alkaa juurikin siitä, kun jokainen klooni saa kryptisen viestin, jossa käsketään teloittaa kaikki lähellä olevan jedit. Pääosassa oleva muokattujen kloonisupersotilaiden joukko on sellainen, että kummallisen käskyn saapuessa se on tapana jättää toteuttamatta. Seurauksena on kapinointi. Ja näin alkaa uusi sarja.

Ensimmäinen jakso on viihdyttävä Clone Warsista tutulla tavalla, ja vaikka erojakin on, ne samankaltaisuudet sisarsarjaan ovat ilmeiset. Näin ollen The Bad Batch onkin nähtävä Clone Warsin tarinan laajennuksena eikä niinkään niin sanottuna spin-off-sarjana, jota voisi katsella tiukasti omana teoksenaan.

Sarja on hyvin tehty enimmäkseen sen vuoksi, että Order 66 on juonena niin kiinnostava. Ääninäyttelijä Dee Bradley Baker suorittaa ääntelyn kaikille partion jäsenille Hunter, Wrecker, Tech, Crosshair ja Echo. Kaikki ovat muista erottuvia, mutta kaikki eivät pääse loistamaan ainakaan ensimmäisen jakson aikana. Keskiössä on Crosshairin ja Hunterin keskinäinen konflikti, joka toimii hyvin.

Star Wars: The Bad Batch (Disney+), ensitunnelmat
Tämä on mainos:

The Bad Batch seuraa hyvinkin tarkasti niitä askelmerkkejä, jotka Clone Wars asetti. Näin ollen katsoja tietää, mitä tulossa on. Dialogi taustoittaa muuta maailmaa runsaasti, ja mukana on silloin tällöin huumoria. Ja kaikki esitetään hyvin.

Dave Filoni on selvästi taitava tarinankertoja, ja hyvä Star Warsin parissa. The Bad Batch epäonnistuu siinä, että alusta alkaen katsoja tietää, miten kaikki lopulta ratkeaa. Mikäli Filoni jatkaa valitsemallaan tiellä, hän toivottavasti saisi luvan kuljettaa tarinaa eteenpäin. Nyt hän saa ainoastaan luvan täyttää niitä sinne ja tänne jääneitä vähäisiä tarinallisia aukkoja, joita jäi muiden sarjojen ja elokuvien jättämänä.

Kaiken kaikkiaan Star Wars: The Bad Batch on hyvää viihdettä. Se näyttää hyvältä, syventää keskeistä vaihetta Star Warsin tarinassa ja odotan innolla, millaisia näistä uusista henkilöhahmoista kuoriutuu. Kaikki on toki tuttua jo ennakolta, ja ehkäpä siksi ei-niin-jännittävää kuin olisi toivonut. Filoni osaa kuitenkin kertoa Clone Wars -tarinoita, ja sen hän tekee. Jälleen kerran.

Star Wars: The Bad Batch (Disney+), ensitunnelmat


Ladataan seuraavaa sisältöä