Suomi
Gamereactor
artikkelit
Star Wars: The Old Republic

Star Wars: The Old Republic - Biowaren vieraana

Monimutkaisilla, eeppisillä ja tunnelmallisilla roolipeleillä kunnostautunut Bioware on luonut itselleen mainetta myös pelitalona, joka kuuntelee asiakkaidensa antamaa palautetta. Maaliskuussa Bioware todisti jälleen välittävänsä faneistaan - studio kutsui 160 Star Wars: The Old Republic -verkkoroolipelissä toimivien kiltojen edustajia keskustelemaan suoraan pelin kehittäjien kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Austin, Teksas. Maanantaiaamu

Bioware on yksi videopelimaailman kirkkaimpia ja hyvämaineisimpia studioita. Kun tällainen mammutti lähestyy sinua henkilökohtaisesti ja kutsuu luokseen puhumaan rehellisesti ja avoimesti jouluna julkaistun Star Wars: The Old Republic -verkkoroolipelin hyvistä ja huonoista puolista, ei tulisi mieleenkään kieltäytyä.

Paikalle on kutsuttu Star Wars: The Old Republicissa kunnostautuneiden kiltojen johtajia ja edustajia kuulemaan mitä Biowarella on suunnitelmissa. Samaan syssyyn killoille tarjotaan mahdollisuus antaa sekä risuja että ruusuja suoraan pelin kehityksestä vastuussa oleville ihmisille. Koko tilaisuus myös streamataan ympäri maailmaa, jotta kaikki kiinnostuneet voivat halutessaan seurata paljastuksia.

Vaikka Teksasin maaliskuu on jo liki Suomen kesän lämpötiloissa, kokoontumissali on suuri ja viileä, eikä reilun 150 ihmisen rykelmä kykene lämmittämään tilaa. Rennosti esiintyvät ja vitsejä viskelevät Biowaren edustajat lämmittävät kuitenkin yleisönsä vaivatta.

Tämä on mainos:

Alusta asti on selvää, että Bioware välittää faneistaan. Näin ison köörin koollekutsuminen lentolippuineen ja hotelleineen ei ole mikään pieni summa, mutta kyse on muustakin kuin rahallisesta panostuksesta. Studiota vilpittömästi kiinnostaa asiakastyytyväisyys ja tämänkaltainen tilaisuus luo yhteyden suoraan fanikantansa ytimeen ja ohittaa kaikki välikädet. Bioware kuunteleekin korva tarkkana kaiken saamansa kritiikin - vähän väliä kehittäjät kirjoittavat vierailta saadun idean ylös, ja mikäli idis on toteuttamiskelpoinen, se tulee päätymään peliin.

Tilaisuuden avaa pelin pääsuunnittelija James Ohlsen, joka kertaa miten The Old Republicilla on mennyt. Kaksi miljoonaa myytyä peliä, neljä miljoonaa luotua hahmoa, keskimääräinen päivittäinen peliannos on viisi tuntia... Suuret luvut häkellyttävät, mutta niin niiden on tarkoituskin: hyvillä tuloksilla luodaan oivallista "me"-henkeä, jota puolestaan tarvitaan jään tehokkaaseen rikkomiseen. Tulosten jälkeen paljastetaan tulevaa Legacy-päivitystä esittelevä video, joka saa yleisön hihkumaan ääneen riemusta. Kaikki vaivaantuneisuus ja estyneisyys studion ja vieraiden välillä on tipotiessään.

Star Wars: The Old Republic

Legacy-päivitys

Tämä on mainos:

Star Warsiin kuuluu oleellisena osana se, että nimihenkilöt tuntevat toisensa tai jopa suoraa sukua. Peliin oltiin alusta alkaen rakennettu systeemiä, joka mahdollistaisi tiiviit viha- ja ystävyyssuhteet. Kyseistä Legacy-järjestelmää ei kuitenkaan viime kädessä ehditty hioa riittävän valmiiksi, mutta sitä ei tarvittu kovinkaan pitkään odottaa.

Legacy-päivitys lisää hahmoille mahdollisuuden kehittyä osaksi itseään suurempaa kokonaisuutta. Hahmot voivat päivityksen myötä olla paitsi sukulaisia kuten isä ja poika, myös parhaita ystäviä, verivihollisia, aviopuolisoita ja niin edelleen. Toistaiseksi vain yhden pelaajan hahmot voivat olla toistensa bestiksiä, mutta Bioware etsii kuumeisesti tapaa toteuttaa useamman pelaajan Legacy-verkostoituminen, ihan puhtaasti roolipelaajien iloksi. Pelin pääkirjoittaja Daniel Erickson on itse kovan linjan roolipelaaja ja hän silminnähden innostuu Legacyn tuomista mahdollisuuksista tukea pelaajien itse keksimiä tarinoita.

Puhtaasti pelimekaanisesti Legacy lisää peliin mielenkiintoisia temppuja. Tasolle 50 kohonneet hahmot avaavat yhden hahmoluokkansa erikoiskyvyistä kaikkien pelaajan muiden hahmojen käytettäväksi. Toisin sanoen, jos pelaajan Sithisoturi on yltänyt tasolle 50, pelaajan kakkoshahmo, hintelä Smuggler-räiskijäluokan epatto kykenee herooisella hetkellä käyttämään Voimaa ja kuristamaan vihollistaan Sithisoturin malliin. Lisäys ei juuri muuta tapahtumien tai taisteluiden tasapainoa, mutta se tuo peliin valtavasti lisää väriä, etenkin hahmojen tarinoista innostuville.

Lisää verta pakkiin!

Siinä missä Legacy on juuri v1.2-päivityksen varsinainen ateria, lisäykset eivät suinkaan lopu siihen. Paketin mukana tulee täysin uusi Flashpoint-tehtävä Lost Island, joka päättää aiemmin esitellyn Rise of the Rakghouls -juonikuvion. Tekijöidensä mukaan tämä uusi instanssi pistää pelaajansa lujille ja kokemani perusteella väite ei ole liioiteltu - kokenut pelaajaporukka sai jo instanssin ensimmäiseltä pomolta pahasti turpiinsa. Jahka hahmoja vähän sorvattiin pelaajille sopivaan kuosiin päästiin jo toiselle pomolle asti, joka näytti varsin kovakouraisesti kuka käskee.

Jos haastetta ei perusmoodissa löydy riittävästi, sitä varten päivitys esittelee Nightmare-vaikeustason. Nightmare-taso tulee löytymään myös aiemmista tehtävistä, mikä ilahduttaa tiukoista haasteista pitäviä pelaajia.

Isommista Operations-tehtävistä pitäville luvassa on suurta herkkua. Explosive Conflict tuo peliin 8 ja 16 hengelle skaalautuvan, varsin massiivisen tehtävän. Siinä missä Lost Islandista puhutaan pitkään ja toimittajat päästetään jopa tutustumaan tulokkaaseen, Explosive Conflictista Bioware pitää suunsa supussa. Nähtäväksi siis jää mitä huhtikuu tuo tältä osalta tullessaan.

Star Wars: The Old Republic

Entä PvP?

Bioware ei unohda myöskään PvP-orientoituneita pelaajia, jotka saavat uuden, strategisesti mielenkiintoisemman Novare Coast -taistelukentän: pelkän mättämisen sijasta pelaajien pitää kiistellä rannikkopatteriston hallinnasta, ja kamppailu on varsin tiukkaa. Allekirjoittanut ei yleensä hirveästi jaksa PvP-munastelua, mutta Novare Coastin strategisuus onnistui vetoamaan kukkulan kuningas -mentaliteetillaan.

Bioware myös myöntää menneensä männikköön Ilum-taistelukentän suunnittelussa ja aikoo suunnitella koko roskan uusiksi. Studio tunnustautuu myös rakentavansa koko PvP-mekaniikan paremmin toimivaksi ja pyrkivänsä toden teolla eliminoimaan porsaanreikiä ja rankaisemaan törkeästi käyttäytyviä pelaajia. (PvP-puoleen tutustumattomana on tunnustettava, että detaljit menivät minulta pitkälti ohitse, mutta kiltajohtajien hyväksyvästä nyökkäilystä saatoin päätellä, että suklaata on luvassa.)

Eikä siinä vielä kaikki!

Legacy-päivitys tuo siis isolla kauhalla jokaiselle jotakin, mutta riemu ei rajoitu vain isoihin asioihin. Päivityksen myötä tulee lisää niin valtava määrä tavaraa, että oikein hirvittää. Värikoordinoitavat panssarit, stattibonarit kumppanien lahjomisesta, Legacyn avaamat erikoisesineet, merkittävästi parannetut kiltatyökalut kuten kiltapankit ja -kalenteri, lisäsisältöä jokaiseen tavaroita valmistavaan crew skill -kykyyn, ostettavat sisällöt omaan avaruusalukseen ja mikä tärkeintä...

Muokattava käyttöliittymä

Kyllä. Legacy-päivityksen jälkeen pelaajat voivat itse säätää näytöllä olevien ikkunoiden sijaintia ja kokoa. Ja suoraan sanottuna oli jo aikakin.

Star Wars: The Old Republic

Kaiken kaikkiaan ensimmäisestä Star Wars: The Old Republic Guild Summitista jäi valtavan toiveikas fiilis. BioWare selkeästi kuuntelee faneilta saatua palautetta ja tekee parhaansa korjatakseen käyttäjien paikallistamat epäkohdat ja suoranaiset vääryydet. Studio vilautteli myös tulevien päivitysten sisältöä, mikä valaa ainakin allekirjoittaneeseen valtavasti uskoa pelin tulevaisuuteen.

On pakko myöntää. Star Wars: The Old Republic on markkinoiden paras verkkoroolipeli ja sen kehittäjät ovat alansa eliittiä. Jatkuvien päivitysten ja tuotantoetiikkansa ansiosta paras vain paranee vanhetessaan. Ainoa marinan aiheeni pelin tiimoilta on se, ettei minulla ole aikaa pelata sitä niin paljon kuin haluaisin.

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Star Wars: The Old Republic nyt Steamissa

Star Wars: The Old Republic nyt Steamissa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Joskus se elämä on hienoa, ja joskus taas vähemmän hienoa. Nyt se on hienoa. Biowaren MMORPG Star Wars: The Old Republic julkaistiin vuonna 2011, ja vihdoinkin peli on...Ladataan seuraavaa sisältöä