Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
That '90s Show

That '90s Show (Netflix), 1. kausi onnistuu

Paluu Point Placelle Wisconsinin osavaltioon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

That '70s Show on ohjelma, jonka komedian ystävät tuntevat. Sarja käsitteli joukkoa teinejä, jotka koettivat selvitä elämästä 1970-luvulla. Sitten saatiin That '80s Show, mutta ei siitä lopulta oikein mitään tullut. Netflix haluaa yrittää uudelleen, ja nyt tulee That '90s Show.

HQ

That '90s Show lataa ruudulle tuttuja kasvoja ja tuttuja ideoita, jotka on toki sovitettu valittuun aikakauteen sopiviksi. Tapahtumapaikat ovat nekin tuttuja, kuten Formanin talo kellareineen, Pinciottien talo (jossa Pinciotti ei enää asu) ja monet muut tutut mestat ovat paikoillaan Point Placessa Wisconsinin osavaltiossa. Red ja Kitty Forman ovat edelleen pääosissa, ja entiset 1970-luvun teinit Eric, Donna, Michael, Jackie ja Fez tekevät lyhyitä ilmaantumisia. Ja kuten odottaa sopii, entiset lapset ovat usein nykyisten teinien vanhempia. Joitakin tuttuja kohtauksia nähdään uudelleen, kuten kaikki polttelemassa kannabista kellarissa savun leijaillessa ympärillä. Elkeet ovat siis paikoin hyvin tuttuja, ja sama koskee myös huumoria.

Nyt eletään kuitenkin 90-lukua 70-luvun sijasta, ja siksi lavasteet ovat värikkäämpiä. Ajanmukaista teknologiaa näkyy siellä ja täällä, kuten vanhoja modeemeja. Teemat ovat moderneja ja progressiivisia, sillä onhan sarja tehty nykyajan yleisölle. Onneksi That '90s Show onnistuu säilyttämään vetovoimansa ja huumorinsa.

Tämä on mainos:

Edellisen polven näyttelijöitä vilahtaa ruudulla vain lyhyen ajan verran. Suurin osa ajasta keskiössä on Ericin ja Donnan tytär Leia, joka on nimetty Star Warsin Leian mukaan. Michaelin ja Jackien pojan Jay Kelson ohella loput ovat tyystin uusia naamoja, joilla ei ole yhteyttä aiempaan sarjaan. Se ei kuitenkaan estä sarjaa onnistumasta, vaikka anti lyhyt onkin.

That '90s ShowThat '90s Show

Ottaen huomioon That '80s Show'n epäonnistumisen ymmärrän hyvin, miksi Netflix halusi tuottaa vain kymmenen 30 minuutin jaksoa ensimmäiseksi kaudeksi. Tällaisessa ohjelmassa henkilöhahmojen persoonat ovat yleensä taka-alalla, joten kymmenen jakson kuluessa ei juurikaan ehditä syventyä uusiin henkilöhahmoihin siinä missä That '70s Show sen teki. Nuorempi sukupolvi toimii kuitenkin hyvin yhteen, ja toivottavasti tätä kokonaisuutta nähdään enemmänkin. Niitä vanhempiakin saa näyttää mittavammin tulevaisuudessa.

That '90s Show on minusta menestys Netflixille. Se jatkaa edellisen sarjan luomalla pohjalla, ja tekee sen hauskalla ja tutulla tavalla. Valmiiksi tehty nauru tosin vähentää vitsien vaikutusta joissakin kohtauksissa. Jos etsinnässä on uusi hauska "sitcom"-sarja, tai paluu Point Placeen on ollut odotuslistalla, on tässä se nyt sitten. Olkoonkin, että alkuperäisen sarjan tasolle ei ihan ylletä.

Tämä on mainos:
That '90s ShowThat '90s Show
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä