Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
The Book of Boba Fett

The Book of Boba Fett (Disney+), 1. kausi

Kuuluisaan palkkionmetsästäjään keskittyvä Star Wars -sarja on monijakoinen kokemus.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

The Book of Boba Fett on kummallisella tavalla kokoon keitetty esitys, eikä vastaavaa ole ihan hetkeen vastaan tullut. Sarja jatkaa palkkionmetsästäjän tarinaa siitä, mihin The Mandalorianin toinen kausi lopetti. Lisäksi nähdään selvennystä siihen, mihin mies päätyi pudottuaan Sarlacc Pitiin silloin kauan sitten. Samalla kyse on eräänlaisesta ennakosta The Mandalorianin kolmannelle kaudelle, sillä kaksi kokonaista jaksoa omistetaan tämän toisen sarjan pohjustamiselle. Tämä siitäkin huolimatta, ettei jaksoja ole yhteensä kuin seitsemän.

Paikoin sarja tuntuu hitaalta ja perusteelliselta, ja taas välillä rynnitään eteenpäin hurjaa vauhtia. Onko kyseessä edes lopultakaan Boba Fettin oma ohjelma?

HQ

Kaikesta huolimatta sarjalla on omat hetkensä, ja Temuera Morrisonin työskentely on hyvää. Muu kaarti tekee työnsä riittävän hyvin, kuten Ming-na Wen Fennec Shandina. Lisäksi The Book of Boba Fett näyttää hyvältä, kuulostaa samalta ja sisältää joukon toimivia toimintakohtauksia. Kyse on siis ihan kohtuullisesta televisioviihteestä.

Katsojan kokemusta sekoittavat paikan tuntu, ohjaus ja ongelmat noudattaa valittua suuntaa. Ensinnäkin perusjuoni vaikuttaa olevan juuri niin yksinkertainen kuin mitä näytettiin maailmalle ihan ensimmäisessä trailerissa. Boba Fett haluaa hallita Tatooinen järjestäytynyttä rikollisuutta kunnioituksen eikä pelon avulla. Tämä juonikuvio ei varsinaisesti juuri edisty ennen viimeistä yhteenottoa Pyken kanssa, jolla siis on alamaailma hallussaan. Jostain syystä mukaan on lisätty Wookie-palkkionmetsästäjä Black Krrsantan, eikä tarina silloin muutenkaan edisty. Näin siis saadaan lähtökohta, joka tulee aiheuttamaan ongelmia.

Tämä on mainos:

Takautumajaksot toimivat paremmin, ja kertaavat sen, missä Boba Fett on ollut aiemmin. Samalla paljastuu sekin, miten hänen identiteettinsä on muotoutunut ajan saatossa. Tämä osuus toimii kauttaaltaan hyvin eikä suinkaan sotke muuta tarinaa, kuten ehkä olisi voinut luulla.

The Book of Boba Fett
The Book of Boba FettThe Book of Boba Fett

Mutta entä sitten The Mandalorian? Din Djarin on mukana, eikä se ole huono asia. Pedro Pascalin esitys on jo nyt jäänyt historiaan, ja hän varastaa kohtauksen aina ruudulla ollessaan. Harmillisesti peräti kaksi jaksoa seitsemästä omistetaan The Mandalorianin kolmannen kauden pohjustamiselle. Noissa jaksoissa Boba Fettin tarina ei edisty lainkaan, joten ne eivät istu lainkaan osaksi muuta kokonaisuutta sarjassa The Book of Boba Fett.

Tämä on mainos:

The Book of Boba Fett on siis monijakoinen kokemus, vaikka osaset ovatkin paikoillaan. Sarjan pelastaa lopulta Morrison itse jopa silloin, kun tarina uhkaa karata käsistä jonnekin kauas aavikolle. Katsominen kannattaa jo siksi, että sarjassa esitellään useita uusia henkilöhahmoja. Mistään The Mandalorianin kaltaisesta sarjasta ei kuitenkaan ole kysymys.

HQ
The Book of Boba Fett
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä