Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
The Boys

The Boys (Amazon Prime), 3. kausi

Billy Butcher kumppaneineen kohtaavat jälleen Homelanderin, ja muut hedonistiset supersankarit.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Melkein kaksi vuotta sitten päättyi The Boysin toinen kausi. Kolmas kausi on nyt linjoilla rapia 20 kuukautta myöhemmin. Pääsin katsomaan kauden ennakkoon, joten on aika kertoa, mistä on kyse.

HQ

Jos olet katsonut aiemmin The Boysia, seuraa kolmas kausi tutuilla askelmerkeillä. Tarina siis jatkuu, ja kyse on edelleenkin erilaisesta tavasta ajatella sitä, millaisia supersankareiden pitäisi olla. Tässä sarjassa ne voimakkaimmat ovat paheellisia, kauheita ja hedonistisia, jotka näkevät tavalliset ihmiset alempiarvoisina. Kyse on myös markkinoinnista ja PR-työstä, sillä kulissien takana amerikkalainen liike-elämä pitää huolta, etteivät julkkissankareiden pahimmat teot karkaa maailman tietoon. Taustalla on tavoite suojella talouden kannalta isoa supersankareita tuottavaa firmaa Vought. Kolmas kausi on samanlainen kuin edellinenkin kausi, joskin nyt se lopullinen rappio on nähtävissä. Yrityspomot, kuten Giancarlo Espositon Stan Edgar, ovat menneet jo liian pitkälle.

Kauden keskiössä ovat The Seven, ja johtajansa Anthony Starrin Homelander. Mutta toisin kuin aiemmilla kausilla, nyt Homelander näytetään heikoimmillaan. Syynä ovat toisen kauden lopussa nähdyt tapahtumat, jossa tyttöystävä Stormfront melkein sai surmansa, ja paljastui kansalle fasistina. Homelanderin maine ottaa siis ison kolhun, ja pian Voughtin johto haluaa siirtää eturivin julkkiksensa sivuun. Moinen ei tule kuuloonkaan, ja sitten tapahtuu. Pian onkin Karl Urbanin Billy Butcherin aika taistella vastaan.

Tämä on mainos:
The Boys
The BoysThe Boys

Kuten mainitsin, sarjan ydin ei ole muuttunut. Kolmas kausi on kuitenkin sävyltään tummempi siksi, että panokset ovat korkeammat. Kehitys on miellyttävä, mutta samalla vaikuttaa siltä, ettei mikään tai kukaan tärkeä ole lopulta uhrina tässä kaikessa. Moinen vie kaudelta hieman tehoa.

Rytmitys ei sekään ole aivan paikoillaan, sillä ensin ei meinaa tapahtua oikein mitään, ja sitten iso osa tärkeästä asiasta paukutetaan eteen niin vauhdilla, että osa saattaa mennä katsojalta ohikin. Asiaa ei auta sekään, että monen monituisia erilaisia tarinalinjoja käsitellään samaan aikaan. Näin menossa olevan juonen seuraaminen on haastavaa, ja se kokonaisuuden punainen lanka hukkuu välillä.

Tämä on mainos:

Kuitenkin sarjalle ominainen huumori ja kyky aina ylittää itsensä ovat ennallaan. Mukana on niin tappajamarsuja, hyvin toteutettuja musiikkihetkiä kuin ruudulla piipahtavia cameo-roolejakin. Toisin sanoen luvassa on joukko hulvattomia ja ehkä järkyttäviäkin hetkiä.

The BoysThe Boys

Mutta toisaalta kaikki on niin kuin ennenkin. Jo ennen katsomisen aloittamista katsoja tietää tarkalleen, millaista viihdettä on tulossa. Mitään vallankumouksellista ei siis kannata odottaa, mutta hyvää viihdettä kuitenkin.

The Boys
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvät näyttelijäsuoritukset, huumori ja erikoiset tempaukset ovat ennallaan, erittäin viihdyttävä
-
Rytmityksessä on omat ongelmansa, kaikki on nähty ennenkin, lukuisia tarinalinjoja käsitellään samaan aikaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä