Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
The Haunting of Hill House

The Haunting of Bly Manor (Netflix)

Hill Housen näyttelijät eivät näemmä pääse yliluonnollisesta eroon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Haunting of Hill House oli yllätysmenestys vuonna 2018, ja se päättyi tarinansa osalta lähes täydellisesti. Näin ollen jatko-osa tuntuu tarpeettomalta. Nyt on kuitenkin saatu jatkoa Netflixiin. The Haunting of Bly Manorissa on samat näyttelijät ja sarjalla sama luojakin (Mike Flanagan). Siitä huolimatta tarina ei ole jatkumoa edelliselle. Toisin sanoen kyseessä on ihan oma kokonaisuutensa. On silti vaikea olla tekemättä vertailua, ja sen alkuperäisen sarjan fanien onkin helppo katsoa myös tämä uusi sarja.

Päällisin puolin sarja saattaa vaikuttaa perinteiseltä kauhusarjalta, ja valitettavasti näin onkin asia. Lajityypin kliseitä on sisällytetty mukaan suorastaan ärsyttävässä määrin.

The Haunting of Hill House
Photo: IMDb
Tämä on mainos:

Hahmonkehitystä ei mainittavasti ole mukana, ja useimmat henkilöhahmot pysyttelevät kasvottomina sarjan loppuun saakka. Lisäksi ne mukana olevat henkilöhahmot ovat yleensä karikatyyrejä, joita pystyy luonnehtimaan muutamalla sanalla heidän ammatistaan, kuten esimerkiksi hyvätapainen kokki, traumatisoitunut au pair ja niin edelleen. Tarina kattaa joukon henkilöhahmoja, joilla ei oikeastaan ole mitään syytä olla yhdessä. Mukana on kaikkiaan yhdeksän jaksoa, ja se kierrättää Hill Housen rakenteen. Toisin sanoen tietyt henkilöhahmot saavat kokonaan oman jaksonsa taustoituksekseen. Jaksolla on kestoa 50 minuuttia.

Näyttelijäntyö on tehty hyvin, joskin keinotekoiset korostukset puheessa olisi voinut jättää pois. Lisäksi budjetti on ollut selvästi mittavampi kuin aiemmin, joten tehosteet ovat parantuneet huomattavasti.

The Haunting of Hill House
Photo: IMDb

Bly Manor alkaa hitaasti, paranee edetessään ja loppuu äkisti. Toisin sanoen mukana on runsaasti jaksoja, joissa ei tunnu tapahtuvan oikein mitään. Vaikuttaakin siltä, että edellisen sarjan käsikirjoittamiseen oli hyvin aikaa, mutta jatko-osan kanssa on tullut kiire. Jokaisen juonenkäänteen tietää jo ennakolta, jolloin tarinan seuraaminen ei ole kovinkaan kiinnostavaa.

Tämä on mainos:

Kokonaisuutena Bly Manor on edeltäjäänsä selvästi vähemmän hiottu ja mietitty kokonaisuus. On selvää, että käsikirjoittajat saivat jo kerrotuksi haluamansa tarinan vuonna 2018. Sen vuoksi The Haunting of Bly Manor on pettymys.

The Haunting of Hill House
Photo: IMDb
The Haunting of Hill HouseThe Haunting of Hill House
Photo: IMDb
Photo: IMDb
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Mukavaa jatkoa edelliselle
-
Selvästi vähemmän hiottu ja mietitty kuin edeltäjänsä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä