Suomi
Gamereactor
artikkelit

Toimituksen joulupelit 2012

Jouluun kuuluu olennaisesti tietysti myös loma, joka mahdollistaa kenties lahjoina saatujen, mutta myös vuoden aikana rästiin jääneiden pelien pelailun. Tässä pieni katsaus GR:n toimituksen joulusuunnitelmiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Arttu Rajala
Päätoimittaja

En ole koskaan ollut fanaattinen joulunviettäjä, enkä ole esimerkiksi koskaan aikuisiällä hankkinut joulukuusta kotiini. Silti joulu on tärkeä asia, sillä se merkitsee minulle yhdessäoloa perheen kanssa, irtautumista talvisesta ja synkästä arjesta sekä tietysti loma-aikaa. Tätä vapaa-aikaa tähdittävät tietysti videopelit. Joululomalla on muodostunut perinteeksi ottaa kiinni vuoden aikana missatuista huippupeleistä. Toivotan iloista pelijoulua myös kaikille Gamereactorin lukijoille!

Wii U: Nintendo Land, New Super Mario Bros. U ja Zombi U

Wii U:n uutuuden viehätys ei ole vielä laantunut ja edellä mainitut nimikkeet edustavat ylivoimaisesti uuden konsolin tämän hetken kärkeä, vaikka myös latauspeleissä on ponnahtanut esiin pari mainiota Trine 2: Director's Cutin ja Mighty Switch Force! Hyper Drive Editionin muodossa. Wii U lähtee siten myös mukaan joulunviettoon, jolloin perheenjäsenet pääsevät mukaan - halusivat tai eivät - pelaamaan muun muassa Nintendo Landin hauskoja moninpelejä.

Tämä on mainos:
Toimituksen joulupelit 2012
Lue Gamereactorin Nintendo Land arvio täältä.
Toimituksen joulupelit 2012Toimituksen joulupelit 2012
Gamereactorin New super Mario Bros. U ja Zombi U -arviot

Disnonored

Häpeällistä, mutta totta: Dishonored jäi tässä alkutalvesta täysin paitsiolle pelaamisessani. Tunnistan kuitenkin jo ensimmäisen pelitunnin jälkeen, että tässä on todennäköisesti yksi vuoden suosikkipelejäni, ja odotan innolla, että pääsen kunnolla sen kimppuun. Dishonored on ehdoton välipäivieni pelivalinta.

Tämä on mainos:
Toimituksen joulupelit 2012
Dishonored nappasi mainion 9/10-arvosanan Mikan arviossa.

XCOM: Enemy Unknown

Vuoropohjaiset strategiapelit ovat olleet aina lähellä sydäntäni, ja olen ollut pitkään innoissani uudesta XCOM: Enemy Unknownista. Harmillisesti peli on kuitenkin jäänyt aloittamatta, vaikka se on kovasti houkutellut puoleensa ja kollegatkin ovat sitä kehuneet. Kun salamurhailu Dishonoredin parissa alkaa väsyttämään on uusi Xcom seuraava valintani.

Toimituksen joulupelit 2012
Katso Kimmon kattava arvio pelistä täältä.

Kimmo Pukkila
Toimittaja

Viime vuosina jouluihini on tullut kiinteäksi osaksi matkustaminen. Enkä nyt tarkoita aurinkolomia tai lapin hirsihuviloita (sellaisiin ei pelitoimittajalla ole varaa), vaan puhtaasti kyläilyä perheen ja läheisten luona. Tänäkin vuonna auton mittariin rapsahtaa noin 700 kilometriä Suomen läpi sahaamista. Harrastustani en silti jätä, ja nykyään monet erilaiset älylaitteet ovat mahdollistaneet satunnaisen pelailun vaikka tien päällä, ilman erityisten pelikonsolien kantamista joka paikkaan. Oheisten pelisuunnitelmien myötä toivotan myös omasta puolestani hyvää joulua GR:n lukijoille.

Angry Birds Star Wars

Vihaisten lintujen Tähtien sota jäi julkaisussaan varsin alkutekijöihin, mutta aion käyttää tien päällä liikenevät hetket kotimaisen hittipelin pelailuun. Angry Birds Star Wars on siitä mielenkiintoinen versio sarjassaan, että se tuntuu yhdistelevän onnistuneimpia puolia sekä alkuperäisestä pelistä että uudemmasta Angry Birds Spacesta. Toiminta vaihtelee näin klassisen linnunlinkoamisen ja galaktisen painovoimakieputtelun välillä. Samalla Star Wars -kyvyt värittävät peliä tehden siitä jälleen tuoreemman tuntuisen. Mutkaton lähestyttävyys tekee pelistä jälleen oivallisen taukojumpan, johon on kuitenkin helppo koukuttua pitemmäksikin aikaa optimoimaan tuloksiaan.

Toimituksen joulupelit 2012Toimituksen joulupelit 2012
Lisää pelistä alkutalven iPad-pelejä kartoittaneesta artikkelista.

Borderlands 2

Gearboxin "shoot & lootia" ei voi pitää tyyliltään kovin jouluisena pelinä, mutta joululoma tarjoaa hyvän tilaisuuden uppoutua Pandoran saloihin, kun uusia julkaisuja ei ole kiirehdittävänä. Niinpä se aika, mitä kotona jää välipäivinä kulutettavaksi, se löytäköön Borderlands 2:n piikkiin. Kuuleman mukaan tästäkin osasta löytyy vallan muikea määrä löydettävää ja kokeiltavaa, joten odotan fiiliksen olevan luokkaa pikkupoika lahjapakettien kimpussa.

Toimituksen joulupelit 2012
Räiskintä sai GR:n arviossa erinomaiset 9/10 pistettä.

Mika Sorvari
Toimittaja

Joulu on yhtä kuin Oulu, ainakin minulle. Vuoden synkimpään juhlaan kuuluu olennaisena osana matka vanhoille kotikonnuille, muistamaan miksi näiltä aikoinaan muutti pois. Tätä kirjoittaessa ulkona paukkuu 30 asteen pakkanen, johon pitäisi sukeltaa jos mielii nähdä uuden Hobitti-elokuvan. On itsellekin jo hieman vaikeaa uskoa, että samanlaisessa säässä tuli aikoinaan pyöräiltyä kouluun (kesät talvet). Tästäkin huolimatta, hyvää joulua kaikille lukijoille.

The Walking Dead

Mikäpä olisikaan parempi joulupeli kuin yksi ravistelevimmista julkaisuista koko vuonna? Minähän olen tunnetusti zombigenren suuri ystävä, ja Walking Deadistä on tullut nautittua nyt jo sekä sarjakuvana että televisiosarjana. Peli on joutunut tähän asti odottamaan, mutta nyt on viimeinkin aikaa syventyä sen synkkään tarinaan oikein antaumuksella.

Toimituksen joulupelit 2012
Odotamme vielä kotimaista arviota, mutta Gillen ja Thomas videoivat jo omansa.

Team Fortress 2

Minulla on aina yksi vakiovastaus, kun minulta kysytään mitä olen pelannut viime aikoina. Team Fortress 2 tarjoaa loputtomia tunteja ilmaista komediaräiskintää, ja pelistä löytyy aina jotain uutta näin juhlapyhien nurkilla. Kavereiden räjäytteleminen värikkäissä virtuaalimaisemissa voi myös tasata joulustressiä ihan omanlaisellaan tavalla.

Toimituksen joulupelit 2012Toimituksen joulupelit 2012
"Töföä" ei ole koskaan meillä edes arvosteltu, mutta tämä toimittaja antaa sille (nykyisessä muodossaan) yhdeksikön!


Ladataan seuraavaa sisältöä