Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Transformers: War for Cybertron Trilogy - Siege

Transformers: War for Cybertron Trilogy - Siege (Netflix)

Netflixin Transformers-animaatio paranee edetessään

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Suoratoistopalvelu Netflixin animesarja Transformers: War for Cybertron Trilogy - Siege on nimensä mukaisesti se ensimmäinen osuus kaikkiaan kolmeen kauteen jaetusta suuremmasta tarinasta. Jokaisessa kaudessa on kuusi noin 25-minuuttista jaksoa, joten kaikkiaan jaksoja on tulossa 18 kappaletta. Ne kaksi muuta kautta ovat lisänimeltään Earthrise ja Kingdom. Sarja alkaa hieman töksähtävästi, mutta paranee selvästi edetessään.

Transformers-koneiden kotiplaneetalla Cybertronilla on riehunut tuhoisa sota pitkään. Valtaa pitävien autobottien joukko epävarmuutta poteva Optimus Prime johtajanaan on ahdistettu hyvin ahtaalle. Kapinallisilla decepticoneilla puolestaan voitto on käden ulottuvilla, eikä häikäilemätön Megatron aio minkään estää voiton saavuttamista. Tämän keskellä häärii molemmille osapuolille töitä tekeviä haahuilijoita, jotka koettavat pysytellä puolueettomina. Tällaisena esitellään myös keltainen robotti Bumblebee. En ole Transformersin asiantuntija, mutta vaikuttaa siltä, että Netflixin animaatio kertoo sen ihan ensimmäisen Transformers-tarinan: kuinka robottien välinen konflikti saapui Maa-planeetalle.

Transformers: War for Cybertron Trilogy - SiegeTransformers: War for Cybertron Trilogy - Siege
Tämä on mainos:

Kummallista sarjassa on, että ensimmäiset kaksi jaksoa luovat vaikutelman, että katsojan odotetaan olevan jo ennakkoon perillä Transformersin maailmasta. Kuitenkin kauden edetessä käy ilmi, ettei näin oikeastaan olekaan, ja jokainen keskeinen henkilöhahmo esitellään ajallaan alusta asti. Toisin sanoen kauden aloitus on kerrottu huonosti, ja jonkinlainen kokoava muutaman minuutin selostus olisi ollut paikallaan.

Teknisesti animaatio voisi olla paremminkin tehty, mutta lopputulos on nytkin riittävän hyvä. Piirrosjälki muistuttaa käsin tehtyä, mutta on kuitenkin selvästi tietokoneella nikkaroitu. Liikeanimaatiot ovat kautta linjan kankeita, ja niistä puuttuu odotettua massan tunnetta. Kyse on toisaalta roboteista, joten sulavaa ihmismäistä liikkumista en odottanutkaan. Ääninäyttely on kohtuullista, ja niissä on selvästi tavoiteltu sen alkuperäisen 1980-luvun animaatiosarjan ääniä. Ratkaisu toimii ihan hyvin, mutta ei tietenkään tee niin suurta vaikutusta kuin olisi ollut optimaalista. Jake Foushee ei ole Optimus Primen äänenä samalla tasolla kuin Peter Cullen. Autoksi tai lentokoneeksi muuntautumisen äänitehoste on säilytetty ennallaan, mikä on erittäin onnistunut valinta.

Transformers: War for Cybertron Trilogy - Siege on onnistunut animaatio myös sellaiselle, jolle Transformers ei sarjana ole entuudestaan niin rakas. Aloitus voisi olla parempikin, mutta kauden edetessä otteet paranevat koko ajan. Odotan jo innolla niitä kahta jäljellä olevaa kautta.

Transformers: War for Cybertron Trilogy - SiegeTransformers: War for Cybertron Trilogy - Siege
Tämä on mainos:
Transformers: War for Cybertron Trilogy - SiegeTransformers: War for Cybertron Trilogy - Siege
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä