Suomi
Gamereactor
artikkelit

Viisi odotetuinta PS Vita -peliä

Kannettavien pelien markkinoilla viime vuosi oli Nintendon ja Applen juhlaa. Sonyn haastajaa näihin karkeloihin on odotettu pitkään ja hartaasti. Playstation Vita julkaistiin Japanissa joulukuussa, ja laite saapuu Eurooppaan vihdoin helmikuun 22. päivä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tärkeintä uudessa konsolissa on tietysti pohjimmiltaan sen pelitarjonta, joten otimme katsauksen PS Vitan pelivalikoimaan ja valitsimme viisi mielenkiintoisinta ja kuuminta tänä vuonna tulossa olevaa nimikettä.

Viisi odotetuinta PS Vita -peliä

5. Reality Fighters
22. helmikuuta - Novarama - Taistelu

Reality Fighters kuuluu Playstation Vitan mielenkiintoisimpiin julkaisupeleihin jo sen ansiosta, että se hyödyntää AR- eli Augmented Reality -ominaisuutta ovelasti hyväkseen. Pelin ydin on perinteinen Street Fighter -tyylinen 2D-taistelupeli, mutta PS Vitan kameran kautta mitkä tahansa oikean elämän lokaalit siirtyvät peliruudulle taistelukentiksi. Kamera mahdollistaa myös oman naaman kaappaamiseen pelihahmoksi, ja hahmoaan voi jatkokehitellä satojen elementtien ja asujen avulla. Taistelumekaniikka on tuntunut ennakkotesteissä mukavan sulavalta, vaikka aivan uusimman Street Fighterin tasolle tuskin päästäänkään. Peli myös tukee monipuolisesti verkkopeliä sekä Nintendon Street Passin tapaista Near-toimintoa, joten sekä moninpeli että sisällön jako pitäisi olla helppoa.

Tämä on mainos:
Viisi odotetuinta PS Vita -peliä

4. Wipeout 2048
22. helmikuuta - Studio Liverpool - Ajopeli

PS Vitan julkaisussa ilmestyy peräti viisi eri kaahailupeliä, mutta yksi nousee lähtöasetelmissa selkeästi paalupaikalle. Wipeout 2048 näyttää kerrassaan upealta, ja testattuamme sitä eri pelitapahtumissa on selvää, että se myös onnistuu erinomaisesti tavoittamaan pelisarjan hengen: huiman vauhdintunteen sekä intensiivisen toiminnan. Mielenkiintoa lisää myös pelin yhteensopivuus Playstation 3:n Wipeout HD:n kanssa. PS Vitalla pelaavat pääsevät haastamaan milloin tahansa kotikonsolilla pelaavat kahdeksan pelaajan karkeloissa kymmenellä uudella radalla ja monilla vanhoilla klassikoilla. Kun Modnation Racers: Road Trip jäi ilman verkkopeliä, on Wipeout 2048 selvästi paras vaihtoehto verkon kaahauskuninkuutta halajaville.

Viisi odotetuinta PS Vita -peliä
Tämä on mainos:

3. Little Big Planet
2012 - Tarsier Studios, Double Eleven - Tasohyppely

Little Big Planet ei ole yksi Vitan julkaisupeleistä, eikä sitä kehitä aikaisemmista osista tunnettu Media Molecule. Tästä huolimatta peli nappaa kevyesti kolmannen sijan odotetuimpien PSV-pelien listastamme. Peli käyttää kaikista tähän asti nähdyistä PS Vita -peleistä monipuolisimmin hyväksi laitteen laajaa teknisten ominaisuuksien kirjoa. Tasohyppelyä pääsee pelaamaan kotikonsoliversion tavoin kolmen kaverin kanssa, ja koska minipelejä pystyy luomaan ja jakamaan verkossa, niitä on tarjolla enemmän kuin ehtii kokeilla. Peli näyttää olevan täydellinen valinta kannettavalle konsolille. Suurin harmi tällä haavaa onkin se, ettei peli ehtinyt julkaisuun, vaan voimme joutua odottamaan sitä jopa syksyyn saakka.

Viisi odotetuinta PS Vita -peliä

2. Resistance: Burning Skies
2012 - Nihilistic Software - Toiminta

Räiskinnät eivät perinteisesti ole olleet taskukoossa parhaimmillaan, mutta PS Vitalla on onneksi lääke yhteen suurimpaan vaivaan: sen kaksi analogitattia tekevät pelaamisesta tonneittain miellyttävämpää kuin ennen. Burning Skies tukee kahdeksan pelaajan moninpeliä, mutta mielenkiintoisin osa pelistä on tähän mennessä ollut yksinpeli. Se sijoittuu aivan Chimera-epidemian ja sitä seuranneen hyökkäyksen alkuhetkiin. Toimintaa on runsaasti, mutta tempoa on hivenen höllätty ja mukana on myös enemmän lähitaistelua. Samoin kuin Little Big Planetin kanssa, kehityksestä ei vastaa kotikonsoliversioita tehtaillut studio. Insomniac Games on siirtynyt muihin projekteihin, ja vetovastuu on Nihilistic Softwarella, jonka meriitit lisenssipelien parissa eivät ole kovinkaan vakuuttavia. Huolista huolimitta, se mitä olemme nähneet pelistä tähän mennessä, vaikuttaa erittäin hienolta. Kenties tässä olisi ensimmäinen todella onnistunut käsikonsoli-FPS.

Viisi odotetuinta PS Vita -peliä

1. Uncharted: Golden Abyss
22. helmikuuta - Sony Bend - Toiminta

Uncharted-pelisarja on ollut Playstation 3:lla valtava menestys. Ei ole siten mikään ihme, että Sony halusi ensimmäisen kannettavan Uncharted-pelin mukaan käsikonsolinsa lanseeraukseen. Golden Abyssin tapahtumat edeltävät tarinallisesti sarjan ykkösosaa Uncharted: Drake's Fortunea, ja mukana on niin tuttuja kuin kokonaan uusiakin kasvoja. Tällä kertaa suurin osa pelistä sijoittuu Keski-Amerikkaan, jossa Drake kumppaneineen etsii kadonnutta kultaista kaupunkia.

Uncharted: Golden Abyssin on kehittänyt aikaisemmista osista poiketen Sony Bend, tosin ankarassa Naughty Dogin valvonnassa. Kaikki sarjan menestystekijät vaikuttaisivat olevan mukana aina huipputason ääninäyttelijöistä hyvään pelimekaniikkaan. Kuten muissakin julkaisupeleissä, Sony on painostanut kehittäjiä käyttämään laajasti hyväkseen uuden laitteen monipuolisia ominaisuuksia. Golden Abyssissä erityisesti kosketusnäyttö tuo uusia ulottuvuuksia niin lähitaisteluun kuin kiipeilyynkin. Ne toimivatkin erinomaisesti (jos vain näyttöön piirtyvät sormenjäljet hyväksyy).

Sonyn mainospuheiden mukaan Uncharted: Golden Abyssiä voi verrata suoraan kotikonsolin peleihin. Rima on siten asetettu todella korkealle. Mitä olemme nähneet ja kokeilleet, yritys ei ole mahdoton. Jäämme innolla odottamaan helmikuuta ja lopullista tuomiota Draken kannettavalle seikkailulle.Ladataan seuraavaa sisältöä