LIVE
HQ
logo hd live | Children of the Sun
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   artikkelit

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Mitä tänä vuonna oikeastaan tapahtuu? Mitä kuluvalta vuodelta kannattaa odottaa? Gamereactorin toimitus löi viisaat päänsä yhteen ja pohti, mikä antaa rahoille parasta vastinetta. Tekstit eivät ole mitenkään järjestyksessä, mutta lokeroitu lukijan iloksi omiin pelityyppeihinsä.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   Toiminta

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Max Payne 3

   Alusta: PC/PS3/Xbox 360
   Kehittäjä: Rockstar
   Julkaisija: Take-Two
   Julkaisu: Kevät

   Tämä on mainos:

   12 vuotta on kulunut. Max Payne on päässyt eroon niin hiuksistaan kuin hoikasta ruumiinrakenteestaankin, eikä toimintasankarimme viihdy enää New Yorkin rähjäisissä lähiöissä vaan Sao Paolon slummeissa. Max-paran alennustilaa kuvastaa hyvin surkea teollisuusvaksin duuni onnettomalla palkalla.Tullessaan petetyksi tämä katkera raspikurkku lähtee vanhalle kunnon kostoretkelle etsimään totuutta ja syyllisiä. Yksi asia on varmaa: raatoja piisaa.

   Syy odottaa: Rockstarin osaaminen ja kursailematon tapa tehdä pelinsä kohtaa entuudestaan maineikkaan brändin. Se lupaa hyvää, vaikka Maxin kaljamaha saattaakin huvittaa.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Halo: Reach

   Tämä on mainos:

   Alusta: Xbox 360
   Kehittäjä: Bungie
   Julkaisija: Microsoft
   Julkaisu: Syyskuu

   Bungie-studion viimeisen Halo-pelin, Halo: Reachin odotetaan olevan joukkuepohjainen toimintapeli, jossa on useita pelattavia päähenkilöitä, uudelleensuunniteltu pelimekaniikka sekä kerrassaan koreat grafiikat. Peli tapahtuu ajallisesti juuri ennen ensimäistä Halo-peliä ja vaikuttaa erittäin lupaavalta.

   Syy odottaa: Pelisarjan luoneen studion parhaat osaajat ovat hioneet peliä isolla budjetilla kolme vuotta. Jälki on väkisinkin hyvää.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   God of War 3

   Alusta: PS3
   Kehittäjä: Sony Santa Monica
   Julkaisija: Sony
   Julkaisu: Maaliskuu

   Kreikkalainen mytologia ei ole koskaan ollut näin hulvattoman hauskaa. Tappelupelien kuningas debytoi PS3:lla sarjan kolmannessa osassa, ja sodan jumala Kratos on huonommalla tuulella kuin koskaan. Partaveitsenteräviä leukujaan ketjujen päässä heiluttava herra astuu keskelle titaanien ja jumalten välistä sotaa, ja vihastukseen taipuvainen jumaluutemme ei epäröi näyttää ihan kaikille osallisille, missä se kaappi oikein seisoo. Verta lentää litroittain ja miestä kaatuu kuin Assyrian valtakuntaa. Parasta viihdettä.

   Syy odottaa: Kratos on kovin karju koskaan, ja jos kaunis grafiikka, loistava pelattavuus ja reippaasti ylilyövä väkivalta eivät kelpaa, ei se ole pelin vika.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Metal Gear Solid: Peace Walker

   Alusta: PSP
   Kehittäjä: Konami
   Julkaisija: Konami
   Julkaisu: Kesä

   Terroristit valmistelevat suuroperaatiota Costa Rican viidakossa, ja pysäyttäähän moiset epatot pitää. Luvassa on yhdistelmä hiiviskelyä, toimintaa ja tarinankerrontaa, mutta myös neljän pelaajan yhteistyöpelitila. Mikä voisikaan olla parempaa kuin pahisten kurmottaminen hyvässä seurassa?

   Syy odottaa: Peace Walker on suoraa jatkoa sarjan parhaalle osalle, Metal Gear Solid 3: Snake Eaterille, ja Hideo Kojima on puikoissa. Nam.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Rage

   Alusta: PC/PS3/Xbox 360
   Kehittäjä: id Software
   Julkaisija: EA
   Julkaisu: Syksy

   Vuoden 2029 Maa on runneltu mesta. Asteroidin osuessa rakkaaseen Tellukseemme 90% ihmiskunnasta heittii veivinsä ja loput elää kituuttavat sivilisaation rippeiden seassa. Kaikkialla vallitsee vahvimman laki ja henkiinjääneiden suurin hupi on brutaalit ja veriset kilpa-ajot. Postapokalyptiseen Mad Max -meininkiin on ympätty limaisia luolahirviöitä, tuhovoimaisia tussareita ja vinhaa kyytiä kiitäviä kumijalkoja.
   Id Softwaren kuopus on ensimmäinen firman uutta Id Tech 5 -grafiikkamoottoria käyttävä peli, joka puristaa erityisesti pelikonsoleista ne viimeisetkin mehut irti. Insinöörinero ja elävä legenda John Carmack on luvannut, että Rage tulee olemaan kauniimpi kuin yksikään aikaisempi peli. Me uskomme häntä. Kuvankaappausten perusteella Rage on yksinkertaisesti niin tyylikkään näköinen, että se pitäisi kieltää lailla.

   Syy odottaa: Konsepti hurjista hirviöistä, kovakouraisesta toiminnasta ja armottomasta kaahaamisesta viehättää meitä kovin. Rage antaa meille kaikkia kolmea ahdettuna täyteen steroideja.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Mafia II

   Alusta: PC/PS3/Xbox 360
   Kehittäjä: 2K Czech
   Julkaisija: Take-Two
   Julkaisu: Toukokuu

   Tiedämme sen jo: Mafia II on uskomaton kokemus. Käväisimme peliä kehittävän 2K Czechin studiolla viime keväänä ja pääsimme testaamaan peliä parin tehtävän ajan. Käsissä oli jo silloin jumalaisen kaunis ja jännittävä peli, parempi kuin olimme edes uskaltaneet toivoa.
   50-luvulle sijoittuvan pelin tarina pyörii sotaveteraani Vito Scalettan ympärillä, joka kotiin palattuaan ei voi vastustaa lavean polun houkutuksia. Vaikka peli pyöriikin alamaailman ympärillä, rikollisuus Empire Bayssa on kaukana GTA:n vulgaarista maailmasta. Kyse on herrasmiesten touhusta, jossa pätee tietyt käytössäännöt. Täällä ei toilailla miten sattuu, saati sitten räiskitä viattomia sivullisia tai kaahailla jalkakäytävillä kuin pahainen moukka.

   Syy odottaa: Mafia: The City of Lost Heaven oli hieno toimintapeli, ja 2K Czech on käyttänyt liki kuusi vuotta hioakseen jatko-osastaan täydellisen timantin. Mafia II on varmasti vahva kandidaatti yhdeksi tämän vuoden parhaista peleistä.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Battlefield: Bad Company 2

   Alusta: PC/PS3/Xbox 360
   Kehittäjä: DICE
   Julkaisija: EA
   Julkaisu: Maaliskuu

   Karismaattiset mutta täysääliöt hahmot, itsekkyyteen pohjaava tarina sekä runsaasti isoja reikiä tekevät aseet ovat täydellinen resepti hyvälle toimintarymistelylle. Sarjan kakkososassa päästään puuhastelemaan niin lumisissa maisemissa kuin hiekkaerämaassakin. Ajoneuvojen käyttöä hiotaan miellyttävämmäksi osaksi kokemusta, ja tällä kertaa rakennukset saa räjäytettyä täysin päreiksi.

   Syy odottaa: Hauska yksinpeli on hyvä homma, mutta jos moninpelissä saa hajotettua koko kellotornin siellä kököttävän tarkka-ampujan nappaamiseksi, addiktoiva hupi on taattu.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Splinter Cell: Conviction

   Alusta: PC/Xbox 360
   Kehittäjä: Ubisoft
   Julkaisija: Ubisoft
   Julkaisu: 15. huhtikuuta

   Muutos on hyvästä, ja Sam Fisher on todella muuttunut mies. Tukka hapsottaa, parta on ajamatta ja vanha työnantaja saa jäädä. Fisheriä ajaa eteenpäin henkilökohtaiset syyt: tyttären murhaajan löytäminen ja edesvastuuseen saaminen. Tämän tavoitteen eteen Fisher on valmis rikkomaan vaikka kaikkia sääntöjä ja murtamaan koko joukon leukoja ja käsiä. Komeuden kuorruttaa vapaamuotoisen etenemisen mahdollistava hiekkalaatikkototeutus.

   Syy odottaa: Rankkaa toimintaa yhdistettynä hiiviskelyyn, kiehtovasti muuttunut päähenkilö ja veteraanipelitalo kehittämässä sitä kaikkea. Kelpaa, kyllä vain.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Aliens vs Predator

   Alusta: PC/PS3/Xbox 360
   Kehittäjä: Rebellion
   Julkaisija: Sega
   Julkaisu: 19. helmikuuta

   Rebellion on vastuussa sekä parhaasta että pahimmasta, mitä AvP-lisenssille on tehty, mutta jos ennakot ovat mitään osoittaneet niin sen, että mittari on tällä kertaa roimasti ensimmäisen puolella. Jos ultrarealistinen splattermeininki ja kolmen erilaisen mutta ihan yhtä tappotaitoisen puolen moninpelimatsit kiinnostavat edes vähän, Aliens vs Predator lupaa molempia isolla kädellä.

   Syy odottaa: Monesti loistokkaaksi testattu nettipelikonsepti sekä äärityylikäs väkivaltabaletti. Vähempikin lämmittää pientä, paatunutta pelaajansydäntä.

   Roolipelit

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Guild Wars 2

   Alusta: PC
   Kehittäjä: Arenanet
   Julkaisija: NCsoft
   Julkaisu: Syksy

   Voi olla, ettei mikään pärjää World of Warcraftin mahdille. Tästä huolimatta ilmaiseksi pelattava Guild Wars on haalinut kunnioitettavat kuusi miljoonaa pelaajaa. Jatko-osa tekee kaiken paremmin, hienommin ja isommin.

   Syy odottaa: Hyvin tehty fantasia-MMO ilman kuukausimaksuja

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   World of Warcraft: Cataclysm

   Alusta: PC
   Kehittäjä: Blizzard
   Julkaisija: Activision Blizzard
   Julkaisu: 2010

   Yli 11 miljoonaa pelaajaa odottaa innosta puhkuen verkkoroolipelin kolmatta laajannusta. Kataklysmissä jättimäinen lohikäärme Deathwing herää ja repii koko Azerothin palasiksi. Maanmuodon muutosten mukana areenalle ryntää kaksi uutta pelattavaa rotua, joilla kelpaa tutustua valtameren keskellä olevasta pyörteestä löytyneisiin uusiin alueisiin.

   Syy odottaa: Lisää kokemustasoja, lisää luolastoja, lisää ihan kaikkea. Jos olet jo peliin koukussa, heitä hyvästit seuraavalle kahdelle vuodelle.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Fable III

   Alusta: Xbox 360
   Kehittäjä: Lionhead
   Julkaisija: Microsoft
   Julkaisu: Syksy

   50 vuotta kakkososan jälkeen Albionin pelastajasta on tullut laiska ja ilkeä styränki. On pelaajan vastuulla syöstä eilispäivän sankari valtaistuimeltaan vanhan kunnon vallankumouksen voimin. Fable III:ssa on edeltäjiään enemmän strategista sisältöä, sillä pelaaja pääsee istumaan kunkuksi kunkun paikalle. Oli sitä sitten tyranni tai jalo hallitsija, valtakunnan ylläpito vaatii jatkuvaa huolehtimista ja osallistumista päivittäisiin asioihin.

   Syy odottaa: Aiempien osien menestys sekä kolmosen nokkela johtajuussysteemi lupaavat Fablen jatkavan voittokulkuaan.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Epic Mickey

   Alusta: Wii
   Kehittäjä: Junction Point Studios
   Julkaisija: Disney
   Julkaisu: Syksy

   Millaisia mielikuvia Mikki Hiiri -peli ihmisissä synnyttää? Kenties kuvitelmia lapsenomaisesta, värikkäästä tasoloikinnasta, joka on niin hajuton ja mauton, ettei se loukkaa herkintäkään sielua? Epic Mickey ei ole tämä peli. Se on jotain ihastuttavan häiriintynyttä ja painajaismaista, mutta myös loisteliasta ja kekseliästä.
   Vanha kunnon siimahäntämme imeytyy vieraaseen Cartoon Wasteland -maailmaan, jossa unohdetut Disney-hahmot elävät eläkepäiviään katkerassa limbonomaisessa tilassa. Maailmaa hallitsee Mikin vahingossa luoma, läpikotaisin kieroutunut Phantom Blot -mustetahra, joka on korruptoinut kaikki maan asukit sankareita myöten. Korjatakseen virheensä ja pelastaakseen Cartoon Wastelandin on Mikin tartuttava pensseliin ja maalattava maailma sekä sen asukit uuteen uskoon. Näkökulmasta riippuen Epic Mickeyn esittelemä Mikki Hiiri on joko neuvokas ja sinnikäs hiirulainen tai perinpohjainen, muiden elämän pilaava paskiainen. Niin tai näin, kyseessä ei todellakaan ole se tyypillisin Disney-lisenssipeli.

   Syy odotukseen: Pelin pääkehittäjä, Warren Spector, on legenda mm. loistavan Deus Ex -kyberpunkräiskinnän takaa. Sitä paitsi pelin taide näyttää surrealistisen upealta.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Final Fantasy XIII

   Alusta: PS3/Xbox 360
   Kehittäjä: Square Enix
   Julkaisija: Square Enix
   Julkaisu: 9. maaliskuuta

   Kauan odotettu hetki on käsillä. Maaliskuun alussa maailman maineikkaimman roolipelisarjan 13. osa saapuu Eurooppaan. Massiivisen seikkailun pääosissa olevat Snow, Lightning ja muut kumppanit ovat sekä siunattuja että kirottuja: heillä on valta ja voima hallita suurten hirviöiden käytöstä, mutta elleivät he toteuta kohtaloaan, samainen voima uhkaa muuttaa heidät itsensä iljettäviksi möröiksi.
   Final Fantasy XIII on futuristinen roolipeliseikkailu, joka lainaa sarjan parhaista osista piirteitä ja pumppaa lopputulokseen lisää vauhtia. Poissa on synkkämielinen epiikka, ja tilalle astuu nuorekas ja kevytotteinen kerronta. Tämä heijastuu ehkä parhaiten avuliaissa eidolon-otuksissa, jotka kuka tahansa voi muuttaa vaikkapa autoksi tai moottoripyöräksi.

   Syy odottaa: Final Fantasy -pelit ovat kautta linjan olleet upeita kokemuksia, ja viimeisin osa uusine taistelusysteemeineen on taatusti lunastava odotukset. Halajamme elämäämme lisää chocoboja, CuraGeniä, magiaa ja Shivaa, sekä tietysti suuria seikkailuja.

   Seikkailu

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   The Last Guardian

   Alusta: PS3
   Kehittäjä: Team ICO
   Julkaisija: Sony
   Julkaisu: 2010

   Taidepeleistään kuuluisan Team Icon kolmas peli seuraa jättimäiseen eläimeen ystävystynyttä poikaa pelissä, joka on tyyliltään niin Icoa kuin Shadow of the Colossustakin. Odotamme pelin olevan tunnelmaltaan hyvin sadunomainen, ja jos siinä pääsee hengaamaan herttaisen kissakoiralintuotuksen kanssa, aina vaan parempi.

   Syy odottaa: Team Ico on tehnyt vain kaksi peliä. Molemmat ovat pelimaailman klassikoita. Kuinka kolmas peli voisi olla pettymys? Ei mitenkään.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Metroid: Other M

   Alusta: Wii
   Kehittäjä: Team Ninja
   Julkaisija: Nintendo
   Julkaisu: 2010

   Metroid Prime -sarja oli tavattoman hieno seikkailutrilogia, jossa kaikki oli kohdallaan. Vaikka Other M kääntääkin saagassa uuden lehden ja rytmittää tutkimusmatkailua runsaalla kolmannesta persoonasta kuvatulla toiminnalla, emme voi olla harmissamme. Pelin takana on kuitenkin erinomaisilla Ninja Gaiden -tappelupeleillä kunnostautunut Team Ninja, eikä tällaisesta reseptistä voi kuin syntyä puhdasta pelinautintoa.

   Syy odottaa: Erinomaiselta kehittäjätiimiltä erinomaisella konseptilla tehty jatko erinomaiselle pelisarjalle? Yhtälö lienee aika selvä.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   The Legend of Zelda Wii

   Alusta: Wii
   Kehittäjä: Nintendo
   Julkaisija: Nintendo
   Julkaisu: Syksy

   Legend of Zelda: Twilight Princess oli mestariteos, mutta selvästi enemmän GameCubelle kuin Wiille sopiva seikkailu. Nintendo on julkaissut muutaman taidekuvan ja vihjaillut sivulauseissa nimenomaan Wiille kehitteille olevasta Zeldasta, jossa jousta ja miekkailua simuloidaan kapulanvispauksella. Kuulostaa oikein lupaavalta.

   Syy odottaa: Ajatuskin Nintendon huipputiimistä rakentamassa uutta Zelda-peliä on unelmien täyttymys.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Alan Wake

   Alusta: PC/Xbox 360
   Kehittäjä: Remedy
   Julkaisija: Microsoft
   Julkaisu: 21. toukokuuta

   Alan Waken valmistuminen on ottanut aikansa, ja epäilykset projektin hyytymisestä ja etenemisestä ovat velloneet jo vuosia. Nyt Remedyn jännitysseikkailu on lähestymässä julkaisuaan, ja maltamme tuskin odottaa, mitä kauhuja ja käänteitä yksi vuoden odotetuimmista peleistä sisältää.

   Syy odottaa: Tiivistunnelmaisessa pelissä painajaiset heräävät eloon. Hiukan yllättäen pimeyden voimia vastaan tapellaan lähinnä valon avulla, mikä on sekä konseptiltaan että toteutukseltaan erinomainen lähtökohta jännärin kertomiseen.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Castlevania: Lords of Shadow

   Alusta: PS3/Xbox 360
   Kehittäjä: Mercury Steam
   Julkaisija: Konami
   Julkaisu: 2010

   Viime vuosien ajan Castlevania-pelit ovat kärsineet alhaisesta budjetista, mutta nyt sarja tekee näyttävän paluun. Roolipelielementit ja nättinaamaiset talttahammaspojat jätetään tylysti sivuun, kun peli palaa juurilleen: Belmontin perheen ja ikipahis Draculan väliseen kamppailuun. Luvassa on jotain God of Warin ja perus-Castlevanian väliltä, mikä on todella kiinnostava konsepti.

   Syy odottaa: Se, että projektin takana on itse Hideo Kojima povaa pelille hyvää. Odotamme suureellista ja vakavastiotettavaa tulkintaa Castlevanian tarinasta.

   Strategia

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Starcraft II: Wings of Liberty

   Alusta: PC
   Kehittäjä: Blizzard
   Julkaisija: Activision Blizzard
   Julkaisu: 2010

   Huolimatta yli kymmenen vuoden iästään, StarCraft on edelleen kova sana Koreassa, jossa se on yksi maan suosituimmista kilpailupeleistä. Meille muille se on ainoastaan yksi parhaiten toteutetuista reaaliaikastrategioista.
   Ja nyt kakkonen on vihdoin tulossa.
   SCII on ollut kehitteillä jo vuodesta 2003, mutta Blizzard ei ole vieläkään valmis lyömään pelin julkaisupäivää lukkoon. On kuitenkin kaikki syyt odottaa ainakin kolmeen osaan jaetun pelin ensimmäistä osiota tämän vuoden puolella.
   Ensimmäisenä julkaistaan itse pääpeli, StarCraft II: Wings of Liberty. Ihmisillä pelattava kampanja keskittyy epälineaariseen seikkailuun, jossa pelaaja voi vapaasti tutkia ja valloittaa maat ja mannut ihmiskunnan nimissä. Kaksi lisälevyä, Heart of the Swarm ja Legacy of the Void, tuovat kokonaisuuteen mukaan hyönteismäiset hirviöt, Zergit, sekä psyykkisiä voimia omaavat Protossit. Erikoisesti lisäpaketit muuttavat pelin luonnetta merkittävästi: Zergien pelaaminen on enemmän roolipelimäistä strategiointia, siinä missä Protossien kampanja ottaa vaikutteita Civilization-tyylisistä diplomatiapeleistä.

   Syy odottaa: Blizzardilla ei ole varaa tyriä julkaisua, joten kun peli viimein päästetään valloilleen, se vetää taatusti reaaliaikastrategiat uusiksi. Moninpeli on varmasti Koreaa silmälläpitäen hiottu viimeisen päälle kuntoon. Luvassa on kenties paras RTS koskaan.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Command & Conquer 4: Tiberian Twilight

   Alusta: PC
   Kehittäjä: EA
   Julkaisija: EA
   Julkaisu: 18. maaliskuuta

   C&C on mainion pulphenkistä mellastusta, kieli tukevasti poskessa, mutta myös perusteiltaan erittäin pätevää strategiointia. Neljänteen osaansa ehtinyt saaga vie Tiberium-ongelman loppuvaiheisiinsa: vikkelästi kasvanut kristalli on tehnyt koko planeetastamme miltei asuinkelvottoman. Kaksi klassista osapuolta, kulttijohtaja Kanen luotsaama NODin veljeskunta ja hyvistelevät GDI-puolustusjoukot, ottavat viimeisen kerran yhteen ratkaistakseen kuka hallitsee planeettamme rippeitä? Luvassa on myös kaverin kanssa pelattava kampanja, mikä lisää muutenkin herkullisenoloisen pelin viehätystä.

   Syy odottaa: Taktinen syvyys, yhteistyöpelitila sekä synkempään suuntaan kääntyvä tarina vievät Command & Conquerit uudelle vuosikymmenelle. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, uusi osa tulee olemaan maukasta pureskeltavaa pitkäksi aikaa.

   Musiikki

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Rock Band 3

   Alusta: PS3/Xbox 360/Wii
   Kehittäjä: Harmonix
   Julkaisija: MTV Games
   Julkaisu: Lokakuu

   Kiitos ladattavan lisäsisällön, Rock Band 2 on jaksanut viihdyttää musiikkipelien ystäviä mukavan pitkään. Nyt on silti aika tehdä uusi musapelien vallankumous: Harmonix on kovaa vauhtia suunnittelemassa bändipelisarjan seuraavaa osaa. Huhut kertovat polkimilla toimivista lautasista, kuusikielisistä kitaroista ja Hammond-henkisistä koskettimista. Jos edes osa näistä herkuista toteutuu, muovisoitinten ystävillä on syytä suureen riemuun.

   Syy odottaa: Kun musiikkipelien keisari ja kuningas Harmonix sanoo mullistavansa genren, on syytä uskoa joka sana. Vaikea vain malttaa odottaa sinne saakka.

   Sekalaista

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Super Mario Galaxy 2

   Alusta: Wii
   Kehittäjä: Nintendo
   Julkaisija: Nintendo
   Julkaisu: Kevät

   Super Mario Galaxy oli niin täynnä kekseliäitä jippoja, että kaikki ideat eivät yksinkertaisesti mahtuneet kyytiin. Nyt kun kakkososa on tulossa, voi luottaa siihen, että erinomainen peli saa runsaasti pontta purjeisiinsa sekä vanhoista että uusista kikoista. Siinä missä mehiläispuku edustaa vanhoja konsteja, Mario voi nyt muun muassa porautua maaperän läpi etsimään kätkettyjä aarteita, mikä vaihtaa näkymän tyylikkäästi mustavalkoiseksi.
   Yksi oleellisimmista uutuuksista tulee olemaan vanha tuttava, Yoshi-dinosaurus, joka voi pitkän kielensä avulla lingota parivaljakon kuilujen yli. Aina nälkäinen Yoshi on myös halukas hotkimaan vastaantulevat hedelmät, joista saatavat efektit voivat muuttaa dinon leijailevaksi palloksi tai pistää tassuihin vähän vipinää.
   Kokonainen nippu uusia galakseja odottaa tutkijaansa tämän vuoden taatusti parhaassa tasoloikassa. Juonesta viis, kunhan pelattavaa ja hauskanpitoa riittää. Ja siitä tuskin on huolta.

   Syy odottaa: Shigeru Miyamoto on pelisuunnittelijana täysi nero, jonka kynästä ei yksinkertaisesti kykene syntymään mitään muuta kuin pelimaailmaa mullistavia hienouksia. Ja jos kerran Super Mario Galaxy Ykkönen oli vuoden 2008 paras peli, miten monilla tapaa paranneltu kakkonen voi jäädä siitä jälkeen? Ei mitenkään. Meillä on kaikki syyt odottaa tätä peliä. Ihan kaikki.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Dead Space 2

   Alusta: PC/PS3/Xbox 360
   Kehittäjä: Visceral Games
   Julkaisija: EA
   Julkaisu: Marraskuu

   Yksi toissavuoden todellisista yllättäjistä oli aidosti pelottava kauhuräiskintä Dead Space. Pelin sihinää ja pauketta täynnä oleva äänimaailma ja pimeät käytävät pitivät pelaajan jatkuvasti varpaillaan, mutta viimeistään irvokkaat, päättöminäkin kohti raahautuvat mutantit saivat monet heikkohermoiset jättämään pelin sikseen. Kakkososa selvittää mitä Isaacin tyttöystävälle tapahtui, mutta juoni on vain tekosyy kylvää kauhua. Dead Space 2 pistää taatusti lisää pelkoa silmään ja on suoranainen ihme, jos joku ei menetä yöuniaan pelin aikaansaamien painajaisten vuoksi. Muistakaa: on täysin sallittua pitää valot päällä, ja jos oikein hirvittää, pelin voi laittaa paussille.

   Syy odottaa: Hyvin tehty kauhu on vaikea laji, mutta Dead Space 2 tulee ruskistamaan monet housut oikein huolella.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Gran Turismo 5

   Alusta: PS3
   Kehittäjä: Polyphony
   Julkaisija: Sony
   Julkaisu: Kesä

   Rallipeleihin hurahtanut kansa on odottanut vuosia elonmerkkejä alati viivästelevästä Gran Turismo 5:stä. Testaamamme perusteella luvassa on jopa sisätiloihin ulottuva, suunnan ja voimakkuuden huomioiva vaurionmallinnus, sekä virtaviivaisin grafiikka, mitä genre on nähnyt. Pelistä löytyy myös useita kisatyyppejä, 20 rataa kymmenillä muunnelmilla, liki tuhat autoa... Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään.

   Syy odottaa: Polyphony on luvannut yli 950 autotyyppiä, WRC-kisat, NASCAR-kisat, täyteenpakatun verkkopelin, tyylikkään vauriomallinnuksen ja teräväpiirtografiikat. Tästä on vaikea pistää paremmaksi.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Need for Speed

   Alusta: PC/PS3/Xbox 360
   Kehittäjä: Criterion
   Julkaisija: EA
   Julkaisu: Lokakuu

   Burnout Paradisen jälkeen EA pisti hurjastelupelejä tehtailleen Criterionin puuhastelemaan uuden Need for Speed -pelin parissa. Tämän siirroksen jälkeen ei maailmaan ole Criterionin tekemisistä paljoa hiiskuttu, mutta studion osaksi koitui kirjoittaa koko pelisarjan sääntökirja täysin uusiksi - enemmän arcadea Need for Speed Undergroundin malliin, vähemmän ryppyotsaista ajosimulaatiota. Koska Need for Speed: Shift oli kuitenkin juuri tätä tarkempaa simulaatiota, vaikuttaisi siltä, että EA jakoi brändin kahteen osaan, ja Criterion on vastuussa siitä viihteellisemmästä puolesta.

   Syy odottaa: Criterion on arcadekaahailujen ylijumala, herra ja hidalgo, ja Need for Speed -peli Burnoutin tyyliin tehtynä voi olla hauskinta kaahailua koskaan.

   Vuoden 2010 odotetuimmat

   Skate 3

   Alusta: PS3/Xbox 360
   Kehittäjä: EA
   Julkaisija: EA
   Julkaisu: Toukokuu

   Maltamme tuskin odottaa pääsevämme jälleen harjoittelemaan vatsaavääntäviä lautailustuntteja. Pelin sisällöstä on päästetty julkisuuteen lähinnä sen tapahtumapaikka, Port Carverton, johon ilmeisesti saa rakentaa haluamansa laisen skeittipuiston.

   Syy odottaa: Skate on paras skeittisimulaattori, eikä lisä todellakaan ole pahitteeksi.   Ladataan seuraavaa sisältöä