Suomi
Gamereactor
artikkelit
Prince of Persia: The Sands of Time Remake

Vuoden 2022 odotetuimmat pelit, top 5

Ainakin näitä pelejä kannattaa tänä vuonna odottaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosi 2022 koittaa kohta, ja se tuo muassaan uuden satsin videopelejä. Osa niistä onnistuu, kun taas osa ei. Varmaa on se, että pelaava kansa odottaa enemmän toisia nimikkeitä, kun taas toiset onnistuvat yllättämään tavalla tai toisella. Markus listaa nyt kaikkiaan viisi tulevan vuoden odotetuinta peliä. Oletko samaa mieltä, vai kenties eri mieltä? Kommentoi alla.

5. Starfield

HQ

Bethesdan Starfield on ollut työn alla jo pitkään, ja sen pitäisi olla monin tavoin mittavampi avaruusseikkailu kuin mitä esimerkiksi The Elder Scrolls V: Skyrim oli fantasiaroolipelinä. Kauheasti ei Starfieldista vieläkään tiedetä, mutta itse odotan perinteistä roolipelaamisen meininkiä samaan malliin kuin ovat antaneet The Elder Scrolls ja Fallout Bethesdan käsissä ennen Starfieldia. Julkaisu tapahtuu 11. marraskuuta 2022 niin PC:lle kuin Xbox Series X:lle (ja S:lle).

Tämä on mainos:

Kokonaan eri asia on kuitenkin se, uskaltaako pelin pariin sukeltaa heti julkaisussa. Bethesdan pelit kun ovat tunnettuja siitä, että niitä ei välttämättä julkaista valmiina. Ja loppuvuodesta 2018 julkaistu Fallout 76 osoitti karmealla tavalla, että myös Bethesda osaa julkaista pelejään tyystin keskeneräisenä... ja korjailla ne sitten joskus myöhemmin kuntoon.

4. Dead Space

HQ

Avaruuskauhupeli Dead Space oli erittäin iso juttu silloin vuonna 2008. Se lainasi häpeilemättä aineksia muun muassa Alien-elokuvasta, ja pelattavuutta sitten ainakin Resident Evil 4 -peliltä. Musiikki ja äänitehosteet nostivat kauhutunnelman aivan uudelle tasolle, ja se tarina oli riittävän persoonallinen jäädäkseen mieleen. Jatko-osiakin saatiin, samoin kuin esimerkiksi sarjakuvia, mutta juuri se ensimmäinen Dead Space on julkaisustaan lähtien saanut olla omalla kunniapaikallaan hyllyssäni.

Tämä on mainos:

Aikaa on kuitenkin kulunut, joten on aika tehdä se alkuperäinen Dead Space uudelleen modernilla teknologialla ryyditettynä. Tämä uusiksi tehty remake-versio on toivottavasti tulossa vuoden 2022 aikana. Vapauksia verrattuna alkuperäiseen on luvattu ottaa, ja mikäpä siinä. Kunhan vain peli on hyvä ennen kaikkea tunnelman ja pelattavuuden osalta.

3. Elden Ring

HQ

From Softwaren Souls-pelisarja on ajan saatossa tullut kuuluisaksi ennen kaikkea armottoman vaikeustasonsa ansiosta. Tuo haaste on kuitenkin aina ollut samaan aikaan sellaista, että peli on tarjonnut joukon erilaisia keinoja selvitä vaikeista tilanteista. Elden Ringin maailman on From Softwarelle luonnostellut Game of Thrones -kirjailija George R.R. Martin.

Luvassa on ilmeisesti jotain erilaista verrattuna aiempiin Souls-peleihin ainakin sikäli, että luvassa on aidosti avoin maailma, ja ilmeisesti se vaikeustasokaan ei ole niin kova kuin ennen. Niin tai näin, on luvassa varmasti sellainen peli, joka kannattaa katsastaa julkaisussaan 25. helmikuuta 2022.

2. Horizon Forbidden West

HQ

Horizon: Zero Dawn oli ilmestymisvuonnaan 2017 oma valintani vuoden peliksi. Upea grafiikka, monipuolinen pelattavuus ja erikoinen maailmanlopun jälkeinen pelialue olivat kokonaisuus, jossa tiesin viihtyväni alusta alkaen. Ja näin tein myöhemmin julkaistua lisäosaa The Frozen Wilds myöten. Olisin kovasti viettänyt aikaani kauemminkin Guerrilla Gamesin luomassa maailmassa, ja onneksi näin pääsen tekemään 18. helmikuuta 2022 Playstation 5:llä.

Nähtyjen kuvien ja videoiden perusteella Horizon Forbidden West on lisää sitä samaa, mutta entistäkin kauniimman näköisenä ja hiotummalla pelattavuudella. Ellei jotain yllättävää tapahdu, tulee uusi Horizon olemaan itselleni vahva ehdokas vuoden peliksi vuonna 2022.

1. Prince of Persia: The Sands of Time Remake

HQ

Silloin joskus vuonna 2003 Ubisoft julkaisi pelin Prince of Persia: The Sands of Time. Unenomainen itämainen tunnelma yhdessä aikaa eteen ja taakse kelaavan pelimekaniikan kanssa tekivät lähtemättömän vaikutuksen. Tarina oli oma itsenäinen kokonaisuutensa. Jatko-osat rakensivat ensimmäisen pelin päälle niin tarinassa kuin ennen kaikkea pelimekaanisen sujuvuudenkin puolesta.

Kaikesta huolimatta juuri Sands of Time -trilogian ensimmäinen osa on jäänyt muistoihin, ja onpa siitä tehty suuren budjetin Hollywood-elokuvakin vuonna 2010. Sarja on pysynyt mielessäni vaihtelevasti melkein 20 vuoden ajan. Siksi Prince of Persia: The Sands of Time Remake on jo toisen vuoden peräkkäin se tulevan vuoden odotetuin pelini. Lykkäyksistä huolimatta jaksan edelleen uskoa Persian prinssin loistokkaaseen paluuseen.

Prince of Persia: The Sands of Time Remake

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä