Suomi
Gamereactor
artikkelit
Resident Evil 4

Vuoden 2023 odotetuimmat pelit, Markus Hirsilä

Ainakin näitä pelejä kannattaa tänä vuonna odottaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosi 2023 koittaa kohta, ja se tuo muassaan uuden satsin videopelejä. Osa niistä onnistuu, kun taas osa ei. Varmaa on se, että pelaava kansa odottaa enemmän toisia nimikkeitä, kun taas toiset onnistuvat yllättämään tavalla tai toisella. Markus listaa nyt kaikkiaan viisi tulevan vuoden odotetuinta peliä. Oletko samaa mieltä, vai kenties eri mieltä? Kommentoi alla.

5. Dead Space Remake

HQ

Avaruuskauhupeli Dead Space oli erittäin iso juttu silloin vuonna 2008. Se lainasi häpeilemättä aineksia muun muassa Alien-elokuvasta, ja pelattavuutta sitten ainakin Resident Evil 4 -peliltä. Musiikki ja äänitehosteet nostivat kauhutunnelman aivan uudelle tasolle, ja se tarina oli riittävän persoonallinen jäädäkseen mieleen. Jatko-osiakin saatiin, samoin kuin esimerkiksi sarjakuvia, mutta juuri se ensimmäinen Dead Space on julkaisustaan lähtien saanut olla omalla kunniapaikallaan hyllyssäni.

Tämä on mainos:

Aikaa on kuitenkin kulunut, joten on aika tehdä se alkuperäinen Dead Space uudelleen modernilla teknologialla ryyditettynä. Tämä uusiksi tehty remake-versio piti saattaa maailmalle vuoden 2022 aikana, mutta tietenkään niin ei sitten tapahtunut. Vapauksia verrattuna alkuperäiseen on luvattu ottaa, ja mikäpä siinä. Kunhan vain peli on hyvä ennen kaikkea tunnelman ja pelattavuuden osalta.

4. Final Fantasy XVI

HQ

Final Fantasy XV julkaistiin silloin joskus vuonna 2016, ja oikein mukavaa viihdettähän se oli muistaakseni 55 tunnin verran. Vuosien kuluessa peli paisui pullataikinan lailla suuntaan jos toiseen, mutta en enää jaksanut uuden sisällön pariin palata. Niin tai näin, opin arvostamaan Final Fantasya sen verran, että uusi julkaisu on aina ainakin odottamisen arvoinen.

Tämä on mainos:

Olen tietoisesti jättänyt vapaa-ajalla seuraamatta Final Fantasy XVI:n kuulumisia, ja pyrin jatkamaan samaa linjaa varsinaiseen julkaisuun saakka. Työn puolesta se tuskin täysin onnistuu, mutta aion yrittää. Haluan yllättyä positiivisesti, sillä vaikea minun on kuvitella Final Fantasy XVI -pelin ainakaan pahasti epäonnistuvan.

3. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

HQ

Nintendo Switchin seuraajaa suureen suosioon kohonneelle The Legend of Zelda: Breath of the Widille on saatu odottaa kauemmin kuin koskaan. Milloinkaan aiemmin ei ole kahden Zelda-julkaisun väli ollut yhtä pitkä. Odotetusti askelmerkit ovat Tears of the Kingdomissa varsin samanlaiset kuin Breath of the Wildissa, mutta Zelda ei ole koskaan huono, joten odotan taas kerran pääseväni unohtumattoman seikkailun pariin.

Tai niin no... Skyward Sword oli sellainen peli, joka jäi aikoinaan kesken. Toivottavasti siis Tears of the Kingdom on mieleeni, vaikka en olekaan sinne tänne avoimessa maailmassa haahuilun ystävä. Tällainen pelisuunnittelu kun on nyt nousemassa muotiin, ja myös Elden Ring sitä noudatti onnistuneesti alkuvuonna 2022. Ei auta kuin odottaa, ja siitähän tässä listauksessa on kyse.

2. Starfield

HQ

Bethesdan Starfield on ollut työn alla jo pitkään, ja sen pitäisi olla monin tavoin mittavampi avaruusseikkailu kuin mitä esimerkiksi The Elder Scrolls V: Skyrim oli fantasiaroolipelinä. Itse odotan ihan vain perinteistä roolipelaamisen meininkiä samaan malliin kuin ovat luoneet The Elder Scrolls ja Fallout Bethesdan käsissä ennen Starfieldia. Julkaisun piti tapahtua marraskuussa 2022 niin PC:lle kuin Xbox Series X:lle (ja S:lle), mutta tietenkään niin ei käynyt.

Kokonaan eri asia on kuitenkin se, uskaltaako pelin pariin sukeltaa heti julkaisussa. Bethesdan pelit kun ovat tunnettuja siitä, että niitä ei välttämättä julkaista valmiina. Ja loppuvuodesta 2018 julkaistu Fallout 76 osoitti karmealla tavalla, että myös Bethesda osaa julkaista pelejään tyystin keskeneräisenä... ja korjailla ne sitten joskus myöhemmin kuntoon.

1. Resident Evil 4 Remake

HQ

En edes halua tietää, miten monta kertaa olen pelannut Resident Evil 4:n läpi. Useamman kerran Nintendo GameCubella, sama juttu Nintendo Wiillä ja Playstation 4:llä ainakin kertaalleen. Resident Evil 4 teki tunnetuksi niin sanotun olan takaa pelattavan näkökulman, ja tyyliä on matkittu vuosikymmenten varrella monen monituista kertaa. Tarina ja tunnelma yhdessä huumorin kanssa onnistuivat jostain syytä jäämään mieleen, ja juuri neljännen Resident Evilin pariin on palattu niin ajatuksissa, puheissa kuin peliohjain kädessäkin lukuisia kertoja.

Resident Evilin uusintaversiot ovat tavanneet olla laadukkaita, joten ei ole mitään syytä odottaa huonoa Resident Evil 4 Remakelta. Siksi klassisen kauhupelin uusintakierros on se odotetuin pelini vuodelle 2023.

Resident Evil 4

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä