Suomi
Gamereactor
artikkelit
Rise of the Triad

Vuoden 2023 odotetuimmat pelit, Tero Kerttula

Ainakin näitä pelejä kannattaa tänä vuonna odottaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosi 2023 on koittanut, ja se tuo muassaan uuden satsin videopelejä. Osa niistä onnistuu, kun taas osa ei. Varmaa on se, että pelaava kansa odottaa enemmän toisia nimikkeitä, kun taas toiset onnistuvat yllättämään tavalla tai toisella. Tero listaa nyt kaikkiaan viisi tulevan vuoden odotetuinta peliä. Oletko samaa mieltä, vai kenties eri mieltä? Kommentoi alla.

5. Fire Emblem Engage (Switch)

HQ

Lähes heti uuden vuoden juhlien jälkeen juhlahumusta pääsee rauhoittumaan uuden Fire Emblem -pelin äärellä. Luvassa on jälleen tuttua vuoropohjaista strategiaa, sekä hahmojen välisten suhteiden kehittelyä. Three Houses on edelleen yksi Switchin parhaista peleistä tähän asti, ja Engagelta on lupa odottaa jälleen todella kovaa suoritusta.

Tämä on mainos:

4. Starfield (Xbox Series X)

HQ

Siitä on todella kauan aikaa, kun olen viimeksi tepastellut uuden Bethesda-roolipelin ensimmäisiä metrejä. Jo moneen kertaa viivästynyt Starfield saapuu viimein ensi vuoden aikana, ja pystyy toivottavasti täyttämään siihen kohdistuneet valtavat odotukset. Kaikesta päätellen pelattava ei ainakaan tule loppumaan kesken, mikä voi olla vaihtoehtoisesti joko hyvä tai huono asia. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun Bethesda sairastuu mammuttitautiin. Joka tapauksessa Starfield on itselleni yksi ensi vuoden odotetuimpia nimikkeitä ja maltan tuskin odottaa, miltä maailma tällä kertaa näyttää opastusosion jälkeen.

3. Star Wars Jedi: Survivor

Tämä on mainos:
HQ

Edellinen Jedi-peli Fallen Order suorastaan yllätti minut. Odottelin mitä kuinkin keskinkertaista perusmätkettä Star Warsin maisemissa, mutta peli olikin hieno, joskin siellä täällä ontunut, sekoitus metroidvaniamaista tutkimista ja Souls-pelien taistelua. Niinpä Survivor pomppasi mielenkiintolistani kärkisijoille heti julkistuksen myötä, sillä mikäli edellisen pelin tunnelma on jatko-osassa tallella, luvassa on jälleen tuntikaupalla mitä mainiointa toimintaseikkailua.

2. Hogwarts Legacy

HQ

Avoimen maailman seikkailu Tylypahkan maastoissa ja maisemissa? Kyllä kiitos! Ainakin ennakkomateriaalin perusteella jälki on varmasti näyttävää, mutta nähtäväksi jää, pystyykö sisältö vastaamaan toteutukseen. Vaikka en varsinaiseksi Potter-faniksi itseäni mielläkään, olen silti ensimmäisten joukossa loikkaamassa Tylypahkaan, kun peli helmikuussa julkaistaan.

1. Rise of the Triad: Ludicrous Edition

HQ

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä listalleni nousee vuoden 1995 FPS-pikkuklassikon uudelleenmasterointi. Muitakin peliklassikoita nykypäivään pelastaneen Nightdiven projekti on henkilökohtaisesti melkoinen innostuksen aihe, sillä RotT oli aikapäiviä sitten yksi lempipelejäni. Jo julkaisuaikanaan teknisesti vanhentunut räime hurmasi ennen kaikkea sisällöllään ja äkkiväärällä suunnittelullaan. Realismista ei ole tietoakaan, kun vihollinen räjähtää ruudulla sinkoileviksi silmämuniksi ja piilotetun luun löydettyään yksi valittu sankari neljästä muuttuu koiraksi ja pääsee näin tutkimaan uusia alueita. Koska boomer shooterit ovat itselleni muutenkin juuri nyt hip, pop ja cool, tutisen nyt jo tuolissani Ludicrous Editionin kimppuun pääsemisestä.

Rise of the Triad

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä