Suomi
Gamereactor
artikkelit
Nightingale

Vuoden 2024 odotetuimmat pelit, Toni Turunen

Ainakin näitä pelejä kannattaa ensi vuonna odottaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosi 2023 on ollut todella maittava uusien pelien suhteen, joten se jopa hieman himmentää tulevan vuoden tarjontaa. Muutamia erittäin lupaavia nimikkeitä on kuitenkin tulossa.

5. Alone in the Dark Remake

HQ

Kauhun ystävänä ujutan listalleni kaukana menneisyydessä kokemani Alone in the Dark -julkaisun uudispainoksen. Alkuperäinen versio ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1991. Tuolloin kaverin luona koettu ja läpi pelattu Alone in the Dark onnistui tekemään vaikutuksen pulmillaan, haasteillaan, yllätyksellisyydellään ja kahden hahmon välille miksatulla tarinallaan. Pelaamani 15 minuutin mittaisen demoversion perusteella Remakesta uskallan odottaa, että tämä nousee keskivertoa paremmaksi julkaisuksi ollen odotusten arvoinen.

Tämä on mainos:

4. Chrono Odyssey

HQ

Traileri näyttää oikein komealta, mutta sellaisina olen tottunut ne kokemaan. Onko tässä taas yksi Souls-tyyppinen peli, josta saa nauttia täysin rinnoin? Magiaa, lähitaistelua, näyttäviä hirviöitä, tiukkoja väistöliikkeitä, täpäriä tilanteita ja selviytymistä. En uskalla nostaa odotuksia liian korkealle, mutta huomioni on ehdottomasti herätetty.

3. Helldivers 2

Tämä on mainos:
HQ

Jo taannoinen ykkösosa oli aivan turkasen hauskaa tekemistä neljän hengen tiimillä. Tuolloin operoitiin kuitenkin yläviistosta kuvatulla kuvakulmalla, ja nyt on siirrytty ensimmäisen persoonan näkymään. Toivottavasti se ei vaikuta liikaa pelin luonteeseen, sillä edeltäjän parhaita puolia oli kokea itsensä kovin pieneksi möllien rynniessä oman ryhmän päälle höökivaunun kokoisen monsterin saattamana. Enkä ole unohtanut niitä hetkiä, joissa esimerkiksi oma mech-robotti tuhoutui taivaalta putoavan varustelaatikon takia, kaverin tilattua oman romulootansa väärään paikkaan. Huudon ja turhautumisen määrää voitte vain arvailla, mutta ainakin pelikavereilla oli hauskaa näiden vahinkosattumien myötä. En malta odottaa, että pääsen taas suorittamaan itsemurhatehtäviä isolla porukalla, ja niittämään planeettojen eliöstöä raskain tuliasein.

2. Dragon's Dogma II

HQ

Olen aina arvostanut The Elder Scrolls -pelisarjaa, ja koen Dragon's Dogma II:n olevan kuin sukulainen sille omasta näkökulmastaan. Jo ensimmäinen osa teki vaikutuksen muun muassa elävän maailmansa, tarinansa ja vaihtelevien vihollistensa ansiosta. Tiivistetysti kaikki oli ihailtavasti tasapainossa. Jatko-osa tulee tarjolle peräti 12 vuotta edeltäjänsä jälkeen, joten on mielenkiintoista nähdä, miten maailma on muuttunut. Noin 1,5 minuutin mittainen traileri sai kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä, kun jatko-osa oli viimein virallisesti totta. Maaliskuussa nähdään, onnistuuko myös jatko-osa. Odotukset ovat korkealla.

1. Nightingale

HQ

Pelin kehitystä on tullut seurattua todella tiiviisti. Vuoden 2023 googlatuimmat sanani lienevät olleet "Nightingale release date", vaikka kyseessä on vasta helmikuun 22. päivä 2024 tapahtuva Early Access -julkaisu. Kuten eräs lukemani kommentti suomennettuna kuuluu: "Rakastan kaikkea tässä pelissä, mutta olen surullinen, että en saa sitä käsiini tänä vuonna. Mestariteosta ei kuitenkaan kannata kiirehtiä vaan antaa sen kypsyä rauhassa". Mielikuvitusnystyröitäni kutkuttaa olan takaa ajatellessani, mitä kaikkea Nightingale voi tarjota. Avoimen maailman seikkailemista, tarvikkeiden haalimista, selviytymistä, näyttäviä taisteluita, oman talon tai jopa tukikohdan rakentamista ja pitkiä tutkimusmatkoja. Trailerin perusteella kyseessä on myös ulkoisesti oikein kaunis peli.

Nightingale

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä