Suomi
Gamereactor
artikkelit

Xbox Games Showcase on tulossa, tätä odotellaan ja toivotaan

Microsoftin suuri kesäinen esitys on tulossa. Tätä saattaa olla luvassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Vuosi 2019 oli suurimmaksi osaksi Playstation 5 -pohdintojen aikaa, mutta sitten joulukuussa The Game Awards -gaalassa julkistettiin Microsoftin Xbox Series X. Siitä muutama kuukausi eteenpäin Sony julkisti tulevan Playstation 5 -konsolinsa ohjaimen DualSense. Microsoft koetti kaapata mediahuomion itselleen jokseenkin epäonnistuneella toukokuun lähetyksellä, ja viime kuussa Sony teki melkoisen kovaa jälkeä siinä oikeassa Playstation 5 -julkistuksessaan.

Nyt on taas Microsoftin vuoro, ja luvassa on sitä, mitä olisi perinteisesti nähty E3-messuilla. Xbox Games Showcase on luvannut esitellä paljon uusia pelejä, ja julkisuuteen on tihkunut varsin vähän vuotoja tulevasta. Varmaa on kuitenkin ylipursimies Master Chiefin paluun pelissä Halo Infinite.

Microsoft on myös luvannut näyttää Halo Infiniten pelattavuutta. Muuten pelistä on puhuttu pieninä hallittuina annoksina. Kehittäjien mukaan tulossa on sarjan pehmeä uudelleenkäynnistys. Brute-pahikset ovat keränneet voitetun Covenantin jäännöksiä, ja Master Chiefiä vastassa on tietysti aiempaa vihaisempi ja vaarallisempi vastustaja.

Tämä on mainos:

Paljoakaan ei pelistä varmaksi tiedetä, mutta tilaisuudessa Halo Infinite on varmaankin esillä joko aivan alussa tai lopussa. Veikkaan alkua, sillä yleensä yllätys halutaan varata lähetyksen loppuun.

HQ
Xbox Games Showcase on tulossa, tätä odotellaan ja toivotaanXbox Games Showcase on tulossa, tätä odotellaan ja toivotaan

Toinen hyvin todennäköinen esiteltävä peli on Senua's Saga: Hellblade II, joka oli niitä ensimmäisiä Xbox Series X -konsolille julkistettuja pelejä. Kyseessä on tietenkin jatkoa Hellblade: Senua's Sacrificelle. Kehittäjä Ninja Theorylla on työn alla myös Project: Mara, mutta tuskin näitä molempia nähdään samassa tilaisuudessa. Ninja Theory julkaisi hiljan pelin Bleeding Edge, joten varmaankin Project: Mara esitellään vasta joskus tulevaisuudessa.

Tämä on mainos:

Xbox Games Showcase tarjoillee runsaasti brittiläistä laatua, sillä Microsoftilla on useita taitavia brittiläisiä studioita itsellään. Rare oli yksi ensimmäisiä ostoja, ja Sea of Thieves on ollut menestys. Tulossa on myös Everwild, josta ei tiedetä vielä oikeastaan mitään. Näyttää se ainakin erilaiselta. Kyseessä on uuden pelisarjan aloitus, joten tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mitä Rarelta on tulossa.

Rare on mukana myös pelissä Battletoads, jota kehittää Dlala Studios. Brasilian ikäraja-auktoriteetti on jo antanut pelille ikärajan, joten lisätietojen saaminen lähitulevaisuudessa on enemmän kuin todennäköistä. Peli mahdollisesti julkaistaan Xbox Games Showcasen yhteydessä, ja toki Battletoads tulee heti myös Xbox Game Passiin.

Xbox Games Showcase on tulossa, tätä odotellaan ja toivotaan

Oletettavasti Xbox Game Pass tulee olemaan mukana vahvasti. Microsoft on yleensä tällaisissa esityksissä paljastanut valikoimiin saapuvaksi joitain nimekkäitä pelejä. Hyviä veikkauksia olisivat Mortal Kombat 11: Aftermath, Borderlands 3 tai Resident Evil 3.

Muutama vuosi sitten Microsoft osti itselleen Playground Gamesin. Työpaikkailmoitusten myötä on käynyt selväksi, että tulossa on avoimen maailman roolipeli. Huhujen mukaan kyseessä olisi uusi osa Fable-sarjaan. Ei ehkä Fable 4, mutta sarjan aloitus uusiksi.

Xbox Games Showcasea edeltävänä aikana otsikoissa on viihtynyt runsaasti Microsoftin The Initiative. Kyseessähän on se uusi superstudio, joka kehittää AAAA-tason peliä. Työntekijöiksi on pestattu lukuisia pelialan kovia veteraaneja, ja huhuilujen mukaan työn alla olisi uusi Perfect Dark. Arvelu perustuu työpaikkailmoituksiin, ylimalkaisiin lausuntoihin ja siihen, että studiota johtaa Darrell Gallagher. Hän auttoi vuoden 2013 Tomb Raiderissa, joka polkaisi sarjan uudelleen alusta. Toisaalta The Initiative on kaksi vuotta vanha studio, joka aloitti tyhjästä. Ellei kehitys sitten ole sujunut poikkeuksellisen hyvin niin en usko, että The Initiativen peliä nähdään ennen joulukuun The Game Awards -gaalaa, tai ehkä vasta E3-messuja kesällä 2021.

Melkein varma peli on Double Finen Psychonauts 2. Julkaisun ounastellaan tapahtuvan myöhemmin tänä vuonna, ja peli on varmaankin tulossa myös Xbox Series X -konsolille. Xbox One -versio on jo varmistettu. Obsidianin tuleva Grounded on niin ikään varmaankin mukana, samoin kuin PC:lle ensi kuussa julkaistava Microsoft Flight Simulator. Odotan Xbox Games Showcasessa ilmoitusta siitä, että Microsoft Flight Simulator julkaistaan konsoleille "silloin-ja-silloin".

HQ

Se viimeinen julkistettava yksinoikeuspeli on odotukseni mukaan uusi Forza. Ei Horizon, vaan Forza Motorsport tekee paluun kolmen vuoden hiljaiselon jälkeen. Nimenä tuskin tulee olemaan Forza Motorsport 8, vaan jokin sellainen nimi, joka kuvastaa samalla uuden aikakauden alkua.

Microsoftilla on lisäksi siipiensä suojassa muun muassa sellaiset kuin Compulsion Games, Inxile Entertainment ja Undead Labs. Näiden studioiden tuotoksia jouduttaneen vielä odottelemaan hieman kauemmin. Compulsion Games työstää varmaankin kokonaan uutta yksinpeliseikkailua. Inxile Entertainment puolestaan on aloittanut uuden AAA-tason roolipelin tekemisen nyt, kun saivat hiljan Wasteland 3:n valmiiksi. Undead Labsin huhuillaan tekevän uutta Dead Risingia yhdessä Capcomin kanssa. Mitä sitten näiltä kolmelta studiolta onkaan tulossa niin en usko, että niitä nähdään tulevassa Xbox Games Showcasessa.

Illan tilaisuudessa on kuitenkin mukana myös niin sanottujen ulkopuolisten kehittäjien pelejä. Tämä tiedetään jo varmaksi. Microsoft on viime vuosina panostanut voimakkaasti Japaniin, joten Capcomilta, Segalta tai Square Enixiltä on ehkä tulossa jotain? Monet ovat toivoneet kuulumisia myös Team Ninjalta tai From Softwarelta, mutta moinen vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Xbox Games Showcase on tulossa, tätä odotellaan ja toivotaan

Odotan ehdottomasti näkeväni Cyberpunk 2077 -pelin pyörivän kaikessa komeudessaan Xbox Series X:llä. Huhuilujen mukaan Microsoft on koettanut hankkia takaisin ajallisia markkinointioikeuksiaan koskien Call of Dutya, kuten tapahtui silloin joskus Xbox 360 -konsolin aikakaudella. uusi Call of Duty julkaistaan taas tulevan syksyn aikana, eikä toistaiseksi ole tiedossa edes se, mikä pelin virallinen nimi on. Onkin hyvin mahdollista, että Activision on säästänyt uuden Call of Dutyn julkistuksen uusimpaan Xbox Games Showcaseen. Mutta varmaa se ei ole. Edelleen huhujen mukaan Microsoft olisi aloittamassa yhteistyötä Bungien kanssa Destinyssa ja firman tulevassa pelissä.

Toivottavasti nyt nähtäisiin lisää toukokuussa ensivilauksen saaneista peleistä, kuten Scorn, The Ascent ja The Medium. Hyvässä lykyssä nähdään kaikki kolme torstaina 23. heinäkuuta 2020 klo 19:00 Suomen aikaa.Ladataan seuraavaa sisältöä