Suomi
Gamereactor
artikkelit

Xbox Live Arcade -pelit esittelyssä

Microsoft esitteli suurimpia Xbox Live Arcade -uutuuksia omassa Showcase-tapahtumassaan, GDC-messujen alla. Kokosimme tarjonnan tiiviiksi lukupaketiksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Xbox Live Arcade -pelit esittelyssä

Bloodforge
Julkaisu: Kesä
Kirottu soturi käy entistä äkäisemmäksi, kun jumala menee ja surmaa tämän vaimon. Soturi päättääkin tappaa kaiken, mikä vain osuu koston tielle. Kuulostaako tutulta? Bloodforge tuntuu God of Warilta, johon on haettu vaikutteita kelttimytologiasta. Arcade-peliksi kokonaisuus vaikuttaa erittäin kunnianhimoiselta. Odotettavissa on korkeita tuotantoarvoja, kolme eri asetta, runsaasti loitsuja ja riittämiin päivityksiä. Eikä pidä unohtaa brutaalia kuvasuunnittelua, jossa veri roiskuu joka suuntaan. Bloodforge voi olla hyvä, todella hyvä.

Xbox Live Arcade -pelit esittelyssä

Counter-Strike: Global Offensive
Julkaisu: Kevät

Tämä on mainos:

Edellisestä uudesta Counter-Strikesta on jo useita vuosia. Vaikka pelimaailmassa on tapahtunut paljon tuona aikana, on tuo tuttu fiilis edelleen tallella Global Offensivessa. Valve vähät välittää perkeistä, nopeista lähitaistelupuukotuksista ja spurteista. Sen sijaan peli keskittyy genren ydinjuttuihin, joissa tarkka ja taitava aseenkäyttö erottaa jyvät akanoista. Sarjan faneille peli on pakkohankinta, ja vaikka ei koskaan olisikaan Counter-Strikea pelannut, ei ainakaan Xbox Live Arcaden puitteista löydy toista samanlaista kokemusta.

Xbox Live Arcade -pelit esittelyssä

Deadlight
Julkaisu: Kesä

Tequila Worksin tulevassa Arcade-pelissä The Walking Dead paiskaa kättä Limbon vaarallisen puzzle-tasohyppelyn kanssa. Pelissä seurataan Randall-nimistä selviytyjää tämän pyrkimyksissä paeta zombeja kuhisevasta Seattlesta. Peli sijoittuu 1980-luvulle, mutta aivan kuin missä tahansa zombipelissä, aseita on useita. Räiskintä ei kuitenkaan aina ole oikotie onneen. Itse asiassa yleensä fiksuinta on vain ottaa jalat alleen. Kuvasuunnittelusta selvinnee, miksi pelin äärellä kävi tapahtumassa kuhina.

Tämä on mainos:
Xbox Live Arcade -pelit esittelyssä

Diabolical Pitch
Julkaisu: Huhtikuu

Maailman paras baseball-syöttäjä loukkaa kätensä ja herää helvetillisestä karnevaalista, jossa hänen on viskottava palloilla verenhimoisia maskotteja. Saattaa kuulostaa absurdilta, mutta se on tyypillistä Grasshopper Manufacturelle ja Suda 51:lle. Diabolical Pitch on yksinomaan Kinectille tarkoitettu Arcade-peli. Nähtäväksi jää, miten pitkään TV:n edessä jaksaa heilua ja pomppia, mutta ainakin konsepti vaikuttaa kiinnostavalta.

Xbox Live Arcade -pelit esittelyssä

Fable: Heroes
Julkaisu: Kesä

Lionhead kehittää Fable: The Journeyn kaveriksi uutta Xbox Live Arcade -seikkailua, Fable: Heroesia. Peli ei keskity niinkään roolipelaamiseen ja tehtäviin, vaan Albionin puhtaaksi pieksemiseen kolmen kaverin kanssa. Kaikilla hahmoilla on kuitenkin uniikkeja kykyjä, joita voi päivittää pelin aikana. Ympäristöt pohjautuvat samoihin kaupunkeihin ja maastoihin kuin sarjan aiemmissa osissa, mutta sarjakuvamaisempaan tyyliin piirrettyinä.

Xbox Live Arcade -pelit esittelyssä

Joe Danger: The Movie
Julkaisu: 2012

Rakastettu hurjapää Joe Danger tekee comebackin, ja tällä kertaa tavoitteena on nousta Hollywoodin parhaaksi stunt-mieheksi. Pelissä rallitetaan läpi leffakohtausten, joissa on pakoiltava esimerkiksi vyöryviä kiviä, päihitettävä dinosauruksia ja purettava ydinaseita. Uudet moninpelimuodot tarjoavat tilaisuuden myös pähkähullujen rakettistunttien ja muiden temppujen tekemiseen.

Xbox Live Arcade -pelit esittelyssä

Minecraft
Julkaisu: Kevät
Supersuosittu rakentelupeli Minecraft rantautuu viimein myös Xbox Live Arcaden puolelle. Käännös sisältää kaiken PC-versioon julkaistun sisällön, ja vielä vähän enemmän. Uusi harjoittelutila opettaa uusia pelaajia pelin saloihin, kun taas uusi crafting-systeemi tekee materiaalien ja esineiden loihtimisesta helpompaa. Paras uutinen on kuitenkin tuki jaetun ruudun moninpelille, jonka voi odottaa nostavan suositut pelimekaniikat uusiin sfääreihin.

Xbox Live Arcade -pelit esittelyssä

Quantum Conundrum
Julkaisu: Kesä

Uusi peli Kim Swiftiltä, joka aiemmin suunnitteli Portalin. Yksin nämä sanat saavat kiinnostusviisarin värähtämään. Quantum Conundrumissa tutkitaan testikammiota, jossa hypitään eri ulottuvuuksien välillä pulmien ratkaisemiseksi. Onko kassakaappi liian painava nostettavaksi? Hyppää matalan painovoiman höyhenulottuvuuteen, jossa nostaminen on helpompaa - ja kaikki on vaaleanpunaista. Eikö aika riitä? Vaihda ulottuvuuteen, jossa aika kulkee hitaammin. Ehdimme pelata pelistä vain muutaman tason, mutta niiden perusteella on helppo kuvitella, että Quantum Conundrumista voisi kehkeytyä jopa Portalin veroinen puzzle-klassikko.

Xbox Live Arcade -pelit esittelyssä

South Park: Tenorman's Revenge
Julkaisu: Kevät

Microsoft ja Other Ocean Interactive kehittelevät yhdessä South Parkin tekijöiden kanssa eeppistä kertomusta siitä, kuinka Cartmanin velipuoli näpisti poikien Xbox 360:sta kovalevyn ja pakeni tulevaisuuteen. Peli on seikkailu halki ajan ja tilan, jossa kaikki apinoista punatukkaisiin robotteihin hätistelevät tuttua South Park -jengiä. Enimmillään neljä pelaajaa voi liittyä kaksiulotteiseen tasohyppelyyn, ja luvassa on runsaasti toimintaa, pöhköjä aseita ja pomotaisteluita.

Xbox Live Arcade -pelit esittelyssä

Tony Hawk's Pro Skater HD
Julkaisu: Kesä

Sisältöjä Tony Hawkin kahdesta ensimmäisestä pelistä yhdistelevä Tony Hawk's Pro Skater HD näyttäisi hyvittävän osan sarjan viime vuosien tuskista. Minuutit muuttuvat tunneiksi, kun ohjaimen saa käteen ja totutun vimmainen pisteenmetsästys alkaa. Uusi grafiikkamoottori tekee vanhoista kentistä silmille miellyttävämpiä. Olipa vanha fani tai muuten vain adrenaliinipitoisen kolikkopelihuvin tarpeessa, Tony Hawkin HD-painosta kannattaa todellakin pitää silmällä.

Xbox Live Arcade -pelit esittelyssä

Trials Evolution
Julkaisu: Huhtikuu

Showcasen paras peli? Kiistämättömästi suomalainen Trials Evolution. Niin journalistit, PR-väki kuin pelintekijätkin liimautuivat Trials-pisteelle pitämään hauskaa, kun täysin uusi moninpelimoodi oli testattavissa. Innovaatiot eivät lopu siihen, vaan Evolution tarjoaa runsaasti muitakin uusia pelimuotoja ja erittäin monipuolisen editorin. Sillä on mahdollista loihtia lentopelejä, Angry Birdsin kaltaisia minipelejä, ensimmäisen persoonan räiskintöjä ja jopa pöytäfutista. Trials Evolution on kuin Little Big Planet, mutta moottoripyörillä ja räjähdyksillä.

Xbox Live Arcade -pelit esittelyssä

Wreckateer
Julkaisu: Kesä

Wreckateerissa tähdätään massiivista ballistaa ja yritetään kivillä murjoa nurin aina vain monimutkaisempia torneja ja linnoja. Peli on kuin edistyksellisempi versio Angry Birdsistä, mutta menestys kiteytyy silti kivien linkoamiseen mahdollisimman tarkasti maksimaalisten pisteiden saamiseksi. Mukana on kaikkiaan 60 tasoa ja useita eri kivityyppejä, joilla on omat ominaisuutensa.Ladataan seuraavaa sisältöä