Suomi
Gamereactor
laitearviot

Logitech Aurora

Pastellisävyistä laitemuotoilua.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Monet laitevalmistajat keskittyvät markkinoinnissaan ja muotoiluissaan korostamaan kilpailuhenkisyyttä, aggressiivisuutta ja erottuvia värejä. Näiden laitteiden kohderyhmä on selkeä: kovia laitteita koville pelaajille. Logitech on päättänyt kulkea vastavirtaan Aurora-mallistollaan, joka pyrkii olemaan mahdollisimman pehmeästi muotoiltu mallisto.

Kokoelmaan kuuluvat langaton G705-hiiri, langallinen G713-näppäimistö, langaton G715-näppäimistö ja langattomat G735-kuulokkeet. Lisäksi vanhana laitteena malliston kyljessä kulkee uudet värikuoret saanut Blue Yeti -mikrofoni.

Lähtökohtaisesti kaikki laitteet ovat valkoisia, joskin väriä rikotaan hieman vaaleanvioletilla. Näppäimistö ja kuulokkeet ovat värimaailmaltaan muokattavia, ja lisähintaa vastaan niihin on ostettavissa vaaleanpunaisia tai vihreitä osia. Harmillisesti G705-hiiri ei sisällä värimuokkausmahdollisuuksia, mutta mikrofonin voi sentään ostaa myös vaaleanpunaisena.

Mallisto on kooltaan pieni, ja laitteisto kulkee melko näppärästi mukana. Lisäapuna myynnissä on pieni olkalaukku, jonne kuulokkeet, hiiri, donglet ja latausjohdot mahtuvat näppärästi. Ainoa jykevämpi laite on kapeamallinen G715-näppäimistö, jossa kilon paino on hyvä asia tukevuuden näkökulmasta. Yeti-mikrofoni sen sijaan ei ole suunniteltu kuljetettavaksi mukana.

Tämä on mainos:

Yleisellä tasolla laatuvaikutelma on erittäin mainio. Laitteet toimivat odotusten mukaisesti ja niiden tuntuma on miellyttävä. Materiaaleista muovi dominoi laitteita, vaikka rullaosissa käytetäänkin hieman kumia. Poikkeuksen sääntöön muodostavat G735-kuulokkeet, joiden käyttö samanaikaisesti kahden laitteen kanssa tuottaa yllättäviä ongelmia. Lisäksi keveydestään johtuen kuulokkeiden tekonahkaosat nitisevät ja natisevat epäilyttävästi.

Kokonaisuus muodostaa työpöydälle pehmeän harmonisen kokonaisuuden. Naisellinen videopelaaja -fiilis näkyy erityisesti kantolaukusta, joka on muotoiltu sydämen muotoiseksi. On myönnettävä, että pehmeä estetiikka vetoaa ainakin itseeni, ja markkinointimateriaaleissa pelaajakunnan moninaisuus tykittelevät aivan omilla tasoillaan.

Muotoilulla on kuitenkin hintansa. Ostamalla laitenelikon, kantolaukun ja uudenväriset vaihtokomponentit tulee hintalapuksi peräti 750 euroa. Luultavasti yksittäisistä laitteista parhaan hinta-laatusuhteen tarjoaa 200 euron G715-näppäimistö, joka vakuuttaa laadullaan.

Mallisto on nähtävä ensisijaisesti kannanottona. Paketti on pehmeän elegantti, mutta pelkkään rautaan ja laitteistojen ominaisuuksiin keskittymällä samalla rahalla on saatavissa toiminnoiltaan vielä korkeampitasoisia laitteita. Mutta toisaalta, käyttäväthän jotkut rahaa esteettisiin vaatteisiinkin käytännöllisempien verkkareiden ja tuulipukujen sijaan?

Tämä on mainos:
Logitech Aurora
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Onnistunut muotoilu, kulkee helposti mukana
-
Muotoilulla on hintansa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä