Suomi
Gamereactor
artikkelit

Peacemaker (HBO Max), 1. kausi, ensitunnelmat

Ensimmäisen kolmen jakson perusteella henkilöhahmot ja itse toiminta ovat niin viihdyttäviä, että varsinaisen juonen melkein unohtaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Peacemaker (HBO Max), 1. kausi, ensitunnelmatPeacemaker (HBO Max), 1. kausi, ensitunnelmatPeacemaker (HBO Max), 1. kausi, ensitunnelmat

Tietämykseni DC Comicsin supersankarista Peacemaker rajoittuu siihen, miten aiemmin vapaapainijana tunnettu John Cena asian esittää elokuvassa The Suicide Squad: Suicide Mission. Sen perusteella kyseessä on kroonisesta puheripulista kärsivä lihaskimppu, jonka käsitys oikeasta ja väärästä on vähintäänkin joustava. HBO Maxille saadun Peacemakerin oman sarjan on tehnyt elokuvassakin kunnostautunut ohjaaja James Gunn. Ensimmäisen kolmen jakson perusteella niin tunnelma kuin tarinankuljetus yleensä ovat hyvin samanlaiset kuin elokuvassakin.

Ajallisesti sarja alkaa The Suicide Squad -leffan jälkeisestä tilanteesta. Peacemaker on ihmeen kaupalla selvinnyt hengissä, ja vieläpä varsin vähin vaurioin. Hänet värvätään hämäräperäisen organisaation palvelukseen, jonka tehtävänä on ottaa pois päiviltä kohteita, joita nimitetään sanalla butterfly (eli perhonen). Tämän enempää tarinasta ei ehkä kannata tietääkään, ja onneksi juonen unohtaminen on varsin helppoa. Tästä vastaavat poikkeuksellisen lukuisa joukko henkilöhahmoja, ja toki sujuva toiminta.

Peacemakerin hahmo viimeistään sinetöi John Cenan menestyksekkään alanvaihdon vapaapainiskelusta asiansa osaavaksi näyttelijäksi. Muita mieleen jääviä hahmoja ovat Peacemakerin kärttyisä isä, jota esittää Terminator 2 -elokuvan T1000-roolistaan muistettava Robert Patrick. Sitä vahvan ja kyvykkään naisen tehtävää hoitaa tällä kertaa Jennifer Holland onnistuen työssään hienosti. Henkilöhahmoja on mukana vielä mittavasti enemmän, ja ne kaikki onnistuvat olemaan omalla tavallaan kiinnostavia.

Tämä on mainos:

Huonoksi puoleksi voi laskea sen, että kaikki henkilöhahmot ovat varsin samanlaisia persoonaltaan. Kaikki ovat poikkeuksellisen energisiä, puheripuliin sairastuneita ja ulospäin suuntautuneita. Joukosta puuttuvat kokonaan ne epävarmat ja hiljaiset, mutta ehkä heille ei olisi muutenkaan ollut tilaa tällaisessa sarjassa.

Peacemaker (HBO Max), 1. kausi, ensitunnelmatPeacemaker (HBO Max), 1. kausi, ensitunnelmatPeacemaker (HBO Max), 1. kausi, ensitunnelmat

Sarjan teema on selvästi nykyaikaan sijoittuva älypuhelimien ja muun sen sellaisen teknologian ansiosta. Lisäksi moderneille ilmiöille naureskellaan estoitta, kuten esimerkiksi ilmastonmuutokselle ja internetin erilaisille someilmiöille. Kuitenkin samaan aikaan läsnä on vahvasti niin 1980- kuin 1990-lukukin. Tämän huomaa paitsi valitusta musiikista, myös kampauksista ja lavasteista. Otoksissa nimittäin näkyy niin LP-levyä, VHS-kasettia kuin CD-levyjäkin. Toisin sanoen Peacemakerin maailma on selvästi moderni, mutta samaan aikaan myös menneisyyteen kumartava (ainakin valikoiduin osin).

Toiminta on varsin brutaalia, ja sama linjaus ulottuu niin vitseihin kuin muutamiin juonenkäänteisiinkin. Kohderyhmänä ovat selvästi sarjakuvien ja supersankarielokuvien parissa aikuisiksi varttuneet katsojat, joita on tietenkin jo varsin mittava määrä tässä vaiheessa. Niin tai näin, ei Peacemakeria kannata koko perheen voimin katsella muuta kuin siinä tapauksessa, että kaikki ovat jo aikuisia.

Tämä on mainos:

Ensimmäisessä kaudessa on yhteensä kahdeksan jaksoa, ja ainakin kolmen ensimmäisen jakson perusteella sarjasta on muodostumassa hyvä. Toivottavasti uusin The Suicide Squad ja nyt tämä Peacemakerin oma sarja antavat vihjeen siitä, mihin suuntaan DC Comicsin elokuvat ja sarjat ovat tulevaisuudessa liikkumassa.

HQ


Ladataan seuraavaa sisältöä