Suomi
Gamereactor
artikkelit

Vuoden peli 2014: Paras kannettava peli

Gamereactorin toimitus on jälleen miettinyt päät puhki vuoden parhaimpien pelien listauksessa. Tänään vuorossa vuoden 2014 viisi parasta kannettavaa peliä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Vuoden peli 2014: Paras kannettava peli

5. Banner Saga (iOS, Android, PS Vita, saatavilla myös PC)
Stoic - Lue lisää

Viikinkiseikkailu Banner Saga oli vuoden yksi hauskimpia yllättäjiä. Final Fantasy Tactics -tyylistä roolipeliä ja pohjoista estetiikkaa yhdistävä peli ilmestyi ensin PC:llä, mutta se kääntyi todella laadukkaasti heti perään iOS ja Android -alustoille. Käännös tai ei, niin se on todella mainio ja koukuttava pelikokemus, joka toimii mielestämme jopa paremmin kannettavalta/täppäriltä pelattaessa. Jos mielenkiintoinen viikkarimeininki yhtään nappaa idealtaan, niin Banner Sagalle kannattaa antaa mahdollisuus.

Vuoden peli 2014: Paras kannettava peli
Tämä on mainos:

4. Murasaki Baby (Playstation Vita)
Ovosonico - Lue arvio

Omintakeinen Murasaki Baby kiinnittää huomion jo erikoisella ulkoasullaan. Surrealistiset grafiikat vaikuttavat kauniilta, mutta niissä on silti pieni uhkan tuntu. Sisältönsä puolesta mennään myös aika omalla linjalla, sillä pelissä tuntuvat kohtaavan Tim Burtonin synkät fantasiat ja Goreyn tarinat. Pikkuisen Babyn johdattaminen erilaisten ulottuvuuksien läpi tapahtuu pitelemällä tätä kirjaimellisesti kädestä, joten kosketusnäytön käyttö on sidottu hienosti teemaan. Välillä sormet uhkaavat mennä solmuun, mutta se toisaalta kuuluu pelikokemukseen.

Vuoden peli 2014: Paras kannettava peli

3. Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call (Nintendo 3DS)
Indies zero - Lue arvio

Tämä on mainos:

Curtain Call on todellinen helmi musiikkipeleistä ja Final Fantasy -sarjasta pitäville. Uematsun ja kumppaneiden ikimuistoisten sävelien tahtiin on riemastuttavaa koluta pelin fantasiamaailmaa. Yli 220 kappaletta johdattavat pelaajan läpi erilaisten konsolisukupolvien ja alkuaikojen piippaukset vaihtuvat sulavasti orkestereihin. Ei kannata kuitenkaan ajatella, että kyseessä on yksipuolinen musiikkipeli. Mukavasti rytmipelejä ja roolipelimäisyyttä yhdistelevä Curtain Call on moniulotteinen sinfonia.

Vuoden peli 2014: Paras kannettava peli

2. Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)
Sora Ltd. - Lue arvio

Nintendon mätkintäpelisarja teki näyttävän sisääntulon käsikonsolille ja koukutti toimituksessa totaalisesti. Pelissä on erittäin suuri ja tasapainoinen hahmokaarti ja ottelijoita löytyy Little Macista Marion kautta Mega Maniin. Noin 40 areenaa ovat ilahduttavan erilaisia, eikä yksikään niistä tunnu tylsältä tai turhalta. Ei kannata myöskään väheksyä pelin helpolta tuntuvaa ohjausta, sillä kaiken taustalla on todella syvällisen kokemuksen mahdollistava taistelujärjestelmä. Tästä huolimatta peli onnistuu kuitenkin tarjoamaan hupia sekä satunnaisesti pelaaville että taistelupelejä enemmän takoneille.

Vuoden peli 2014: Paras kannettava peli

1. Hearthstone: Heroes Of Warcraft (iOS, Android, saatavilla myös PC ja Mac)
Blizzard Entertainment - Lue arvio

Nintendon ja Sonyn käsikonsolipelit ovat perinteisesti hallinneet vuoden parhaiden kannettavien pelien listaa, mutta viime vuosina kategorian kilpailu on koventunut ankarasti. Mobiililaitteet, kuten täppärit ja älypuhelimet ovat tekniseltä kantilta ajaneet käsikonsoleista jo ohi, joten oli kaiketi vain ajan kysymys milloin näille ilmestyisi todellinen täysosuma. Blizzardin digikorttipelin saapuminen keväällä Applen iPadille ja joulukuussa Androidille oli epäilemättä sellainen.

Hearthstone: Heroes of Warcraft on lisäksi malliesimerkki onnistuneesta F2P-toteutuksesta. Sitä voi huoletta pelata ilmaiseksi, sillä maksuja ei missään vaiheessa tyrkytetä väkisin. Korttien kerääminen on kuitenkin niin hauskaa ja koukuttavaa, ettei pieni panostus oikealla rahalla harmita tippaakaan. Hearthstone on helposti yksi vuoden parhaimpia pelejä, ja joulukuussa saapunut valtava 120 kortin laajennusosa Goblins vs. Gnomes teki siitä entistä maistuvamman. Peli on myös tulossa ensi vuonna älypuhelimille. Jos et ole vielä kokeillut, niin suosittelemme lämpimästi.

- Paras kuvitus
- Paras äänimaailma
- Paras uusiojulkaisu tai kokoelma
- Paras hahmo
- Paras design
- Paras tarina
- Paras indie-peli



Ladataan seuraavaa sisältöä