Suomi
Gamereactor
artikkelit

Vuoden peli 2015: Paras audiovisuaalinen toteutus

Gamereactorin toimitus on taas kerran miettinyt päät puhki vuoden parhaimpien pelien listauksessa. Vuorossa ovat viisi peliä, jotka jäivät mieleen vuoden 2015 näyttävimpinä kokemuksina.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pelien visuaalinen ilme on asia, josta keskustellaan runsaasti Gamereactorin ja muiden peliaiheisten sivustojen foorumeilla. Joillekin parempi ruudunpäivitys peittoaa näyttävämmän ja hitaammin pyörivän pelin. Toisten mielestä asia on taas päinvastoin. Eräät katsovat kokonaisuutta, eivätkä kiinnitä niin paljon huomiota kaikkiin teknisiin yksityiskohtiin. Tämän myötä kauneus todellakin asuu katsojan silmässä. Kulunut vuosi oli myös melkoista ilotulitusta grafiikan ja äänien osalta pelirintamalla, joten vuoden näyttävämpien pelien haravoiminen yltäkylläisestä tarjonnasta tuntuu lähes mahdottomalta tehtävältä. Alla on kuitenkin listattu viisi nimekettä, jotka jäivät erityisesti toimituksen mieleen.

Mitkä pelit räjäyttivät tänä vuonna sinun tajuntasi visuaalisuudellaan ja äänimaailmallaan? Kerro mielipiteesi ja tee oma listasi kommenteissa toimituksen ja muiden lukijoiden iloksi.

Vuoden peli 2015: Paras audiovisuaalinen toteutusVuoden peli 2015: Paras audiovisuaalinen toteutus
Ori and the Blind Forest & Xenoblade Chronicles X
Vuoden peli 2015: Paras audiovisuaalinen toteutusVuoden peli 2015: Paras audiovisuaalinen toteutus
Until Dawn & Star Wars Battlefront
Tämä on mainos:

5. Ori and the Blind Forest (Xbox One, Xbox 360, PC)
Moon Studios - Lue arvio
Ori and the Blind Forest on yksinkertaisesti satumaisen kaunis kokemus. Valloittavaan grafiikkaan yhdistetään tunteisiin vetoavaa musiikkia. Lopputulos on todella onnistunut ja sitä voisi verrata vaikka johonkin legendaarisen Studio Ghiblin animaatioista. Valon ja varjon näyttävällä leikillä luodaan taianomainen tunnelma, joka koskettaa jopa paatuneimpienkin pelaajien sieluja.

4. Xenoblade Chronicles X (Wii U)
Monolith Soft. - Lue arvio
Vaikka Wii U ei ole tehoiltaan samalla viivalla Playstation 4:n ja Xbox Onen rinnalla, nähdään konsolilla silti näyttäviä pelejä. Yksi tällainen on Xenoblade Chronicles X, joka todellakin siirtää pelaajan Mira-planeetan pinnalle. Erilaisten avaruusolentojen kansoittaman maailman tutkiminen tuntuu todella siltä kuin olisi uudisraivaaja keskellä niitä viimeisiä tutkimattomia korpimaita. Lisäpisteitä ropisee myös saumattomasti toteutetusta valtavasta pelimaailmasta. Koostaan huolimatta pelissä ei nähdä lataustaukoja.

3. Until Dawn (PS4)
Supermassive Games - Lue arvio
Slasher-kauhuleffoista innoituksensa ammentava Until Dawn on oiva osoitus siitä, kuinka nykyaikana voidaan luoda näyttäviä ja elokuvamaisia pelikokemuksia. Kuvakulmat, hahmojen kasvot ja tunnelmallinen valaistus luovat todella painostavan tunnelman. Parhaan pelikokemuksen saamiseksi tästä kannattaa nauttia ehdottomasti yömyöhäisellä täydellisessä pimeydessä ja kunnon kotiteatterilaitteilla.

2. Star Wars Battlefront (PC, Xbox One, PS4)
Dice - Lue arvio
Battlefrontin muusta toteutuksesta voi olla montaa mieltä, mutta audiovisuaalisena kokonaisuutena se on kiistämättä huippuluokkaa. Dice on kuuluisa rikkaiden, monikerroksisten äänimaailmoiden luojana eikä studio petä tälläkään kertaa. Tähän asti tarkimman tähtien sodan visuaalisen ilmeen jäljentämisen kanssa lasereiden räiske, AT-ST -robottien servojen vinkuna ja ikonisten hahmojen sloganit vetävät ihon kananlihalle.

Tämä on mainos:

1. The Witcher 3: Wild Hunt (PC, Xbox One, PS4)
CD Projekt Red - Lue arvio
The Witcher 3 on melkoinen paketti täynnä hienoa tarinankerrontaa avoimessa maailmassa. Tätä vapautta tukevat hienosti tapahtumapaikan lukuisat, uniikin ilmeen omaavat linnakkeet, suot, saaret ja tyrmät joita tuntuu olevan laidasta laitaan tarinan niin vaatiessa. Lumiset vuoret, lempeästi tuulen mukana aaltoileva ruohoniitty ja taistelun tiimellyksessä tulen ja teräksen iskusta värjäytyvät puut luovat kaikki omanlaistaan tunnelmaa. Erityiskiitoksen ansaitsee myös uskottava mutta samalla näyttävä haarniska- ja asevalikoima. Ääninäyttelijät hoitavat leiviskänsä yhtä hienosti, jonka ansiosta normaalisti puuduttavat pikkutehtävätkin ovat täynnä tunnetta ja persoonallisuutta. Musiikit tukevat pelin vaihtelevia tilanteita esimerkillisesti ja osa jää varmasti hyräilyttämään vielä pitkään lopettamisen jälkeenkin.

Vuoden peli 2015: Paras audiovisuaalinen toteutus


Ladataan seuraavaa sisältöä