Suomi
Gamereactor
artikkelit

Vuoden peli 2015: Paras uusiojulkaisu tai kokoelma

Gamereactorin toimitus on taas kerran miettinyt päät puhki vuoden parhaimpien pelien listauksessa. Tässä artikkelissa listataan vuoden 2015 viisi parasta uusiojulkaisua tai kokoelmaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Uusiojulkaisut, remasteroinnit, HD-versiot ja niin edelleen. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta kaikissa on takana sama ajatus, eli jokin vanhempi peli tuodaan nykyaikaan parantamalla sen ulkoasua tai teknistä puolta. Asia herättää osassa jo negatiivisia tunteita, sillä välillä pelihyllyt tuntuvat suorastaan notkuvan vanhojen pelien uusista versioita. Mutta mukaan mahtuu myös nimekkeitä, joiden tuominen HD-aikaan oli enemmän kuin suotavaa. Tästä listasta näet viisi esimerkkiä peleistä, jotka ovat kuin kotonaan nykyisillä konsoleilla ja tietokoneilla.

Mitkä ovat mielestäsi parhaimmat uusiojulkaisut tai kokoelmat kuluneelta vuodelta? Kerro mielipiteesi ja tee oma listasi kommenteissa toimituksen ja muiden lukijoiden iloksi.

Vuoden peli 2015: Paras uusiojulkaisu tai kokoelmaVuoden peli 2015: Paras uusiojulkaisu tai kokoelma
Dishonored & Uncharted
Vuoden peli 2015: Paras uusiojulkaisu tai kokoelmaVuoden peli 2015: Paras uusiojulkaisu tai kokoelma
Rare Replay & Megaman Collection
Tämä on mainos:

5. Dishonored: Definitive Edition (PS4, Xbox One)
Arkane Studios - Lue arvio
Dishonored: Definitive Edition ei ole suuri edistysaskel edelliseen sukupolveen verrattuna, mutta se puolustaa silti paikkaansa parhaiden uusiojulkaisujen listalla. Corvon kostoretki nimensä puhdistamiseksi on mainio hiiviskelypeli, joka tarjoaa hyvin vapaat kädet tilanteiden ratkaisemiseen. Ajatko verenvuodatuksella Dunwallin kaupungin yhä syvemmälle kurjuuteen ja kaaokseen, vai pyritkö säilyttämään sen loistokkuuden välttämällä tappamista? Tee valintasi ja elä seurausten kanssa. Dishonoredin julkaiseminen nykyisille konsoleille oli mainio veto ja mukana tulevat myös kaikki lisäosat.

4. Uncharted: The Nathan Drake Collection (PS4)
Naughty Dog - Lue arvio
Nathan Draken seikkailusta kertovaa trilogiaa pidetään yhtenä PS3:n parhaista pelisarjoista, joten sen tuominen PS4:lle oli enemmän kuin suotavaa. Graafista puolta on rukattu ylöspäin ja kaikki kolme osaa rullaavat 1080p:n tarkkuudella ja 60 kuvan sekuntivauhdilla. Sarjan jokainen osa tuntuu jo itsessään suurelta seikkailulta, mutta koko trilogian ylitse kumpuava juonikaari on kerrassaan eeppinen kokemus. Nämä seikkailut kannattaa kokea viimeistään ennen neljännen osan julkaisua.

3. Rare Replay (Xbox One)
Rare - Lue arvio
Vanhemmille pelaajille sana Rare herättää varmasti nostalgisia muistoja lapsuudesta. Etenkin 80-luvulla syntyneille nassikoille oli luvassa legendaarisen hauskoja hetkiä sellaisten pelien parissa kuin Cobra Triangle, Battletoads ja vaikkapa Snake Rattle n Roll. Studio on pukannut näidenkin klassikkojen jälkeen pihalle sellaisia pelejä kuin Perfect Dark, Banjo-Kazooie, Viva Piñata ja Kameo: Elements of Power. Rare Replay kokoelma sisältää yhteensä 30 studion peliä ja se on nostalgiapläjäyksen lisäksi erinomainen katsaus pelihistoriaan.

2. Mega Man Legacy Collection (useat alustat)
Digital Eclipse - Lue arvio
Ensimmäisen Mega Man -pelin julkaisusta on kulunut jo lähes 30 vuotta, sillä sininen sankari pomppi ja paukutti robottivastustajia ensimmäisen kerran 1987. Tämän jälkeen koko sarjasta on muodostunut tietynlainen käsite ja mittatikku etenkin tasoloikkien saralla. Mega Man -pelit muistetaan muun muassa nerokkaista kenttäsuunnittelustaan, kekseliäistä pomoistaan, mielikuvituksellisista aseistaan ja tiukasta ohjauksestaan. Nykypäivän pelaajat voivat nyt tutustua sarjan kuuteen ensimmäiseen osaan kätevästi tämän kokoelman avulla. Se tarjoaa autenttisen näkymän pelihistoriaan, sillä pelejä ei olla tarkoituksella optimoitu pyörimään sulavasti. Vanhalla Nintendolla osa suorastaan venyi ja paukkui, ja samaa tapahtuu edelleenkin. Tämän myötä kuva saattaa välillä vilkkua ja peli hidastella. Tämän autenttisempaa katsausta Mega Man -sarjaan et löydä!

Tämä on mainos:

1. Grand Theft Auto V (PC-versio)
Rockstar - Lue arvio
Ensimmäisen sijan vei puhtaasti itselleen tänä vuonna viimeinkin tietokoneille saapunut Grand Theft Auto V. Vuonna 2013 julkaistu peli remasteroitiin ensin nykyiselle konsolisukupolvelle ja tämän jälkeen tietokoneille. Parin vuoden mittainen odotus kannatti, sillä tehokkaalla myllyllä pyöritettynä tämä on ehdottomasti pelin paras versio. 30fps:n ruudunpäivitys sekä terävät laidat ovat historiaa ja grafiikka kruunataan kauniilla jälkikäsittelytehosteilla. Kekseliäimmät pelaajat ovat vääntäneet PC:n versioon jo melkoisen läjän kekseliäitä modifikaatioita, joiden avulla Los Santos ei todellakaan ole entisensä.

Eräs Grand Theft Auto V:n tärkeimmistä valttikorteista on myös sen sisältö, jota pukataan ulos tasaista tahtia. GTA Online on kaukana siitä, mitä se oli ensimmäisessä julkaisussaan. Erilaisia tehtäviä, autoja, kuteita ja vaikka mitä on julkaistu jo läjäpäin, eikä virta näytä hiipuvan lainkaan. Mikäli vielä et ole tutustunut tähän mestariteokseen, kotoasi löytyy tehokas PC ja ikää on tarpeeksi, tee itsellesi palvelus ja hanki Grand theft Auto V.

Vuoden peli 2015: Paras uusiojulkaisu tai kokoelma


Ladataan seuraavaa sisältöä