Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Westworld - Season 3

Westworld, 3. kausi

Eeppinen sotku

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Gamereactorin aiemman arvion voi lukea täältä.

Mielenkiintoisella idealla varustetusta, mutta huonosti tunnetusta, elokuvasta muokattu HBO:n Westworld räjäytti pankin ensimmäisellä kaudellaan. Ihmisten ja lähes maagisen teknologian synnyttämien robottien välistä suhdetta kuvattiin mielenkiintoisessa ja vähitellen raadollisemmaksi käyvässä odottamattomassa huvipuistokontekstissa. Kolmanteen kauteen päästäessä tästä ei ole jäljellä juuri mitään.

Westworldin kolmannen kauden kaksi merkittävintä ongelmaa ovat halu käsitellä lukuisia suuria teemoja samaan aikaan sekä dialogin (ja hahmojen) irtautuminen todellisuudesta väärällä tavalla. Huvipuistot on jätetty nyt suurimmalta osalta taakse, ja tilalle on tuotu futuristinen ja isolla rahalla tehty kaupunkiympäristö kiiltävine pilvenpiirtäjineen ja erikoisine sisustusratkaisuineen. Tuotantoarvot ovat edelleen tapissa, ja katsojille esitettävä tulevaisuus tuntuu pelottavan uskottavalta.

Kolmoskausi ei valitettavasti osaa valita yhtä Suurta Teemaa ja keskittyä sen käsittelemiseen, ja sinkoilee sen sijaan sirpaleesta toiseen. Robottien sielu ja taivaaseen pääsy, elämän tarkoitus ja arvo, ihmisten kontrollointi valtavaa datamäärää keräämällä, johtamisen luonne, yritysten välinpitämättömyys ja puolen tusinaa muuta tarinanpätkää kamppailee kohtauksesta toiseen katsojan huomiosta. Lopputulos on toivottoman sekava, eikä yhdenkään teeman parissa päästä pintakiiltoa syvemmälle. Televisiosarjan tehtävänä ei välttämättä olekaan löytää suuria totuuksia aihealueestaan, mutta juuri sitä Westworld yrittää epätoivoisesti esittää tarjoavansa.

Westworld - Season 3Westworld - Season 3
Tämä on mainos:

Tästä päästään kolmannen kauden toiseen suureen ongelmaan. Sekä aiemmista osista tutut hahmot Doloresista Calebiin ja Maeveen ovat vähitellen muuttuneet samaistuttavista ja sympaattisista päivästä toiseen sinnittelijöistä eeppisiksi ja etäisiksi latteuksia laukoviksi koneiksi. Sarjasta on vaikea välittää, kun joka toinen repliikki kuulostaa puoli neljän aikaan aamuyöstä höpistyn "syvällisen" keskustelun tulokselta. Henkilöissä ei tunnu olevan enää persoonallisuutta ensinnäkään, vaan jokainen edustaa yhden tai useamman teeman abstraktiota tai jonkinlaista äänitorvea eikä aitoa henkilöhahmoa toiveineen ja huolineen. Puiston turvatiimin johtajana toimiva Stubbs on yksi harvoista tällaisista hahmoista. Pieniä valonpilkahduksiakin on, kun pitkään hautuneet suunnitelmat liikahtavat eteenpäin ja irtonaisia osasia tuodaan vähitellen yhteen jollain tasolla hyvin toimiviksi kokonaisuuksiksi. Moni alusta asti mukana ollut hahmo löytää loogisen päätepisteensä.

Loistava ykköskausi, sekava kakkoskausi ja eeppiseen pönötykseen taipuvainen kolmoskausi saavat näillä näkyvin HBO:lla jatkoa. Toivottavasti tarina saataisiin jollain tavalla palautetuksi puistoihin takaisin tai ainakin ohjattua samaistuttavammille raiteille, joilla katsojat voisivat aidosti jännittää eri hahmojen puolesta.

Westworld - Season 3Westworld - Season 3
Westworld - Season 3Westworld - Season 3Westworld - Season 3
Tämä on mainos:
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä