Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Resident Evil: Infinite Darkness

Resident Evil: Infinite Darkness (Netflix), 1. kausi

Salamavauhtia etenevä tarina olisi vaatinut ainakin tuplasti enemmän jaksoja saadakseen asiansa kerrotuksi kunnolla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Resident Evil: Infinite Darkness

Japanilaisten tekemät Resident Evil -animaatiot (tai siis animet) ovat jo vuosikausia olleet toteutuksen osalta huippuluokkaa. Ongelmaksi alkaa tietenkin muodostua se, ettei sitä tarinaa ole läheskään aina kerrottavana. Netflixiin saapunut animesarja Resident Evil: Infinite Darkness kertoo kyllä tarinan, mutta aivan liian vauhdikkaasti. Liekö sitten budjettia ollut liian vähän, sillä tällainen tarina olisi vaatinut vähintään 8-10 jaksoa tullakseen asianmukaisesti kerrotuksi. Nyt tarjolla ei ole kuin neljä jaksoa, ja niistäkin jokaisella on kestoa ainoastaan 25 minuuttia.

Tarina sijoittuu Resident Evil 4:n jälkeiseen aikaan, ja on hyvin tuttu ainakin, jos on muita Resident Evil -animaatioita katsellut. Kuvitteellisessa valtiossa puhkeaa zombiepidemia, ja taustalla häärivät mahtavien valtioiden hallitukset salaisesti kulisseissa. Tämän kaiken keskelle saadaan jälleen kerran sovitettua niin Leon S. Kennedy kuin Claire Redfield. Lopulta paukkuu, ihmisiä kuolee, ja hallituksen salaliitot salataan. Niin kuin tavaksi tullut on.

Tarina ei siis loista omaperäisyydellään, joten henkilöhahmojen tehtäväksi jää pitää katsojan mielenkiintoa yllä. Tässä olisi mahdollista onnistua, mutta kuten jo mainitsin, kiirettä pitää jatkuvasti. Tämä luo koko sarjalle kiirehdityn vaikutelman, eikä mihinkään - tai kehenkään - syvennytä riittävästi. Tai näin ollen katsoja ei ehdi kiintyä henkilöhahmoihin riittävästi. Poikkeuksen tekevät jo ennakolta tutut henkilöhahmot, mutta hekin jäävät hyvin ohuiksi ja yksiulotteisiksi toimintasankareiksi.

Tämä on mainos:

Viime vuosina katselemistani Resident Evil -animaatioista Resident Evil: Degeneration, Resident Evil: Damnation ja Resident Evil: Vendetta ovat kaikki olleet parempaa viihdettä kuin nyt Netflixiin saapunut Resident Evil: Infinite Darkness. Koko sarja on toki ohitse muutamassa tunnissa, mutta siitä huolimatta vaikutelmaksi jää, että ajan olisi voinut käyttää johonkin parempaan. Sarjassa on ainesta, mutta ilmeisesti budjetti on loppunut kesken. Tai sitten käsikirjoitusvaiheessa tarina osoittautui liian kunnianhimoiseksi sarjalle varattuihin resursseihin verrattuna. Niin tai näin, Resident Evil: Infinite Darkness ei onnistu.

Resident Evil: Infinite Darkness
HQ
Tämä on mainos:
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä