Suomi
Gamereactor
artikkelit
Baldur's Gate III

Vuoden 2023 kolme parasta peliä, Risto Karinkanta

Risto kertoo omat suosikkinsa päättyneen vuoden peleistä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosi 2023 on ollut vuosi, jona monet pitkään tuotantoputkessa olleet julkaisut ovat rääkäisseet ja nähneet viimein maailman. Valinta on vaikea, mutta finaalikolmikko on todella tiukasti 10/10 -julkaisuja.

3. Alan Wake 2

HQ

Gamereactorin arvion voi lukea täältä.

Tämä on mainos:

Remedy alkaa vähän kerrallaan olla Suomen merkittävimpiä taideinstituutiota ainakin tuotantobudjetilla mitattuna. Yli vuosikymmenen ajan odotettu jatko-osa Alan Wakelle on todella moniulotteinen pläjäys. En ole edes kauhupelien ystävä, mutta ahmin Alania nopeasti vain päästäkseni näkemään, mitä ihmeellisiä metatasoja Sami Järvi on onnistunut loihtimaan pelaajille.

2. Jagged Alliance 3

HQ

Gamereactorin arvion englanniksi voi lukea täältä.

Tämä on mainos:

Palkkasoturisarja Jagged Alliance on ollut suositumpi Pohjoismaissa kuin muualla maailmassa. Tämän on harmillinen vääryys, mikä vaatii huomion herättämistä. Edellisestä kunnollisesta sarjan pelistä on melkein neljännesvuosisata, mutta onneksi alkuperäisen sarjan visionääri Ian Currie on kiinnitetty jatko-osaan varmistamaan sen laatu. Lopputulos on nappilaukaus päähän, kun pelaaja pistetään jälleen kerran vapauttamaan banaanivaltiota onnensoturien avulla. Strategisen tason suunnittelu ja vuoropohjainen taktinen taistelu lyövät kättä päälle tarjoten vuoden parhaimman taktisen kokemuksen.

1. Baldur's Gate III

HQ

Gamereactorin arvion voi lukea täältä.

Kultamitalin saaja ei liene monellekaan yllätys. Larian Studios on erikoistunut pitkiin ja moninaisiin roolipeleihin, joten ilmoitus siitä, että he saavat jatkaa Baldur's Gatea oli iloinen. Lopputulos rokkaa: tiiviiksi punottu pitkäkestoinen tarina tarjoaa pelaajalle mitä moninaisimpia tapoja lähestyä pulmia. Monesta pinteestä selviää puhumalla tai hiippailemalla, mutta pelaaminen suoralla tappotiimillä on myös oivallinen kokemus. Baldur's Gate III on kokonaisvaltainen kokemus koko rahalla.

Baldur's Gate III

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Baldur's Gate III on Playstation 5:lläkin upea peliScore

Baldur's Gate III on Playstation 5:lläkin upea peli

ARVIO. Kirjoittaja Toni Turunen

Pikkuvioistaan huolimatta Baldur's Gate III on upea peli, mikäli kestää konsoliversion paikoittaisen hitauden ja lievät bugit. Tärkeintä on ymmärtää, että kyseessä on vuoropohjaisuutensa myötä aivan erilainen julkaisu kuin noin 19 vuoden takainen edeltäjä.Ladataan seuraavaa sisältöä