Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Willy Fog 2 - Matka kapteeni Nemon kanssa

Willy Fog 2 - Matka kapteeni Nemon kanssa

Vielä yksi Jules Vernen romaani käsittelyssä edellisistä animaatioista tutuilla henkilöhahmoilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ranskalainen kirjailija Jules Verne julkaisi vuonna 1872 seikkailuromaanin Maailman ympäri 80 päivässä. Sitten 1980-luvun alussa espanjalaiset ja japanilaiset päättivät tehdä kirjasta 26-osaisen animaatiosarjan. Menestys oli mukavaa, joten 1993-1994 tehtiin jatko-osa saman kirjailijan vuonna 1864 julkaistusta romaanista Matka maan keskipisteeseen. Ilmeisesti tällä tavalla sarjasta olisi tullut liian lyhyt, joten perään laitettiin vielä vuonna 1870 julkaistu tarina Kapteeni Nemo.

HQ

Tarinan osalta meno jatkuu juuri niin kuin osaisi kuvitellakin. Seurue saapuu takaisin Lontooseen matkaltaan Maan keskipisteeseen, ja pian on taas aika lähteä uudelle reissulle. Niin sarjan toteutus kuin DVD-julkaisukin ovat edelleen parempia kuin Maailman ympäri 80 päivässä aikanaan. Harmillisesti se tärkein eli tarina ei vieläkään ole yhtä mukaansatempaava. Päinvastoin tunnelmana on, että jollakin tavalla oli vain pakko jatkaa eteenpäin, vaikkei tarvetta tai motivaatiota olisi ollutkaan.

Jatko-osa on animaationsa osalta hyvinkin samanlainen kuin aiemmat tarinat, mutta juonta on ilmeisesti venytetty pidemmäksi kuin mihin lähdemateriaali antaisi myöten. Tämän voi päätellä siitä, että jokaisen jakson alussa kerrataan edellisen jakson tapahtumat, ja jokaisen jakson lopussa myös pohjustetaan seuraavan jakson tapahtumat. Ja pisteenä iin päällä erilaisia laulu- ja tanssinumeroita on mukana paljon enemmän kuin ennen. Näillä toimilla saadaan jokaiselle jaksolle lisää mittaa ilman, että varsinainen tarina edistyy lainkaan. Lapsikatsojia tällainen ei ehkä haittaa, mutta aikuista senkin edestä.

Saatan ehkä vain kuvitella, mutta värit ovat jatko-osassa kirkkaammat, ja varsinainen liike animaatioissa on aiempaa sujuvampaa. Kuitenkin edelleen se lopullinen materiaali on ilmeisesti vedetty suoraan joltain arkistokelalta DVD:lle, sillä rakeisuutta ja muita pieniä häiriöitä huomaa kuvassa kautta linjan. Tuohon aikaan lapsille suunnatut animaatiot dubattiin suomeksi. Suomalainen ääninäyttelijäkaarti vaikuttaa olevan täsmälleen sama kuin aikoinaan Maailman ympäri 80 päivässä, joten sen suhteen ei ole valittamista.

Willy Fog 2 - Matka kapteeni Nemon kanssa koostuu kaikkiaan 13 jaksosta, joista yhdellä on kestoa noin 25 minuuttia. Tarkkaan ottaen jaksojen numerointi alkaa 14:stä, sillä kyseessä on oikeastaan vain yksi sarja kahteen DVD-julkaisuun jaettuna. Kokonaisuus jättää sanalla sanoen kylmäksi, mutta ehkä se johtuu aikuiskatsojalla siitä, ettei tähän jatko-osaan ole samanlaista lapsuusajan tunnesidettä kuin alkuperäiseen Matka maailman ympäri 80 päivässä oli. Ei tässäkään jatko-osassa mitään varsinaista vikaa ole: se vain ei herätä minkäänlaisia tunteita.

Tämä on mainos:
Willy Fog 2 - Matka kapteeni Nemon kanssa
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä